Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto ma racje ja czy mąż

Polecane posty

Gość gość
i zaczęła sie awantura powiedziałam ze jest durnym synkiem mamusi bo wystarczy ze ona zrobi smutna minke x wyżyłaś się zwyczajnie na nim żenujące zachowanie ile ty masz lat??? 16?

Gość gość
Myślę , że masz super teściową i jej nie doceniasz , nie ma w tobie empatii , nie rozumiesz , że teściowa tęskni za wnuczką, ,że chciałaby z nią pobyć, a dla was okazać się pomocna, ona cieszyła się na to, a mąż; co w tym złego , że tak to widzi , po prostu kocha swoją matkę , a ty jesteś niewdzięczną synowa , która utrudnia kontakty rodzinne, takie jest moje zdanie , ja bym się cieszyła z takiej teściowej, moja w ogóle nie interesowała się moimi synami, nigdy nie były u niej ani ona u nas na zasadzie "czas dla wnuczków". x popieram!

Gość gość
Trafiła kobieta na wredna synową .

Gość gość
Córka ma 2.5 roku i wątpię ze będzie chciała u nich zostać. Nie chciałam wdawać się w szczegóły.teść jest alkoholikiem ma padaczkę alkoholowa to jeż drugi powód dla którego nie chce tam zawozic dziecka aby najzwyczajniej w świecie sie nie bala. Widok padajacego dziadka z krzykiem na podłogę to naprawdę nic miłego..

Gość gość
Czy wy wszystkie umiecie czytać ze zrozumieniem? Autorka zapytała, czy gdyby prababcia dziecka nie wyzdrowiała, to czy babcia dziecka by się nią zajęła. Prababcia wyzdrowiała, więc nie ma potrzeby, żeby dziecko wlec do babci, czy babcię dziecka nocować u siebie. A to, że babcia dziecka sobie wkręciła co chciała, to chyba już nie jest wina autorki. Autorko zakup sobie jakiś pojedynczy dmuchany materac, aby w razie czego było gdzie położyć teściową.

Gość gość
Materac chcemy kupić tak czy siak ale czekamy do lata aż coś się pokarze. Mamy 2 pokoje w jednym śpimy my a w drugim córką na swoim małym łóżku

Gość gość
"Miała wrócić do domu dlatego uważam ze lepiej było oddać córkę 2 ulice dalej niż kazać wracać teściowej o 2 czy 3 w nocy" Teściowa miałaby wracać do domu o 2 czy 3 w nocy , ty jesteś chora?! To już nie mogłaby rano ?

Gość gość
A gdzie i na czym miałabym ja położyć? Pod prysZnicem czy moze w kuchni obok kuchenki aby bylo cieplej... nie mamy materaca ani nic z tych rzeczy

Gość gość
Pojedynczy materac powinien się u córki zmieścić. Tylko, żeby nocowanie babci u wnuczki nie zrobiło się tradycją. Bo jak ona jest taka głupia za dzieckiem, to wszystko możliwe, że będziecie mieć gościa co weekend. A to już fajne na dłuższą metę nie będzie, nawet jeśli to cudowna osoba.

Gość gość
A to zmienia postać rzeczy, ale teść ma tak tylko po alkoholu? To chyba może się powstrzymać od chlania jak wnuczka będzie? A jak nie, to powiedz teściowej co i jak. Jeżeli nie może pogonić alkoholika, to wnuczki nie będzie widziała. Ja bym tak zrobiła, nienawidzę alkoholików. A teściowa w mieszkaniu po imprezie to kiepski pomysł. Ja np. mam ciekawsze rzeczy z mężem do roboty niż spanie z teściową hahaha:P

Gość gość
Jakbyśmy mieli materac to inna bajka ale nie mamy

Gość gość
Teść był na odwyku ale mimo wszystko nadal popija a ataki łapią juZ to nawet na trzeźwo. Ma tak zniszczony organizm

Gość gość
11:39 alkoholik ma to w doopie, czy w domu jest małe dziecko. Ma ochotę się napić, to się napije. Wątpię, aby teściowa autorki go zostawiła. To będzie taki typ człowieka, który poświęca się dla każdego, nawet jak ktoś tego nie chce.

Gość gość
To w takim razie niech się nie dziwi, że autorka nie chce tam dziecka zawieźć i wcale się nie dziwię. Jak ma do wyboru zawieźć dziecko na noc do swojej matki i mieć tzw. "wychodne" i nie martwić się o nic, a w opozycji dziecko u teściowej, gdzie jest czynny alkoholik, bądź teściową w domu, to nic dziwnego, że wybiera pierwszą opcję :)

Gość gość
Ona od niego nie odejdzie. Maja 14 letniego syna a teściowa nigdy nigdzie nie pracowała

Gość gość
A gdzie i na czym miałabym ja położyć? Pod prysZnicem czy moze w kuchni obok kuchenki aby bylo cieplej... nie mamy materaca ani nic z tych rzeczy x piętrzysz tylko kobieto problemy nie ma gdzie spać, teśc alkoholik itd itd tylko gdyby babcia nie wyzdrowiała to wszystko by się dało załatwić.... wszak impreza wiejska nie może was ominąć.

Gość gość
Jakby babcia nie wyzdrowiaka to by teściowa przyjechała do nas i w nocy by wróciła

Gość gość
weźcie sie ogarnijcie, autorka szuka tylko pretekstu żeby sie wybielić, zaczęłyście na nią jechać (i słusznie) to żeby wybielić swój parszywy czyn to wlątła wątek teścia alkoholika....przecież jest na odwyku, to co? ma zakaz zbliżania sie do świata? przecież dziecko nie miało być pod jegą opieką tylko babci! zdrowej babci? poza tym babcia miała przyjechać do domu młodych, mogłaby spać w waszym łózku do rana! wy byście wrócili i teściowa skoro świt wróciłaby do domu swojego. Ale autorce sprawiło radość zabawienie się uczuciami teściowej i jeszcze myślała że jje tu przklasniemy.

Gość gość
Jakby babcia nie wyzdrowiaka to by teściowa przyjechała do nas i w nocy by wróciła x a co miałaby robić do tej 3 czy 4 w nocy? siedzieć w fotelu????? chyba też musiałby sie gdzies położyć?

Gość gość
autorka to zimna, wredna s,u,k,a. jak mogłaś z atk prymitywnym tekstem do męża wyjechać? on synek mamusi... bo co? ma uczucia! w przeciwieństwie do ciebie. jak babcia była chora trzeba było zrezygnować z wiejskiej potańcówki a nie zapraszać teściową żeby o trzeciej w nocy wracała do domu!

Gość gość
uwazam ze rację ma twój mąż a ty zachowałaś sie dziecinie! męża wyzywasz od synków mamusi a ty zachowałaś sie jak zimna, wyrachowana kobieta.

Gość gość
A kto powiedział ze my do rana będziemy? Ja jestem w 5miesiącu ciąży więc myślę ze jak do 3 wytrzymam to bedzie max dlatego nie wyobrażam sobie opieki dziecka pod okiem teściowej skoro mogę zaprowaDzić dziecko 3 ulice dalej i wszyscy będą mieli możliwość spania w normalnych warunkach

Gość gość
na podlodze!

Gość gość
Ale teściowa właśnie ma pretensje o to, że nie przyjedzie, wy umiecie czytać? Poza tym teściowa w łóżku młodych??? wtf? Kolejna sprawa-do jakiego rana? Ja np. wracam do domu z imprez właśnie ok. 3-ciej, to jest ciemna noc, a nie rano. Jak ktoś nie ma chociażby pokoju gościnnego, to jest problem. Dlatego ja zawsze zawożę dziecko do rodziców lub teściów na weekend i nie ma problemu. Mam łóżeczko turystyczne dla dziecka i jest wygodnie dla wszystkich.

Gość gość
Wreczyc zaproszenia wczoraj na DZIEN BABCI I DZIADKA do przedszkola? Przeciez D.B i D. D był bity ponad tydzień temu!!! O czymw ogole ty tu piszesz? 21 i 22 dawno już byl

Gość gość
Na podłodze to ja mogę psa położyć a nie teściowa..

Gość gość
W przedszkolu mamy organizowany poczęstunek i drobny występ

Gość gość
W 5 miesiącu ciąży? To zmieniam zdanie, jednak powinnaś zrezygnować z imprezy. W takim stanie siedzi się w domu, co innego gdyby to było wesele siostry/brata, ale potańcówka? Ogarnij się kobieto.

Gość gość
ale wymyslasz! najpierw tesc alkoholik teraz ty jestes w ciazy! i to 5 m-cu! masz sile isc na impereze pracujac zajmujac sie dzieckiem i jeszcze byc w ciazy? gratuluje rownie dobrze moglabys rozlozyc koc i koldre w kuchni i sie przespac. bedac w ciazy sen szybko przychodzi

Gość gość
Chyba faktycznie Bóg mnie opuścił zakładając tu temat... pozdrawiam