Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciezko z dziecmi

Polecane posty

Gość gość

Wydawało ci się, że bycie mamą to słodycz uśmiechów, radość zabaw z dzieckiem, to wspólne spacery i poznawanie świata. Tymczasem moje codzienne życie nie zawsze przypomina kadry familijnego filmu, wręcz przeciwnie - czasem wydaje ci się, że grasz w horrorze; że oto jeszcze jedna awantura przy obiedzie, jeszcze jeden krzyk, jeszcze jedna prośba o setną wieżę z klocków, jeszcze jedno „nie!”, a wyjdziesz z siebie i nie wrócisz. Nie mam komu sie wygadac wienc wole zrobic to w internecie mammam 22 lata 3dzieci najstarszy syn ma 5 lat puzniej 2 corki 2.5 i 4 miesiące jest mi bardzo ciezko rodzina mi nie pomaga nawes mąz ma juz mnie gdzies sprzatam po nich gotuje jestem calkiem sama a moze mi sie tak wydaje niewiem ale jak czytam opisy matek ktore maja po 30 i jedno dziecko to asz plakac sie mi chce ze tak im ciezko z jedym dzieckiem moj dzien wygloda tak samo sniadania dziecko do przeczkola obiad z dzieckiem na rekach niema czasu dla siebie i jeszcze kazdy ci powie pszecierz ty nic nie robisz a to gowno prawda tylko czekam do wieczora kiedy bendzie ta 21.30 zeby dzieci usnely zeby miec godzinke zeby odpocząc,, i co z tego mam mogla bym napicac ksiożke o sobie bo zyciwe tez mnie nie oszczedzalo nic czuje sie kompletnie sama kocham swoje dzieci ,, Ale brak mi pomocnej reki

Gość gość
Hmm...doskonale rozumiem co czujesz...tez mam troje dzieci z tym, że w wieku 7 lat syn, i córki 6lat, druga 9miesiecy...Mój mąż też za dużo nie pomaga z racji pracy...przede wszystkim bardzo dużo samodzielności wymagam od starszych dzieci. Wymagała jej zanim urodziła się najmłodsza córka. Twoje najstarsze dziecko też już dużo może zrobić samo. Z najmłodszym to wiadomo. 4m-ce to jeszcze męczący wiek...ja z trudem przebrnelam, ale starałam się mała jak najczęściej klasc na podłodze z zabawkami czy w lezaczku...Wiadomo, że przy trójce dzieci obowiązków jest ogrom a każdy potrzebuje czasem odpocząć

Gość gość
Może najpierw zacznij od słownika

Gość gość
dla mnie abstrakcja żeby w wieku 22 lat miec 3 dzieci, w tym 5 letnie... i tak koszmarnie kaleczyć swój ojczysty język...

Gość gość
Ja wszystko rozumiem, że błędy, że dziewczyna młoda juz ma troje dzieci, ale napisała w konkretnym celu, żeby się wygadac, a nie czytać umoralniajace wpisy

Gość gość
Kochana mam podobnie. co prawda ja mam 2 dzieci : 6 lat,a drugi 4 mc.. Mam 23 lata... Wiem jak jest ciezko, zwlaszcza ze meza czasami nie ma za dlugo... Zero czasu dla siebie. A maz ile ma lat? nie mozesz jechac np. na 1 dzien do kolezanki,a on zostanie z dziecmi?

Gość gość
Kobiety wszystko potrafię zrozumieć, nawet macierzyństwo w wieku 20 lat ale trójka dzieci? Rozumiem wpadkę RAZ, już mniej drugi raz ale TRZECI? :(

Gość gość
Słodycz uśmiechów? Radość zabaw? Ty tak na serio, kobieto??? Bo nie wiem, czy śmiać się z ciebie, czy uważać za tr000la...

Gość gość
przeczkole... x zamiast ładować sie w macierzyństwo tak wcześnie trzeba było skzołę skończyć. TRójka? już? za 10 lat bedziesz miała jeszcze dodatkowa piątkę.