Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co ile godzin jedza piers wasze 3 miesieczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

Karmie piersią i 1 i 2 miesiąc to bylo jedzenie co godzinę, ladnie przybierała na wadze i ważyła 5600 . Koniec 3 miesiąca i nagle przestała się czasem domagać jedzenia. Waga od 2 tygodni stoi w miejscu i wynosi 6200.Je co ok 2-3 godziny, czasem nie jedząc do syta. Niby zbiegło sie to u nas z katarkiem ale Jak jest u Was? Czy powinnam sie martwic?

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
Nie. Nie powinnaś się martwić. Postaraj się spojrzeć na karmienie w ten sposób; Kiedy dziecko jest głodne to daje Ci o tym znać. Nie możesz kierować się jakimiś formułkami bo każde dziecko jest inne. Czy Tobie "pomoże" w ajkiś sposób fakt że mój mały potrzebował prawie 2 godziny żeby wypił 1.5 uncjii pokarmu? Oczywiście że nie! Nie karm i nie przekarmiaj na siłę wedle jakiegoś wzorca. Kiedy mała domaga się pokarmu to karm. Jak będzie czuła niedosyt wkrótce po tym, to dokarmiaj ale nie licz że zawsze "zje" tyle, ile TY myślisz że "powinna". Odetchnij i uwierz że nawet taki maciupki człowieczek wie ile chce i ile może. Nie panikuj! I...trzymaj się kochana :-)

Gość gość
Dziekuje Ci bardzo :)

Gość gość
Nie wiem, moje dziecko nie jadło w tym wieku piersi, tylko wysysało z niej mleko. Ewentualnie piersi z kury czy indyka można podawać większemu dziecku. Nie wiem, ile godzin je się taką pierś. To zależy od apetytu dziecka, ale taką indyczą to chyba długie godziny by mordowało a i tak nie dałoby rady.

Gość gość
Glupia odpowiedz!

Gość gość
Moją pierś jadlo codziennie po trochu, najpierw jedna potem drugą. Teraz nie mam już piersi. Jestem plaska jak decha. Nawet brodawki mi zjadlo moje dziecię.

Gość gość
Głupia odpowiedź na głupie pytanie.

Gość mlodamamawiki
Moja córeczka kiedy miała 3 miesiące jadła w dzien średnio co 3 godziny i tak 2 razy w nocy. Teraz ma prawie 5 miesięcy i je częściej ale mniej, poza tym cały czas domaga się jedynie przytulania do piersi i pociamkania, nie ssania żeby się najeść. Wszystko może zależeć od tego jak bardzo kaloryczny jest Twój pokarm. Kiedy kobieta ma słabe mleko, maluszek będzie non stop głodny mimo że dopiero co został od piersi odstawiony.