Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić w sytuacji gdy nie zostal wydany paragon

Polecane posty

Gość gość
swoją drogą skoro niewydanie paragonu, to jest takie "nic" to dlaczego jest za to tak surowa kara? jesli sytuacja powtarza się notorycznie, to chyba mam prawo podejrzewać, że ktoś tutaj kręci coś na lewo. dlaczego mam akceptować okradanie panstwa? czym tepaki umyslowe w kwestii podejscia i mentalnosci różni się 5zł od 500tyś? jak taki polityk sobie tu.. oszuka, tam fakturki nie wyda.. tam 5tys, tam 10tyś, tam 30tyś... to w waszym mniemaniu, jak ktokolwiek bedzie probowal cos z tym zrobic, to bedzie kapusiem :D

Gość gość
dokladnie, nie dosc ze zostaniesz oszukanym.. to jeszcze kup coś i się zatruj, a potem nie masz cienia dowodu, ze w ogóle cokolwiek kupiłaś.

Gość gość
Cóż babka na 100% nabija na boku, nigdy nie spotkalam się z tym zeby paragon OD RAZU leciał do kosza, przecież on ląduje na ladzie z resztą. Dla mnie to takie samo oszustwo jak każde inne. Ludzie dostają ogromne mandaty bo nie dadzą paragonu, zgłosić to się oduczy jak dostanie kilkaset złotych kary.

Gość gość
okradanie państwa? ha ha ha to właśnie działa w drugą stronę, to państwo okrada ogromnymi podatkami te małe sklepy i punkty usługowe, do tego stopnia,że wiele się zamyka bo haracze jakie trzeba płacić na państwo je zżerają i wcale się nie dziwię, tym co próbują kombinować np. poprzez nie wbicie czegoś na kasę, bo w tym chorym kraju inaczej się nie da żyć...

Gość gość
no wlasnie dlatego sie nie da zyci, bo ludzie poczawszy od sklepikarzy konczywszy na czlonkach rzadu maja takie podejscie.. że trzeba tu ZAYEBAC, TAM ZAYEBAC... bo i naczej się NIE DA.

Gość gość
ale się uśmiałam czytajac autorkę jak i wasze wypowiedzi, owszem może i nalezy ci sie paragon ale nie spinaj sie tak, masakra ale z ciebie zołza, daj już spokój z tym paragonem, jestes złosliwa i tyle, na 2 raz od razu mów ze chcesz paragon jak wyciągasz zakaupy z koszyka lu staniesz przy ladzie, zobaczysz czy wtedy dostaniesz, jakbyś teraz poszła gdzieś ze skargą to wredna małpa z ciebie, t przeciez mniej wiecej wiesz co ile kosztuje, policz w domu, zobacz czy sie zgadza z kwota którą zapłaciłas, zalezy też czy to sklepik osiedlowy czy jakis supermarket, w sklepikach owszem niezawsze wydaja paragony, nabijają na kase mówią cene ale nie drukuja paragonów, w dużych super/hiper marketach zawsze drkukuja paragony i podaja z reszta, , nie spinaj się tak, nawet jak wzieła jakis tam grosz dla siebie, tamte rzeczy były minęły juz daruj, nastepnym razem patrz od razu na rece , czy drukuje ten paragon, czasem mozna popuscić a nie być taką jędzą

Gość gość
uśmiałaś się jak czytalas? a co ty k***a przeczytalas? dla kazdego z osobna mam pisać, ze sytuacja nie zdarzyla się raz tylko powtarza się notorycznie? wy chyba umiecie spojrzec na jakas sytuacje wylacznie przez swoj pryzmat. nie potraficie sobie wyobrazic o zgola diametralnie innej sytuacji, ze nie JEDNEN, a KILKA razy na bezczelnego ten paragon nie jest wydawany. powtórzę po raz ęty, za pierwszym i nawet za drugim razem sytuacje kompletnie olałam. Ale jak zaczelam sie nawet upominac o paragon w momencie w ktorym, ona wydaje mi reszte, a ona mi na bezczela twierdzi, ze nie ma paragonu... to ja jestem zlosiwa czy raczej ona probuje ze mnie strugac idiotke? to takie dziwne, ze chcialam zasiegnac porady, co w takiej sytuacji zrobic?

Gość gość
wasze iq jest nieco powyzej temperatury ludzkiego ciała.. skoro nie umiecie ogarnac roznicy, miedzy niepotrzebną pianą, bo sprzedawcy RAZ, NIECHCACY się zdarzyło nie wydać paragonu... a krwa robieniem notorycznie z klienta debila..

Gość gość
jezu, kobieto wyluzuj, ktos ci napisał już, wez ze sobą broń i jej użyj przy następnej okazji, jak taka msciwa i zadziorna jestes

Gość gość
jesli ide do kasy, płacę, zostaje mi wydana reszta bez paragonu, a ja się upominam, ze poprosze paragon, a babka sie na mnie patrzy jak na oszołoma i mi mówi na bezczela.. że nie ma paragonu. rozglada sie jak glupia i udaje, ze niby jej wypadł i podobna sytuacja powtarza się KLIKA razy? a i przepraszam co w sytuacji, kiedy ona mi nie wydaje paragonu.. a ja nawet chcąc mieć ten świstek papieru w d***e, pytam się jej co w przypadku zwrotu butelek? ona do mnie, ze "zapamiętam pania". przychodzę na drugi dzien, a ona mi mówi, że BEZ PARAGONU butelek nie przyjmuje. ja jestem złośliwa? nagle taka skrupulatna i przepisowa.. nie przyjmuje butelek bez paragonu, ktorego k***a nie wydaje..

Gość gość
P**********a babo! Moze najzwyklej w swiecie skonczyla jej sie rolka z papierem na ktorym drukuje sie paragon! Czesto sie tak zdarza a kasjerka nie chcac blokowac kolejki kasuje dalej albo tez sama nie zauwazyla tego faktu ze skonczyla sie rolka!

Gość gość
"jezu, kobieto wyluzuj, ktos ci napisał już, wez ze sobą broń i jej użyj przy następnej okazji, jak taka msciwa i zadziorna jestes " to jest k***a poziom tego forum, a mam wrazenie coraz częsciej, ze większosci ludzi w tym kraju. zadaje proste pytanie "co robic w sytuacji niewydania paragonu". juz pomijam fakt, ze nikt tutaj nie miał wiedzy prawnej, bo w sumie nie dziwne.. ja też nie mam, bo mi nigdy nie była ta wiedza potrzebna. no ale to jak bardzo trzeba byc GLUPIM, zeby w ogole pytac PO CO komuś jest potrzebny paragon. tepota? tak mocno ograniczona wyobraznia? malo tego.. pisze do kazdego z osobna, ze sytuacja miala miejsce kilka razy, a wiekszosc w koloko to samo "biedna kasjerka ktorej sie raz zdarzylo" ja p*****le... :D

Gość gość
a mi się wydaje,że ściemniasz po prostu, raz ci mogła paragonu nie wydać ale na pewno na na to ,że chciałabyś paragon nie powiedziałaby ci ,że paragonu nie ma , pozatym bała by się tak robić, mściwa jesteś i tyle

Gość gość
Wez juz w*********j paszczurze poyepany! Ty k***o zapyziala do roboty sie wez! Wywloko ! Siedzisz tu od wczoraj nierobie ****** i p********z smuty! Co za szmacisko puerdolone w d**e! Gdzie sie legna takie s****wa z***bane! Do roboty gnido !

Gość gość
a mi sie nie wydaje, ja jestem pewna, ze ty jestes zwyczajnie glupia :D

Gość gość
Jak na pracownika US jest rzeczywiście WYBITNIE GŁUPIA :P. Najpierw udaje prostaczkę, która nie wie, co zrobić, a potem zaczyna cytować teksty, rodem z kodeksu :P. Zauważcie, że nigdzie nie stwierdziła jednoznacznie, że kasjerka paragonu, nie wydrukowała, a jedynie, że jej go nie wręczyła. Chodzi jej o to, by co głupsza p***a, donosiła do US na byle co. Tego uczy nas nowa władza. Pawlik Morozow znowu stał się wzorcem obywatela. x Ta sama wszawica łonowa, założyła niedawno podobny temat, o sprzedawaniu w momencie zamknięcia sklepu. x A jeśli chodzi o lewizny, to prawda jest taka, że ŻADEN mały sklep, nie jest w stanie płacić wszystkich należnych haraczy i sam na siebie zarabiać. W hipermarketach drukują zawsze paragony, bo walą przekręty księgowe, na dużo większą skalę. W takim małym sklepiku US, ma prawo zażądać kopii dowolnego paragonu, sprzed pięciu lat i to w ciągu kilku godzin. Nowa władza, usiłuje skłócić ludzi, nawet na takich forach, jak to :(.

Gość gość
jeb się na ryj

Gość gość
sama sie jeb na ryj wszawico

Gość gość
ryj psie :D

Gość gość
up