Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gorzka prawda na temat uk

Polecane posty

Gość gość
W sumie moglbym jechac tez po polaczkach w Plu w taki sam sposob jak 4to ligowiec po emigrantach. Emigracja nie jest dla takich mieczakow jak on, placzacych za mamusia i kotlecikami. Dlatego wrocil bo jest mieczakiem. Znam dokladnie takiego feajera ktoremu zalatwilem prace. Przylecial i plakal za mamusia, czul sie jak w klatce, wrocil po tygodniu. Emigracja jest tylko dla silnych psychicznie a nie takich ci/p jak wuefista.

Gość gość
Smieciu, ja mieszkam od mamy 700 kilometrów, wiec skuj ryj aryjska szmato. Mógłbym spokojnie w uka wziąć kredyt na dompodobna stodole, bo zarabialem tam ponad 2 tys funtow. Sram jednak na emigranckie życie, bo to jest życie godne typowego polskiego nieudacznika. Czułas się źle w PL ponieważ byłaś zerem, w którego w szkole rzucano szyszkmi. Pewnie twój stary to alkoholik i pedofil, który dotykał cie po cipce jak byłaś mała. Ssij męskie jaja kurefko emigracyjna. Kocham Cie Polsko.

Gość gość
I juz bida wuefista, co przez 5 lat na kupie sie cisnol coby na kawalerke w Trójmiescie zarobic sie odezwał :D Kariery nie zrobil to mu sie teskno za pl zrobilo :P Jakby rodziców, grila i pifka ze znajomymi czy wedkowania w UK nie było :d Dla bidy-wuefisty nie bylo..On tylko ciułal i ciułał coby swe ambicyje w pl spełnic :d Juz sie tu nie spinaj biedaku, wszyscy znaja twoja smetna historie.. twoje projekcje z dziecinstwa zajmuja juz pare tematów :D

Gość gość
I jego wyobrazenie o innych na podstawie jego nedznego zywota. Bo skad by bral te teorie o innych jak nie ze swojego tragicznego wegetacyzmu :D czulem sie w Pl normalnie tepaku a po wyjezdzie ktory byl totalnym spontanem poczulem ze zyje a nie wegetuje. Ch/uj ci w doope

Gość gość
A te jego teksty pokazuja jak uposledzony jest. Ktos kto zarabia 2000f nigdy by nie wrocil zeby zarabiac o kilka razy mniej, to jest totalnie bez sensu, chyba ze jest chory psychicznie. I tym bardziej majac rodzine, w co watpie ze on ma ale powiedzmy ze ma. Kazdy normalny by chcial rodzine zabrac do siebie, zapewnic przyszlosc, bo jak zarabiasz 2000f to znaczy ze jestes szanowanym obywatelem UK a nie jakims noobem co dopiero wyladowal, a ten to rzuca i wraca do syfu PL :D kto normalny w te brednie uwierzy prawiku24. Przemku skoncz juz opisywac te twoje marzenia i rusz piz/de bo kiedys bedziesz zalowal jak zostaniesz sam bez matki i dziadka ktorzy cie sponsoruja. Zrob cos ze swoim zyciem zanim nie jest za pozno i czeka cie smierc glodowa na smietniku...

Gość gość
Ponad 2000 funtow, czyli okolo 35 tys rocznie. Czyli normalna dobra pensja. Rezygnacja z niej na korzysc 3000 PLN nie swiadczy dobrze o inteligencji danej osoby.

Gość gość
Wiekszosc polaczkow ma okolo 1500 po kilku latach. Skonczcie marzyc debile. Ja wiem jak jest po kilku latach w UK. A ten debil wymyslil 2000 :D

Gość gość
Ja zarabiam pomiedzy £50-£60k rocznie, nawet CHB musze zwracac bo mi sie caly nie nalezy. I tez wracam za jakis czas na stale do kraju z rodzina. Normalny, kolejny etap w naszym zyciu. Nigdy nie chcielismy byc tu na stale i tyle. Wiec wcale sie ludziom nie dziwie ze wracaja. Osiagneli cel jaki sobie zalozyli i wracaja.

Gość gość
Pewnie podliczył pensje swoja, żony i benefity i wyszło 2k ;) a tak serio, co tal agresywnie szczekacie? Jednym dobrze w Polsce innym w UK. Nos w swój sos i poluzujcie gacie.

Gość gość
Widac jaki poziomem prezentujecie w tym uk, jak dla was £2,000 to jest kosmos. Wies tanczy i spiewa, kubecki bzencol :D

Gość gość
Tacy bogacze pisza na kafe buahahaha ja tez moge napisac ze robie 100.000f rocznie i co z tego wuefisto czyli prawiku. Nie byles nawet poza geanicami lodzkuego a co dopiero mowic o kilku latach za granica, zaplakalbys sie na smierc za mamusia i kotlecikami

Gość gość
Ja jestem w UK 8 i pół roku, po drodze urodziło się dziecko. mąż się tu uczył, ja też jak już się dziecko urodziło. oboje mamy z Polski mgr , ale niepopularne, humanistyczne zawody. tu poszlismy na kilkuletnie kursy zawodowe związane z naszymi umiejętnościami i zainteresowaniami (u mnie nieco się to łączy z wykształceniem ale tak może w 50% max.). Jeszcze z 3 lata temu nasz łączny dochód brutto wynosił jakoś ledwo 22-23 tys rocznie. Za ten rok podatkowy który jeszcze trwa, będzie wynosił jakoś 37-38 tys. nie mieszkamy w Londynie ani żadnym z najdroższych miast. tanio nie jest, ale bardzo drogo też na pewno nie. aha jedno z nas na etacie drugie self employed od 2 lat. Zatem ja na UK nie narzekam.

Gość gość
no to faktycznie szalenstwo, wychodzi Wam jakos 2600 netto miesiecznie, wow :O pewnie po rachunkach zarciu itp zostaje wam max 400 miesiecznie na odlozenie... ale kokosy. pochwalic to moglabys sie jakby kazde z was tyle mialo na reke, ale nie razem. :O

Gość gość
Po studiach i kursach zarabiacie 37k rocznie? To ja jako sprzątaczka mam17k a moj maz 24k. I czym ty sie chwalisz? Ze tacy głupi jestescie ze po kursach normalnie płatnej pracy nie możecie znalezc?

Gość gość
do osoby 23:12 ale zioniesz jadem, chyba seksu dawno nie było? albo co innego cię boli? bo szczęśliwi ludzie tak nie ujadają jak Ty :O a Tobie to za 10 lat siądzie kręgosłup i stawy, kochana, pomyslałaś o tym? no i ile godzin tyrasz żeby mieć te 17k? bo ja (mam 17-18k ,mąż ma resztę) pracuję 25-max 30 godz tygodniowo.

Gość gość
a Tobie to za 10 lat siądzie kręgosłup i stawy, kochana, pomyslałaś o tym? xxx prędzej wysiądzie tym co przed komputerem siedzą - po czterdziestce praca fizyczna to zbawienie!!!

Gość gość
Buehahahahahaah smiecie uważają ze 2 tys funtow to super pensja hahahahah widać jakimi ograniczonymi debilami jesteście. Byliście biedakami w PL i jesteście biedakami w uka, splacajacymi dożywotnie kredyty mieszkaniowe. Wysłałbym wam mój payslip, tylko zastanawiam sie po co. Jeszcze samobójstwo popełnicie, życiowi nieudacznicy. Nigdy nie osiągniecie w uka tyle co ja. W PL zarabiam mniej, ale tutaj wszystko jest tańsze. Rozumiecie to debile? Owszem może paliwo jest na porównywalnym poziomie, ale ja nie jeżdzę aż tyle samochodem, by nie było mnie stać. Dobrze ze juz wyjechałem z tego syfu. Kocham Cie moja przepiękna Polsko.

Gość gość
17 k to wg ciebie dużo (ja tyle zarabialam part time kilka lat temu i nie uwazalam ze zlapalam boga za nogi, wręcz przeciwnie)? Ludzie bez szkoły zarabiają 20k +. Jedyne czym się tu chwalisz to pensją męża i to tez nie kokosy tylko pensja na start dla młodego człowieka. Może pierwsza praca dla 18 latka zaraz po college.

Gość gość
Jaki on jest qrwa glupi :D bogacz sie odezwal :D moge zarabiac nawet ta minimalna, dla mnie nie licza sie cyfertki tlumoku zaje/bany. Moge zarabiac ta minimalna zeby nie musiec wracac i zyc sobie spokojnie na bardzo ok poziomie, mam wszystko czego chce. Nie potrzebuje palacu ze zlota czy lamborghini. Tu czuje sie bardziej u siebie niz w Plu i jestem w ch/uj szczesliwy, sam bylem w szoku ze tak jest. W Pl nijakie zycie a tu wreszcie czuje ze zyje i pracuje nie po to zeby sobie cos kupic, tylko zeby nie musiec wracac. I dzieki temu mam oszczednosci ktore juz pozwola na kilka lat zycia tu bez pracy ty nieudaczniku. Jak ci tak dobrze w twoim Plu to gnij tam i nie ublizaj innym jak nie masz pojecia o czym gadasz mieczaku placzacy za kotlecikami :D kocham Cie nad zycie kochana Anglio i nigdy nie wracam :D

Gość gość
Byłeś w PL zasrancem w ktorego rzucano szyszkami i dlatego tak zachwalasz uka. Jeszcze nie spotkałem normalnego emigranta, który byłby szczęśliwy z powodu, że jest wygnancem. Gnij w UKA smieciu. Kocham Cię moja Polsko. Anglia nigdy nie będzie twoja ty uchodzco zarobkowy hahahahahahahaha

Gość gość
Juz jest moja :D a to co mysli jakis nieudacznik w PLu mam w doopie. Chyba w ciebie rzucali szyszkami zasrancu, tak to ciagle wspominasz :D w PLu za czasow szkolnych i troche po to nic sie nie robilo tylko pilo i imprezowalo codziennie. Dzieki bogu wyrwalem sie z tego syfu bo pewnie bym skonczyl jak nedzny alkon pod buda z piwem. Dziekuje i bede wdzieczny za wyjazd do konca moim dni. Kocham Cie UK!!

Gość gość
Zyc spokojnie za minimalna :D

Gość gość
Haha matrix po ciderach trwa w najlepsze. Geju emigracyjny zobaczymy za kilka lat jak bedzie ci sie podobalo. Masz juz chlopaka czy dalej sam?

Gość gość
Gej to cie zrobil i wyszedl gej :D mieszkam z dziewczyna piz/dziaku. No jak dwie osoby od poczatku pobytu tu odkladaly polowe swoich pensji (na poczatku minimalne, teraz troche wiecej), przez kilka lat co miesiac to mozna latwo wyobrazic sobie stan konta :D oczywiscie nie sa tacy glupi jak wuefista z 4tej ligi i nie mieszkaja w Londynie. Po co placic 2x wiecej za wynajem mieszkanka :D c***j ci w doopala obesrancu. Gnij z syfie polaczkowym i nie zapomnij napisac tego co mysle ze napiszesz, dno je/bane...

Gość gość
gość dziś Zyc spokojnie za minimalna smiech.gif xxx oczywiście! nie zapominaj że jak zarabiasz minimalną to przysługuje ci w c/h/u/j zasiłków!

Gość gość
w PLu za czasow szkolnych i troche po to nic sie nie robilo tylko pilo i imprezowalo codziennie. Dddddddd Czyli tak jak pisałem, byłeś patolem w PL i dlatego teraz tak zachwalasz uka. Tylko patole i nieudacznicy zachwalają uka. Normalni Polacy, zarabiają tam kasę i wykurfiaja stamtąd jak najszybciej, bo wiedza że to syf. Kocham Cie Polsko, miedzy innymi za to, ze pogoniłas takich patoli jak ten powyższy i wielu tu obecnych. Jak to dobrze, ze was nie ma juz w PL. Brawo moja kochana Polsko.

Gość gość
A może być tak ktoś z Was wpadł na pomysl, że wielu jest ludzi - nie tlyko ja - którzy wolą wykonywać prace, jaka ich spełnia, satysfakcjonuje, itp. za np te 20k rocznie (na chwilę obecną), niż tyrać robiąc coś typu kierowca/budowa (to raczej nie jest szczytem Waszych marzeń, przyznajcie, sami przed sobą, nie satysfakcjonuje was to...) za 25-30k ?? poza tym, co z podwyżkami i awansami? czy na budowie dostaniesz co rok albo dwa lata zwans/podwyzkę? albo za kierownicą cyz jako kierownik magazynu? otóż nie. a jako chociażby informatyk/grafik/architekt/pracownik medyczny/asystent w szkole itp TAK

Gość gość
no i jeszcze co do kręgosłupów i stawów - tak, wiem, że dla stawów najgorsze jest siedzenie i brak ruchu., ale wszyscy ludzie jakic hznam, pracujący przed monitorem komputera, to albo regularnie chodzą na basen, jogę albo jeżdzą rowerami po 30km lub biegają co weekend po 10-15km.

Gość gość
W polaczkowie bardzo latwo wpasc w patologiczne towarzystwo za mlodu, bo tam wiekszosc patologii. Wszystko co najgorsze im imponuje a ktos kto np nie pali i nie pije jest wysmiewany. Na szczescie niektorym udaje sie rzucic ten syf :) i znalezc szczescie za granica :) nie twoja sprawa debilu

Gość gość
Już nie ściemniaj patolu,". Tak jak pisałem. Tylko polskiej patologi podoba sie uka. Normalni Polacy zarabiają kasę i wykurfiaja z tego syfu jak najszybciej. Gnij w uka patologiczny smieciu. Kocham Cie moja Polsko, za to ze pogoniła tych patoli ze swojej ziemi. Niech czyszczą gary w uka, to jest ich przeznaczenie.