Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysokość alimentów

Polecane posty

Gość gość

Są tu rodzice otrzymujący alimenty na dzieci ? Jaka jest ich wysokość i wiek dzieci? Ja mam jedno z orzeczeniem i jedno prawie 2 letnie.

Gość gość
ja dostaje po podwyżce po 500 zł na każde z dzieci, dzieci mają 7 i 10 z perspektywy czasu uważam że mogła powalczyć o więcej bo cała opieka spadła na mnie, mąż w niczym nie pomaga w zasadzie sam na wycieczki zagraniczne jeździ 3 razy w roku a ja z dziećmi aby raz na tydzień nad morze pojechać zbieramy cały rok...

Gość gość
Syn nastolatek 1000 zł, ale ex już więcej się do niczego nie dokłada i nie zajmuje się dzieckiem.

Gość gość
moja koleżanka ma jedno 5 letnie dziecko i wyciąga 850 ale ciągle zakłąda mu sprawy i chce dociągnąc do 1000 a jak da radę to i więcej plus facet raz na jakiś cas kupi tonę zabawek i ubrań

Dużo zależy od zdolności ex. Ile zarabia/ile wykazuje, że zarabia. Jeśli ma dużą pensję, masz szanse na duze alimenty, ale jak ledwo wiąże koniec z końcem to marne grosze mogą orzec. Jeszcze kwestia kto będzie orzekać. Sędziowie też ludzie.

Gość gość
400zł na 7-latka ..może więcej by sąd teraz przyznał ale nie chce eksa widzieć na oczy , porzucił dziecko i ma odebrane prawa.A alimenty wypłaca mi fundusz

Gość gość
Moja koleżanka ma dwoje dzieci, 3 lata i 6 lat i dostaje 600 zł z funduszu, bo szanowny tatuś najchętniej nic by nie dawał.

Gość gość
mój ma firmę więc zarobki ma fajne i nie wiem, na młodsze może 500zł a starsze z orzeczeniem?

Gość gość
Moja koleżanka dostaje 1600 zł na dwójkę dzieci

Gość gość
Moja siostra ma 1400zl na 6letnie dziecko ale maz pracuje za granica.