Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwna sytuacja z dziewczyną, co myśleć o tym?

Polecane posty

Gość gość
nieciekawie w sumie

Gość gość
Myslę, że powinieneś przestać kombinować i poprostu do niej zagadac a nie czaisz się jak pies do jeża i szukasz dziury w całym.

Gość gość
problem w tym że w takim wypadku jest tylko jedno podejście do lądowania i to wcześniej zaplanowane z dużym wyprzedzeniem i mało tego ona ma niesamowite przeczucie i wszystko wyczaja z góry.. więc może nawet to wcześniej przewdzieć i będzie lipa bo nie zdązę jej wytłumaczyć co i jak :-(

Gość gość
ciekawe to co piszesz..ja też mam bardzo nietypowy typ pamiętam bo robilam sobie ten szczegolowy test i tam bylo,ze to rzadko wychodzi..no i poza tym byly komentarze pod spodem kto ma jaki typ i tych komentarzy bylo z 200 i nikt tam nie mial tego typu co ja..nikt na 200 osob,gdzie ludziom sie powtarzaly typy rozne dosc czesto... zresztą ja wiem ze jestem nietypowa,jakaś inna,inaczej odbieram świat,czuje sie jak dzika nieobyta i nieoswojona kosmitka właśnie ale co ciekawe są osoby i to wśród ekstrawertyków,które bardzo dobrze na mnie działają..jest ich niewiele ale są. Przy wiekszosci ludzi czuje sie skrępowana a przy nich jakbyśmy sie znali od dawna i sama do nich lgnę i chce rozmawiać,czuje sie bezpiecznie..nie wiem co oni o mnie myślą ale chyba też mnie lubią :)

Gość gość
gość dziś to napisz jaki ten Twój typ? ten co ma mniej niż 1% u kobiet? w środku są lit. NF? wiem wszystko o tym typie to ci pomogę co chcesz wiedzieć, zajęlo mi to rok, przeczytałem WSZYSTKO..

Gość gość
no wlasnie najlepsze jest to,ze zapomnialam :D te nazwy są skomplikowane..ale to jest jeden z najrzadszych typów introwertyczny to na pewno ..no nie pamiętam wybacz :P zrobie ten test jeszcze raz i zapisze sobie kim jestem mogłam kurde od razu zapisać

Gość gość
Może mi ktoś wytłumaczyć co dany typ osobowości może mieć wspólnego z tym że ktoś jest sobie przeznaczony bo chyba nie rozumiem toku myślenia autora.

Gość gość
Hej autorku a jak ktoś tu poda swój typ to zrobisz temu komuś analizę psychologiczną?

Gość gość
tzn. jesteś empatyczna, intuicyjna, lubisz bardziej pisać niż mówić? masz kilku rzadkich przyjaciół, lubisz słuchać ludzi, ale nikt ciebie nie rozumie, lubisz się wyspać, mało komu mówisz o swoich pomysłach itd? (tak czy innaczej zagladaj tutaj, to moze cos sie wykombinuje), ps. podaje na wszelki wypadek znak zodiaku i czy się identyfikujesz z stereotypowymi jego cechami, zobaczymy czy miescisz sie w standardzie tego jak bardzo.. xxx do reszty taka analiza jest UPROSZCZENIEM, oczywiscie nie rozwiazuje wszystkiego, ale krok naprzód, w skrajnych wypadkach moze sie przydać, nie nawiążesz kontaktu z niektórymi osobami bez tego, bo to warunek konieczny

Gość gość
jaki znak zodiaku?

Gość gość
/tzn. jesteś empatyczna, intuicyjna, lubisz bardziej pisać niż mówić? masz kilku rzadkich przyjaciół, lubisz słuchać ludzi, ale nikt ciebie nie rozumie, lubisz się wyspać, mało komu mówisz o swoich pomysłach itd? (tak czy innaczej zagladaj tutaj, to moze cos sie wykombinuje), ps. podaje na wszelki wypadek znak zodiaku i czy się identyfikujesz z stereotypowymi jego cechami, zobaczymy czy miescisz sie w standardzie tego jak bardzo.. - /tak,dokladnie tak jest jak napisałeś..a co do znaku zodiaku to tu mam kłopot bo wlasnie kompletnie nie pasuje do stereotypowego lwa,jestem raczej jak rak i przez to myśle,że może urodzilam sie kilka dni za późno..3 dni do tyłu i bym sie załapała na raka i charakter by pasował. Z lwa nie mam niemal nic,nie jestem przebojowa ani władcza

Gość gość
ale ja nie jestem jakimś dziwolągiem do którego trzeba podchodzić jak do zbitego psa :) uwierz mi,mnie często właśnie boli to,że ludzie nawet nie szukają kontaktu ze mną,to że ja sama sie nie wychylam to niestety dlatego,że po prostu nie potrafię ale gdy ktoś chce sie zbliżyć do mnie to ja nie mam nic przeciwko temu,tylko właśnie żeby chciał..a ludzie raczej nie chcą po prostu

Gość gość
aha i może nie tyle wole pisać niż mówić ..to pisanie mi po prostu lepiej wychodzi,zdaje się wówczas bardziej otwarta i wygadana mam koleżankę, która mi powiedziała o tym teście i sama jest zainteresowana tymi różnymi typami,osoby ze swojego otoczenia stara się rozkminić kto ma jaki typ ;) ale przecież introwertyków cięzko tak rozgryźć skoro sie nie wie co myślą to jak można wiedzieć,czy kierujemy sie intuicją i mamy empatię? nie jeden psychopata potrafi udawać,że jest uczuciowy

Gość gość
to dziwne bo lwy generalnie są ekstrawertykami.. żadko naprawdę można spotkać introwertyka wśród lwów, to może spróbuj sobie chociaż sprawdzić tzw. ascendent wpis w wyszukiwarkę: ascendent data urodzin.. urodziłaś się gdzieś na południu kraju, koło gór? tam więcej statystycznie takich przypadków, spadek po zaborach chyba ps lew to mania, eros - rak, co bardziej pasuje do Ciebie? coś tu nie gra bo nie można być eksrawertykiem i introwertykiem jednocześnie? lubisz osądzać, oceniać ludzi według własnych informacji, zródeł etc, czy bardziej ich poznawać, uzgadniać z nimi wszystko co poznajesz na nowo dzięki osobom w trybie ciągłym? zobaczymy wtedy co wyjdzie.. :-)

Gość gość
Detektyw od siedmiu boleści sie znalazl. A co jeśli ktoś nie pasuje do żadnego z typów?

Gość gość
Wiem,ze to dziwne choc z drugiej strony ja przez to wlasnie nie wierze w te cale horoskopy. To bujda jakaś. Ja jestem skrajnie intro a ekstra to tylko dla wybranych..akurat na pewno są mieszanki intro-ekstra choć to niby sprzeczne..ale ja jestem bardzo intro. Nic z lwa nie mam,tak jestem z południa nie wiedziałam że to ma jakieś znaczenie.. myślę,że nie da sie tak wszystkiego dopasować do siebie..ja wierze w te typy o których rozmawiamy bo do mnie to faktycznie pasuje..i faktycznie szczegółowy test. Ale w zodiak nie wierze bo mam dowód że to bujda..no chyba,że jestem rakiem jednak kiedyś czytałam gdzieś że horoskop jest błędny bo pominięto Wężownika i że gdyby to dopasować do tamtej teorii to ja bym była rakiem jednak..

Gość gość
absolutnie nie oceniam ludzi,staram sie w ogole tego nie robić, nie myśle też czarno biało i nie lubie schematów i stereotypów typu "faceci to są tacy i owacy" ale wg tego nie lubie też uogólniania,że lwy są takie i owakie bo jakoś ja taka nie jestem..i tak sie składa,że moja najbliższa koleżanka urodziła się tydzień przede mną i jest do mnie podobna a ona sie jeszcze na raka załapała a ja już nie.

Gość gość
nie wiem o ktorej sie dokladnie urodzilam a to podobno ma duze znaczenie...ale sprobowalam w przyblizeniu i nie wyszlo..niby mialabym być liderką,pewną siebie i nawet zarozumiałą..to chyba sie minęlam z powołaniem bo jest wręcz odwrotnie ja i charyzma haha

Gość gość
pewnie Małopolska lub podkarpackie, rdzenna mieszkanka..? to pewnie spadek po austriakach.. nie przejmuj się większość takich przypadków jest obserwowana w tej częsci kraju, bo wynika ze skomplikowanej historii, zobacz sobie o co chodzi z tymi znakami dosc dobrze jest wytłumaczone po polsku w filmie franc z TVP Focus kiedyś puszczamym, wpisz tajemnice piramid 2010, od TYLKO 85 min do 89 minuty, masz to wytłumaczone dlaczego jesteś na pograniczu raka-lwa :-) bardzo proste i wbrew pozorom prozaiczne wytłumaczenie.. (zaraz tez rozwinę) xxxxx co do tego że ma inny typ/ to nie jest możliwe bo każde się bilansują z 4 postawowych cech, zatem to wszystkie możliwości i KAZDY jest ekstrawertykiem i introwertykiem tylko w różnych aspektach; w zodiaku chodzi tylko o sposób mierzenia czasu, nic więcej, dlatego pytam o to co wyzej, żeby wyłapać Twoją różnice 3 dniową, moze rok przystępny czy co..

Gość gość
napisz godzina O0:00 , miejsce przybliżone chodzi o róznice około 2 h, podaj przykładowo ten ascedent..

Gość gość
Na miejscu autora nie wychylałabym się i nie mówiła tego tej dziewczynie bo na pewno potraktuje go jak wariata, ja od samego czytania tego wątku go za takowego mam...

Gość gość
niee ja sie nie bawie juz w te zodiaki czuje ze to jakas kpina ze mnie,nie podoba mi sie to po prostu. nie ma to sensu oraz jest bzdurą. nic,kompletnie NIC nie pasuje i po co wnikac dlaczego skoro nie pasuje znaczy to,ze to jakies bzdury dla naiwnych jak ktos wierzy w te horoskopy to niech sobie wierzy,ja w tym magii nie widzę

Gość gość
mam nadzieje,ze Cie nie uraziłam ale nie wiem co Cie tak wzięło na ten zodiak nagle.. autor nie jest idiotą tylko za bardzo wierzy w schematy :)

Gość gość
to nie jest magia :-) tak piszą w fakcie chyba tylko, mamy XXI wiek, horoskop słuzył i służy do mierzenia czasu i nic wiecej, jak inaczej chcesz liczyć czas jak kilkakrotnie zmieniono godziny, a nawet kalendarze, zmieniając dni,miesiące licząc w setkach lat.. (zobacz link o piramidach), chodzi tylko o sprawdzenie jakiegokolwiek standardu cech i ich porówananie, inaczej cięzko będzie ruszyć, standardowe tzw. archeotypy - podstawa kazdej współczesnej psychologii, na maginesie nawet te MBTI na tym też sie opiera w 4 cechy odpowiadają 4 podstawowym grupom znaków, to powszechna wiedza

Gość gość
poczytaj o Archetypy psychologiczne Junga, tylko tacy kretyni jak wróbita Maciej wciska ludziom kit za kasę.. podczas gdy chodzi tylko o liczenie czasu, nic więcej. mówiąc prościej chodzi o synchronizowanie czasu na komputerach żeby wiedzieć o czym mowa, np. w tych 3 dniach różnicy, tzn. sprawdziłaś rok przystępny twój urodzin? większość, prawie wszystko zazwyczaj się zgadza, tylko ktoś popełnia podstawowy bład w obliczeniach, nie zapominaj że kilka razy reformowano kalendarze i jest kilka historycznych przesunięc, wieć pewnie pod jakies podpasz

Gość gość
przykładowo z tymi 3 dniami roznicy moze byc tak: 1 dzien róznicy roku przystepnego, pozostale zmiana kalendarza na gregorianski nawet do 10 dni z tego co pamietam, poza tym lew i rak (ten ostatni znak wody), leżą na jednej linii, bo to podstawe (jedne z 4 znaków), wiec paradoksalnie moze to być zgodne, a gdzies popełniłaś drobna pomylke.. już przypominam sobie różnice, przełożenie na mbti - chyba chodzi o cechę si do se, czyli postrzeganie osobiste, lubisz przeszłość, rodzine, analizujesz to co wcześniej czy skupiasz się na najblizych znajomych, terazniejszości, tu i teraz obserwujesz, szybko zmieniając postrzeganie w bystry sposób? to jest ta różnica :-)

Gość gość
o tych piramidach to już kiedyś oglądałam długi film chyba że to nie był ten ale pewnie ten nie wiem,w sumie nie ma po co chyba aż tak bardzo w to wnikać, co to zmieni,czy to coś da?

Gość gość
lubisz przeszłość, rodzine, analizujesz to co wcześniej czy skupiasz się na najblizych znajomych, terazniejszości, tu i teraz obserwujesz, szybko zmieniając postrzeganie w bystry sposób? - a czy jedno wyklucza drugie? bo zarówno o przeszłości dużo myśle i analizuje jak i o teraźniejszości..staram sie nie rozpamiętywać tak wszystkiego bo nie powinno sie tak robić ale jednak często sie to nie udaje a właściwie czemu tak bardzo wnikasz w to wszystko?

Gość gość
w 85 minucie do 89 minuty masz wytłumaczony logicznie w 100% związek lwa z rakiem (rak w przybliżeniu do ryb bardziej) i różnice w kalendarzu, od tysiąca lat to się zmieniło zmienia, dlatego ludzi obliczają daty według stałych gwiazd jak kapitan na statku, bo nie ma innej miary.. tak samo jest z Twoimi cechami, może być tak że masz jednak typ isfj z uwagi na cechę si o której pisałem wcześniej lub ewentualnie isfp, infp - wsrzystko charakterystyczne dla raków i mieszkańców galicji po zaborach :-) mbti to mieszanka psychologii i statystyki

Gość gość
Tez zauwazylam ze to sie w pewnym stopniu pokrywa. Ja jestem intj i koziorozec, pasuje :) moj ojciec zreszta tak samo i chociaz oczywicie roznimy sie osobowoscia, to pewne cechy charakterystyczne dla tych typow mamy wspolne.