Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kto_pyta

Wkładka zwykła czy hormonalna?

Polecane posty

Gość Kto_pyta

Zdecydowałam się na złożenie wkładki. Rozważam teraz 2 opcje - zwykłą miedzianą lub hormonalną np. Levosert. Przy miedzianej obawiam sie bolesnych okresów, co do hormonalnej nie wiem jak zareaguje moj organizm na hormony i czy nie będę sie meczyc. Czy ktos z Was stał przed takim wyborem? Na co sie zdecydowaliście?

Gość gość
Czy bierzesz lub brałaś tabsy.I ile masz lat?

Gość gość
Wkładka tylko dla kobiet, które rodziły. Przy zwykłej nie zawsze są bolesne okresy, jeśli ma cię boleć brzuch to przy hormonalnej będzie też bolał. Jak masz wolny tysiak na wyrzucenie, to weź hormonalną, bo ci w razie czego po 3 miesiącach żal kasy nie będzie.

Gość gość
Ile to w ciagu 3 m-cy można zarobić?

Gość Olivia___
Nie zgodzę się, że wkładka hormonalna tylko dla kobiet, które nie rodzily. Ja mam 28 lat i wkladkę hormonalną na 3 lata. Nie rodziłam i lekarz nie widział przeciwskazań.

Gość gość
W tym wieku macica jest już rozwinieta,a u dziewczyn 18 letnich jeszcze rośnie.Stąd problemy.

Gość Anita_P
Ja jestem za hormonalną - zreszta te hormony, ktore uwalniaja sie z wkładki sa w niewielkich dawkach, działaja miejscowo w macicy zagęszczając śluz itp. Nie oddziaływują tak na cały organizm. Wiem po sobie, mam Levosert od ponad roku i wcześniej przyu tabletkach czułam się gorzej, a z wkładką jest ok.

Gość gość
hormony działają na cały organizm,a nie tylko na ci/pę.

Gość gość
Nieprawda.