Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego lekarze zachęcają do porodu naturalnego? daje większe ryzyko uszkodzen

Polecane posty

Gość gość

uszkodzeń dziecka. to dlaczego cc odradzają?

Gość gość
Kasa kasa kasa. A i przy sn meczy się tylko kobieta i polozna, a przy cc musi być zaangażowany cały sztab ludzi, więc znów kasa kasa kasa.

Gość gość
Trząśnięte jesteście?poczytajcie jak zachowuje się organizm kobiety po sn a jak po cc a pozniej pytajcie dlaczego sn polecają lekarze

Gość gość
dokładnie!! jak wyzej ktos napisal

Gość gość
Ja musilam miec cc. Lezysz plackiem 24h potem taka eana to wszystko! A dziewczyny po sn to 2h po porodzie juz sobie jadly i dzieci do piersi przystawialy. Mogly sie nawet umyc.

Gość gość
Autorko zapytaj lekarza dlaczego.

Gość gość
Może nie mam super wiedzy w temacie, ale wydaje mi się, że lepiej dla kobiety i dziecka jak wszystko odbędzie sie tak jak to natura nas zaprogramowała...

Gość gość
Do tego polozna cie myje, zmienia podklady. E tam nic ciekawego w sumie. U dziecka moze wystapic nadwrazliwosc dotykowa. No co tu gadac, czasami sn tez potrafi krzywde wyrzadzic. To nie kwestia co lepsze tylko co mozna i co trzeba.

Gość gość
18:20 guzik wiesz, ale w sumie czego sie spodziewac po matce ktora wiedze medyczna ma z netu. Powtorze, autorko, noe pytaj w necie. Zapytaj jakiejkolwiek osoby z wyksztalceniem medycznym dlaczego.

Gość gość
Ty tez guzik wiesz. Ja mowie to co widzialam.

Gość gość
Bo poród naturalny jest najlepszy dla dziecka i mamy, cc to OPERACJA, oczywiście jak są komplikacje wybiera się mniejsze zło.

Gość gość
Autorko jesteś najgorszym typem człowieka.. masz nijakie wykształcenie, żadne wykształcenie a z pewnością siebie wypowiadasz się o tematach, o których nie masz pojęcia i to tak ważnych jak kwestie medyczne. Nie jesteś warta żadnej polemiki.

Gość gość
Statystycznie więc dzieci umiera przy cc niż porodzie naturalnym

Gość gość
Kilka lat pracowałam jako sekretarka medyczna i największe sprawy mieliśmy na skutek powikłań po cc..

Gość gość
Co za bzdury. Ja miałam cc (spadek tętna) i konsekwencje odczułam po...7 latach. Pewnego dnia zaczął boleć mnie brzuch, z każdą chwilą mocniej i dużo gorzej niż skurcze porodowe...Brzuch zrobił się obrzmiały, wymiotowałam, nagle straciłam przytomność, obudziłam się w szpitalu, po operacji ratującej życie, przyczyna: jelita zawinęły mi się o...zrosty po cc...Miałam zapalenie otrzewnej, byłam o krok od śmierci...

Gość gość
Ja miałam 2 cc na życzenie ( w NIemczech ) Póki co sobie chwalę, natomiast z racji wykonywanego zawodu wiem, że błędy medyczne zdarzają się i przy sn- zwłaszcza poważne dla dzieci , ech :(