Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalaalal

Od ilu lat dziecko bawi się ładnie lalkami i można kupić domek dla lalek

Polecane posty

Gość lalaalal

Chce kupić córce domek dla lalek, ma obecnie dwa lata. Teraz jeszcze jest za mała, ale mam pytanie. Od jakiego wieku dziecko już chce mieć taki domek i się nim ładnie bawi. Od jakiego wieku kupowałyście dzieciom lalki w stylu barbie?

Gość gość
Witam. Moja córka ma 2,5 roku i na święta dostała drewniany domek z mebelkami. Do tego dokupiłam jej małe laleczki, które były odpowiednie do wymiarów domku i mebli i córka bawi sie swietnie. Teraz chcę do kompletu dokupić domowe zwierzątka ( kotki, pieski) Barbie są dla troche starszych, poza tym nie są zbyt fajne

Gość lalalalaaa
To świetnie, dwa i pół roku to prawie jak moja. Rozumiem że Twoja córka już mówi? Nie bierze do buzi rzeczy i już wie jak się tymi lalkami bawić? Wie o co chodzi?

Gość gość
Pewnie, że mówi i wie jak sie bawić. Symuluje różne sytuacje,które widzi na co dzień w domu. Wklada lalę do wanny, potem wyciera recznikiem, czesze włosy itd:) Czasem jak brat (5l) sie dołączy to wymyslają rózne historyjki z zycia wzięte i dialogi miedzy lalkami. Taki domek to swietna sprawa, im wiekszy tym lepszy;)

Gość gość
Moja mała miała 3 lata jak zaczęła się lalkami i wózkiem interesować kupiliśmy jej szmaciana laleczke polecam są lepsze niż te co mają plastikowe głowy i rączki

Gość gość
Ale może być tak że nigdy nie będzie bawić się lalkami.Moja nie lubiła lalek,wózków tylko kuchnie.Miała taką dla dzieci z różnymi akcesoriami a i tak najlepsza zabawa była tym co wyniosła mi z kuchni.I jeszcze uwielbiała klocki,puzle i wszystko czym dało się rysować,malować.

Gość gość
Moja córka już odkąd nauczyła się porządnie siedzieć interesowała się lalkami. Mając rok woziła je w wózku. Jako dwulatka na pewno bawiła się już domkiem dla lalek. Siostrzenica ma 7 lat i do dziś lalek nie lubi i nie potrafi się nimi bawić. reguły nie ma

Gość gość
Dla dwu latki to taki domek podstosowany pod bobasy tj. Lala np szaciana jakis wozek kocyki u nas np krolowaly sciereczki kilka ubranek czasami trafia sie wanienka czy nosidelko oraz kuchnie czy pralki takie dude stojace z akcesoriami. Jezeli chcesz domek np barbi to u nas sprawdzil sie jako present na 5urodziny Bo tam Sa mniejsze element wiec raczej kwestia bezpieczenstwa I etapu zainteresowan u dziecka

Gość gość
Ja kupiłam córce gdy miała zaledwie pół roku ;) Piękny, dewniany w stylu skandynawskim na razie jest głównie ozdobą pokoju, ale córka ma niecały rok i czasami bawi się nim wyrzucając mebelki ;) Urządzając jej pokój chyba bardziej spełniałam swoje marzenia, ale myślę że jeszcze rok i będzie ładnie się bawiła. Syn ma 3 lata i czasami fajnie odgrywamy w nim scenki np. Czerwonego Kapturka.

Gość terawita3
Akurat swojej córce zakupiłam lalke jak miała już 2 latka. Wybrałam tą z Berenguer http://www.niczchin.pl/94-lalki-bobasy-berenguer-hiszpanskie bo one są bardzo naturalne i dobrze się przy niej bawi.Pomimo twardszego winylu od tych z Antonio Juan są o wiele lepsze bo można łatwo rozróżnić płeć lalki. Nie są drogie dlatego co jakiś czas kupuję je w formie prezentu