Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tymon6757

jakie kafelki polecacie do salonu?

Polecane posty

Gość Tymon6757

witam moim drodzy, robię spory remont salonu i pomyśleliśmy z żoną, że można by tam umieścić kafelki - łatwo się czyści i na długo powinno wystarczyć. Czy ktoś może ma doświadczenie w tych kwestiach? Myślimy o modelu Agat Naturale - tutaj do zobaczenia: https://sklep.paradyz.com/produkty/plytki--salon ale szczerze mówiąc mam wątpliwości co do jakości i koloru. Czy ktoś ma doświadczenie w płytkach w salonie generalnie a do tego najlepiej jeszcze od tego producenta? dzięki za wszelkie uwagi!

Gość gość
Ja mam w salonie szerokie panele świerk w białym odcieniu - szerokie na 2 standardowe panele. W korytarzu kuchni łazience mam prostokątne szare granitowe błyszczące. Zależy od wystroju pokoju, u mnie jest zimno i nie ma przytulności, sa za to prostokątne i kwadratowe kształty z lekkim połyskiem, nie ma niczego okrągłego, w odcieniach czerni i bieli. Nowocześnie.

Gość gość
Wolę podłogę niż łazienkowe kafelki !! Jakiś nie jestem przekonana chyba że granit lub marmur to ok

Gość gość
Płytki są super. Ja jestem bardzo zadowolona. Łatwe do czyszczenia. Wystarczy mop parowy- wszystko wyczyszczone i zdezynfekowane. Musicie tylko wybrać odpowiedni kolor i wzór. Ja odradzam gładkie i jednolite- po prostu widać na nich każdy nawet włosek, kurz itp, a nie można być niewolnikiem swojego mieszkania

Gość gość
Najlepiej wybierz się do odpowiedniego sklepu i tam Ci dobrze doradzą. :) ja swoje kafelki kupowałam w http://www.domeko.com.pl/promocje i naprawdę pomogli mi z wyborem, jestem z nich bardzo zadowolona - zarówno ze względu na jakość i wygląd, jak i cenę.

Gość gość
Płytki dają dużo ciepła jeśli ma się ogrzewanie podłogowe nieuku.

Gość Tymon6757
ale ja nie pytałem debili , którzy chyba czytać ze zrozumieniem nie potrafią co wolicie ? tylko jakie kafelki do salonu?

Gość gość
Plytki w salonie to obciach,oborę możesz sobie wykafelkować na podłodze ale salon.:D śmieszne i brzydkie,Malo eleganckie.

Gość Tymon6757
spiertalaj

Gość gość
Kafelki to się kładzie Tymonie na ścianę a nie na podłogę ,na podłodze kładzie sie terakote bądź plytki badz gres podłogowy.Poducz sie zanim kupisz bo jeszcze ścienne kafelki położysz na podłodze :D buraku.:D

Gość Tymon6757
uj ci do tego! sobie kanapę do sufitu przymocowałem

Gość gość
Teraz coraz modniejsze są podłogi epoksydowe, piękne, trwałe i dekoracyjne. Warto zainteresować się tym rozwiązaniem. Firma SIGAT Posadzki Dekoracyjne ma fajną ofertę www.posadzki-dekoracyjne.pl

Gość gość
Płytki w salonie? Ciekawy pomysł...

Gość ehahanka
Jestem raczej zwolenniczką parkietów i w ogóle drewnianych podłóg jeżeli chodzi o pokoje. Ale kuchnia, łazienka, korytarze mogą być wykafelkowane. Nie tylko ładnie to wygląda, ale też szybko sprząta. Kafelki w mieszkaniu mogą naprawdę cudnie i oryginalnie wyglądać. Proszę sobie zobaczyć na stronkę Tubądzin, gdzie mają fantastyczne stylizacje. To taka firma produkująca kafelki. Bardzo mi się tam podoba kolekcja Korzilius, gdzie kafelki wyglądają prawie jak drewno, a są łatwe w czyszczeniu.

Gość gość
Nie odpowiadajcie chamowi w dodatku bezguscie. Sufit jest teraz w modzie z płytek w salonie to nie zapomnij go wykafelkowac :D

Gość gość
A ty wogole masz salon czy pokoik w bloku nazywasz salonem bo salon to pomieszczenie minimum 40m2.

Gość gość
Gdańska firma Imex Top ma bardzo dobry wybór płytek http://www.imextop32.com.pl/ My właśnie u nich się zaopatrywaliśmy i jesteśmy w 100% zadowoleni z płytek. Wybraliśmy płytki w takim śródziemnomorskim stylu, przypominają mi płytki hiszpańskie a były o niebo tańsze.

Gość gość
Ciekawe rzeczy znajdziecie w https://plytkarnia.pl/ To sklep online, wiec wygodnie się kupuje, bez wychodzenia z domu i straty czasu. Na pewno znajdziecie tam co trzeba bo wybór maja ogromny a i ceny są dobre, w internecie zawsze taniej.