Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chorwacja z 5 letnim dzieckiem ? gdzie warto pojechać ?

Polecane posty

Gość gość

czy 5 tysięcy zł wystarczy na wakacje do chorwacji ? a co :) tak siedzę i myślę.... może by tak chorwacja ? a nie to nasze brudne polskie morze..... proszę o jakieś inf :)

Gość gość
zapomniałam dodać że na 6 dni

Gość gość
My byliśmy z dziećmi w miejscowości Baśka. Polecam. Piękne widoki i cudne plaże . Wynajmowaliśmy mieszkanie w domu cale piętro bylo dla nas 3 pokoje kuchnia łazienka i wielki taras.

Gość gość
a cenowo jak ?

Gość gość
Do Chorwacji jedzie się 2 dni - wiesz o tym? Chyba, ze polecisz samolotem - LOT lata.

Gość gość
2 dni??:-) zalezy z którego miejsca Polski sie jedzie.ja jestem z małopolskiego jechaliśmy 12 godzin przez Słowację i Węgry caly cas prawie autostrada dojechaliśmy w 12 godzin. Jechaliśmy nocą aby dzieci mogly pospać. A cenowo mysle ze taniej niż polskie morze oczywiście zalezy z czego i jakich atrakcji chcesz korzystać.

Gość gość
jak byśmy się wybierali na pewno lecelibyśmy samolotem. a macie strony internetowe gdzie wy byliście ?

Gość LedZetNaczelnaGrzesznica
Polecam wyspy - Hvar, Vis, Mljet. Na jednej z nich byłam z roczniakiem, samochodem, z postojem na kilka godzin nad Balatonem - na jajko z bułką z pomidorem malinówką na kocu :-) pochlapaliśmy się, wzięliśmy prysznic i dalej nad Adriatyk. Ile Ci wyjdzie pieniędzy za taką wycieczkę zależy od Ciebie. Wyspy są droższe niż ląd, to też warto wziąć pod uwagę.

Gość gość
no właśnie... chcielibysmy się wyrobić w 5 tyś na 3 osoby da radę ? powiedzcie po prostu ile wam poszło na takie wakacje ? +/- oczywiście :) nam na 5 dni nad polskim morzem poszło ok 2 tyś

Gość gość
Ja w Chorwacji bylam juz 4 razy, zwiedzilam pn, srodkowa i pd Dalmacje, wyspy Hvar, Brac, Krk i Korcule. Z moim 3-latkiem bylismy na KrK w miejscowosci Baska (nie mylic z Baska Voda na Makarskiej). Najlepiej sie nadaje dla dzieci dlatego, ze jest dluga piaszczysta plaza i lagodne piaszczyste zejscie do wody. Wiekszosc plaz w Chorwacji jest kamienistych. Baska jest przepiekna, jest gdzie spacerowac, widoki super, sama wyspa super, mozna sie wybrac z Baski do Vbrnik (polecam wspaniala winnice Katunar) i do "stolicy" wyspy Krk, lub tez swietnego portowego miasteczka z pieknym klasztorem na srodku zatoki - Punat, W Starej Basce sa swietne miejsca do nurkowania. My wydalismy ok. 6 tysiecy, bylismy dwa tygodnie, wynajmowalismy apartament z duzym tarasem. Gotowalismy sami, kolacje sporadycznie jadalismy na miescie. Jechalismy 13 godzin z Krakowa.

Gość gość
Zapomnialam jeszcze dodac, ze wyspa KrK jest polaczona z lądem mostem.

Gość gość
dzięki:) pięke widoki :) tylk nawet nie wiem jak się zabrać za organizacje.... na jakiej stronie czy bespiecznie czy nie... na co zwracać uwagę ? czy z rezerwacją można się wstrzymać do maja np ? mąż nie chce jechać bo mówi że teraz strach... imigranci...

Gość gość
My jezdzilismy zawsze w ciemno, przelom sierpnia i wrzesnia i po prostu chodzilismy i szukalismy, wszystkie domy maja pokoje/apartamenty na wynajem. Ale jesli chodzi o Baske to jest ciezko, najtaniej i najlepiej w ciemno jest w srodkowej Dalmacji.

Gość gość
Witam Mam piękny apartament w Bibinje koło Zadaru, w pobliżu morza i widokiem na morze Mieszkania są w pełni wyposażone w klimatyzację Telewizja satelitarna ... W pobliżu znajdują się restauracj****ar, supermarkety, sklepy, sklep z pamiątkami poczta, biuro podróży, organizowane są różne imprezy dla gości. wszystkie w pobliżu Plaże są piaszczyste i żwirowe, idealne dla dzieci info na mail; marija.simunic1@zd.t-com.hr

Gość gość
Witam >Mam Mieszkanie u Croatia,Bibinje kolo Zadra,widok na morze,blizu morza, >jest w pełni wyposażone,mesto Bibinje kolo Zadra Apartament posiada klimatyzację telewizja satelitarna internet ,veci ma pralka,suzarka > > balkony,gril,i wszystkie urządzenia gospodarstwa domowego i private > > parkingiem masz sklep w pobliżu restauracji Marco stał caf bar Plaża > > jest piaszczysta i żwirowa, idealny dla dzieci,150m od apartmany > > Mieliśmy dużo gości z Polski, którzy przyjeżdżają co roku to miejsce jest pełne letnich koncertów promenadzie sdrzaja mają pełne wydarzeń Plaża znajduje się zaledwie dwie minuty spacerem od apartamentu.info na mail;marija.simunic1@zd.t- com.hr pozdravjam

Gość gość
Spokojnie wystarczy. My jedziemy z 10 mc córka w czerwcu. Kurort Funtana all inclusive

Gość gość
A CZY DZIECKO POTRZEBUJE PASZPORT ?

Gość iza9765
polecam wakacje ze StartHolidays ;) (sprawdź sobie na ich stronie - www.startholidays.pl) do 5 tys spokojnie zorganizują Ci wyjazd marzeń! możesz sama sobie wybrać gdzie chcesz lecieć, na ile czasu, wybrać hotel (mają mega duży wybór, więc jak szukasz czegoś przyjaznego dla małego dziecka, to na pewno tam coś znajdziesz) i lot. ja korzystałam i bardzo polecam :)

Gość gość
Lepiej wyrób paszport dziecku gdyby zamknęli granice albo zaczely się inne "atrakcje". 5 tys na 6 dni powinno starczyć ale bez szału, bo Chorwacja jest naprawdę droga od paru ładnych lat. Ja osobiście nienpolecam Chorwacji dla ludzi z małymi dziećmi. , łatwo się skaleczyc w morzu , poza tym Chorwaci to mega nacjonaliści łasi na kasę i po prostu ich nie lubię (choć trafiliśmy tez na super pomocnych i dobrych ludzi). Rodzinom z dziećmi zawsze polecam Bułgarie-troche jak nad Bałtykiem tylko pogoda gwarantowana, a morze cieplejsze.

Gość gość
Witam >Mam Mieszkanie u Croatia,Bibinje kolo Zadra,widok na morze,blizu morza, >jest w pełni wyposażone,mesto Bibinje kolo Zadra Apartament posiada klimatyzację telewizja satelitarna internet ,veci ma pralka,suzarka > > balkony,gril,i wszystkie urządzenia gospodarstwa domowego i private > > parkingiem masz sklep w pobliżu restauracji Marco stał caf bar Plaża > > jest piaszczysta i żwirowa, idealny dla dzieci,150m od apartmany > > Mieliśmy dużo gości z Polski, którzy przyjeżdżają co roku to miejsce jest pełne letnich koncertów promenadzie sdrzaja mają pełne wydarzeń Plaża znajduje się zaledwie dwie minuty spacerem od apartamentu.info na mail;marija.simunic1@zd.t- com.hr pozdravjam