Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy polskie prawo dopuszcza aborcję dziecka z downem?

Polecane posty

Gość gość

Pytam bo ciekawi mnie jakie to przypadki zezwala abortowac polskie prawo . Wiem ze dzieci z gwałtu np.

Gość gość
Jeżeli dziecko będzie chore to można dokonać aborcji. ok. 13 tyg robi się badania prenatalne i tam może wyjść.

Gość gość
Prawo moralne nie dopuszcza.

Gość gość
Tak, dziecko z downem można teoretycznie zgodnie z prawem w PL usunąć ale po odpowiednich badaniach.

Gość gość
Tu jest dział "Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci" czyli jak sugeruje treść my sie tu zajmujemy dziećmi żyjącymi. Tematyka aborcyjna to nie wiem, może dział o antykoncepcji ?

Gość gość
16:15 prawo moralne niech sobie respektują cierpiętnice które chca niańczyć downa przez resztę swojego życia, podczas gdy inni opalają się na Seszelach lub we Władysławowie. Nie będę cierpiętnicą. W d... sobie wsadź twoje wywody umoralniające, jak jestes taka święta to może przyjmiesz od mojej znjomej downa małego, żeby świat ratować>

Gość gość
Oczywiscie, ze mozna! Ja jestem nawet za. Ogolnie wkurzaja mnie te cierpietnice, ktore wiedzac ze beda mialy chore dzieci decyduja sie na urodzenie. Potem w tv pelno uzalajacych sie jakie ten bachor chory i niech ludzie daja kase. Rozumiem chore dzieci, z ktorymi mialo byc wszystko ok ale w ewidentnych przypadkach trzeba to tepic.

Gość gość
16:34 przepraszam że się włączę to zaszyj se d**e królico jak c****o pulsuje z chuci. Ja też cie mogę zastrzelić technicznie. I co mnie obchodzi co prawo mówi. Nikt mi nie zabroni

Gość gość
16:50 oho KATOLKA w natarciu :D jej mowa pełna jest miłosierdzia o którym tak dobrodziej trąbi, ten sam któremu jutro znów zaniesie w zębach na tacę. może zamiast jemu na tacę, na pasienie tłustego brzucha, daj tym kobietom co poroadziły downy bo były tak głupie jak ty