Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spóźnienie...

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, przytrafił mi się ostatnio taki problem. Byłam zaproszona na kawę i poczęstunek Do znajomych. Zaproszenie było na 11:00 w południe, ale nie zdążyłam i przyjechałam 2 godziny później. Pukam do drzwi, otworzyła znajoma i powiedziała, ze mam chwilę zaczekać, bo odkurza przedpokój, więc stałam na klatce, pukam znowu, jak wyłaczyła odkurzacz, ale nie otworzył nikt. Wzięłam więc telefon i zadzwoniłam, na to odebrał jej mąż i powiedział zdenerwowany, ze miałam przyjść 2 godziny temu, a teraz to oni czasu nie mają, nie mogłam się nawet wytłumaczyć, zę samochód mi po drodze nawalił. Jego żona dziś do mnie dzwoniła, zejej głupio, ze mógł wyjść chociaż i powiedzieć, bym kiedy indziej przyszła lub, że nie mają czasu. Co sądzicie o tej sytuacji? Nie jestem bez winy, bo się spóźniłam, ale czy znajomy tak powinien się zachować?

Gość gość
Zyeby, urwała bym kontakt z nimi

Gość gość
a Ty zadzwoniłaś i uprzedziłaś, że się spóźnisz?

Gość gość
Właśnie nie! Więc też był mój błąd, szybko przypadkowy pan wymienił mi koło w samochodzie, wsiadłam i pojechałam. Moje wina także w tym była, ze nie uprzedziłam ich o spóźnieniu

Gość gość
przez te 2h pewnie po tobie jechali, nakręcili się i ona nawet nie miała odwagi ci powiediec ze jest zla, tylko mezusia posłała, ile oni maja lat?

Ja bym Ci wcale nie otworzyła. Jak można się spóźnić dwie godziny i nie dać znać? 10 minut to już brak kultury, ale 2 godziny?

Gość gość
dobrze zrobili.nie masz komórki?dobrze ci tak twoja wina

Gość gość
przeciez mogla miec wypadek, ja o swoją dobrą znajom bym si martwila i sama zadzwonila

Gość gość
Oni mają po 45 lat. Chciałam się wytłumaczyć po przyjeździe, ale nie dali mi takiej możliwości. Dopiero na drugi dzień ta koleżanka zadzwoniła i powiedziała, ze jej głupio, ale mąż kazał jej, by mi nie otworzyła, że jak miałam być na tą godzinę, to miałam o tej przyjść, ze on nie toleruje spóźnień. Koleżanka powiedziała, ze tak głupio się po tym incydencie czuje

Gość gość
Też oczywiście przyznałam przez telefon znajomej, ze zawiniłam i wiem o tym, bo powinnam zadzwonic i uprzedzić, ze się spóźnię, przeprosiłam też za swoje niedopatrzenie, ona przeprosiła mnie za zachowanie swego męża

Gość gość
na swoj sposob dobrze zrobili bo zwyczajnie masz w d***e ich czas. nie chodzi o to ze sie spoznilas ale przez mysl Ci nie przeszlo zadzwonic i poinformowac zeby nie czekali

Gość gość
Bardzo dobrze zrobili- też bym tak postąpiła, gdyby goście chamsko raczyli się spóźnić

Gość gość
Ty zawiniłaś, oni potraktowali ciebie jak ty ich- czyli bez szacunku, ale to Ty zaczęłaś

Gość gość
Najpierw się spóźnia a potem am pretensje!

Gość gość
To Ty się niewłaściwie zachowałaś!