Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w tym roku przesada. kolędy,a za tydzień pieśni wielkopostne i gorzkie żale

Polecane posty

Gość gość

to się kupy nie trzyma...ciekawi mnie dlaczego tak to poustalano

Gość gość
a w zeszłym roku inaczej było?

Gość gość
przecież zawsze tak jest kretynko

Gość gość
poczytaj sobie od czego zależny jest termin wielkanocy i bedzie dla Ciebie wszystko jasne.

Gość gość
Nie prawda! Nie zawsze jest tak samo!

Gość gość
kończy sie okres świętowania bożego narodzenia i karnawału jednocześnie, a że wielkanoc jest ruchoma i w tym roku wypada wcześniej to i wcześniej mamy wielki post Ty jesteś katoliczką i nie wiesz co jest grane i jak święta w twojej wierze wyglądają?

Gość gość
Tak właśnie wygląda wiara katolicka w Polsce :o Całe tysiące niewierzących praktykujących. Chodzą do kościoła nie wiadomo po co, śpiewają i klepią tam nie wiadomo co i słuchają sami nie wiedzą czego. Nagle budzą się rozgwiazdy, że coś nie tak jest z tymi kolędami i wielkim postem :o

Gość gość
no nie zawsze jest tak samo, dlatego sobie poczytaj o tym i dowiedz się dlaczego. A później grzecznie napisz na forum. A nie od razu temat zakładasz. I co CI to przeszkadza, nie masz większych problemow?

Gość gość
MASAKRA jak wygląda poziom dyskusji w tym ...kurniku. Przeczytałam wasze komentarze i odechciało mi się daej pisać. Żal mi was, zero kultury... chodzi mi o to, że wiem że to śwęta ruchome ale to jednak jest lekka przesada jak w jeden dzien śpiewasz kolędy a za tydzień Droga Krzyżowa. powinno byc co najmniej 3 tyg.odstępu ale co kto lubi. Jak ktoś lubi rozważać narozenie Jezusa a za kilka dni mękę to jego sprawa. a wy w ogole po co do kosciola chodzicie? bo za grosz w was tej chrzescijanskiej dobroci ktora tam sie promuje...masakra "kretynko", "debilkp" tak, i teraz jeszcze do komunii poleć jedna z drugą. Chamki.

Gość gość
14:55 prawdziwsza jest wiara autorki od twojej wairy. co ty myslisz, że jak wiesz co do czego i kiedy ksiądz ubiera różową sukieneczkę a kiedy fioletową to jesteś lepszym katolikiem? daremna jesteś....nawet nie umiesz nieoświeconego oświecić....Chrystus by nie był z ciebie zadowolony :D Bóg nie lubi włazodupów tylko ludzi miłosiernych a ty miłosierdziem nie grzeszysz. i to że co niedziela na mszy klepiesz ozorem nie czyni cie lepszą

Gość gość
14.56 Ty swoja wypowiedzia tez nie blysnelas chamka, hipokrytko.

Gość gość
14:58, a kto powiedział, że ja z tych wierzących? :D

Gość gość
14:59 TYPOWY POLSKI KATOLIK - modli sie pod figurą a diabła ma za skórą. Na pewno Bozia ci da zbawienie za to że nie umiesz kulturalnie wyrazić swojego zdania. na pewno też da ci zbawienie za to że latasz do komunii mając grzechy lżenia i obrażania niewinnych ludzi

Gość gość
14:55 skąd ta agresja? Czyży dawno chłop cię nie przepchał? aaa zapomniałam u was to sie robi raz w miesiacu po bożemu bo inaczej dzieci sie rodzą. gumki to zło - powiedział ksiądz a potem pobiegł popieścić kleryka w dooope

Gość gość
gość dziś a ja akurat niewierząca jestem dziewczynko i chyba nie tobie oceniać z kogo wasz Jezus byłby zadowolony, a kogo nie lubi. Nie ośmieszaj się już dziewczynko. Sama kpisz sobie z szat liturgicznych, które są nieodłącznym elementem obrządku rzymskokatolickiego, a będziesz orzekac kogo Jezus lubi, a kogo nie hahahaha wiedziałam, ze na kafe kwoki zawsze można liczyć :D

Gość gość
gość dziś 14:55 skąd ta agresja? Czyży dawno chłop cię nie przepchał? aaa zapomniałam u was to sie robi raz w miesiacu po bożemu bo inaczej dzieci sie rodzą. gumki to zło - powiedział ksiądz a potem pobiegł popieścić kleryka w dooope xxx o14.55 są dwa wpisy i żaden nie jest agresywny w przeciwieństwie do twojego :o

Gość gość
14:55 oprzytomnij. Nie jesteś od mówienia jakie tematy można sobie na forum zakładać. Jak ktoś chce to sobie może nawet o dziurze w skarpie założyć temat, nikt ci nie każe tego komentować ani czytać. Skoro temat bez sensu to po co na niego wchodzisz