Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza

Polecane posty

Gość gość

hej..dziewczyny pomozcie...-jestem w 6 tygodniu ciazy....ale mam delikatne plamienia..w sumie to sa takie brazowe smugi....powinnam sie matwic czy to normalne bo w internecie roznie o tym pisza....

Gość gość
idz do lekarza

Gość gość
to napewno..ide jutro....jeszcze jakies rady...????

Gość gość
Czy jest to normalne może powiedzieć ci tylko lekarz. Każdą taką sytuację należy konsultować z ginem.

Gość gość
nie czekaj do jutra

Gość gość
wyczytalam ze tak moze sie zdarzyc gdyz zarodek sie zagniezdza albo organizm pozbywa sie zbednych 'rzeczy' z organizmu..zadna nie miala nic podobnego????

Gość gość
miałam, siedziałam i czekałam, potem już nie było na co

Gość gość
z trzy dni mam taki stan rzeczy.....miedzy czasie zrobilam kolejny test i znow wyszedl pozytywnie...moze za bardzo sobie wmawiam ze cos nie tak....to nie swieza krew wiec nie ma krwawienia.....

Gość gość
Może to nic poważnego ale niestety nie da ci nikt gwarancji że tak jest i że jest ok. W 6tyg. ciąży jest już dawno po zagnieżdżeniu więc to nie od tego. Może to np. jakiś uraz po współżyciu ale to może stwierdzić tylko lekarz.

Gość gość
co z tego, że test ci pozytywny wyszedł? hcg nie spada do 0 ot tak, jak masz to od 3 dni i nic z tym jeszcze nie zrobiłaś, to głupia jesteś

Gość gość
tydzien temu bylam u lekarza ale stwierdzil ze jest za wczesnie by cos zobaczyc na usg..niby macica byla w takim kolorze jak powinna itd wiec ide jutro....pamietajcie ze ciaza to nie choroba....mam nadzieje ze wszystko bedzie ok...

Gość gość
no jasne, jak przebiega prawidłowo, to nie choroba, a ty pamiętaj że każde plamienie/krwawienie należy niezwłocznie konsultować z lekarzem, no ale cóż, zrobisz jak uważasz, ja mam złe doświadczenia, więc na drugą ciążę uważałam i dzięki temu mam dziecko, ale jedno, a nie dwoje

Gość gość
"macica byla w takim kolorze jak powinna" O czym ty piszesz? Jak lekarz ma zobaczyć kolor macicy? Coś pomieszałaś. Ciąża to nie choroba to prawda, ale nie można absolutnie zakładać że każde plamienie to norma. W takiej sytuacji koniecznie trzeba sprawdzić.

Gość gość
nie zakladam ze plamienie to norma i zgadzam sie ze trzeba kazde sprawdzic lecz nie kazde musi oznaczac najgorszego....nie potrzebnie sie martwic i zachodzic w glowe...nie poto tu pisze by sie dolowac lecz podeprzec na duchu....z macica nic nie pomieszalam....

Gość gość
Rozumiem, że oczekiwałaś że każdy ci napisze, że to norma i nie ma powodów do obaw. Przykro mi ale to może powiedziec tylko lekarz. Ja nic takiego nie miałam. Macica może być powiększona a kolor mogły zmienić wargi sromowe i szyjka macicy -zasinienie.

Gość gość
nie sztuka jest napisac ze wszystko ok....jak najbardziej oczekiwalam obiektywnych porad...

Gość gość
Ale jakich? Wizyta u lekarza to najbardziej konkretna rada. Przedstawienie przyczyn plamień u innych osób i tak nic ci nie da bo tutaj nie ma reguł. O przyczynach czytałaś juz więc sama wiesz jak bywa. Życzę ci aby wszystko było ok. :)

Gość gość
dziekuje za kazda wasza opinie...tak czy siak trzymajcie kciuki ....musi byc dobrze...