Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarabiamy skromnie, mamy jedno dziecko więc zostaniemy ukarani przez PiS

Polecane posty

Gość gość
My też nie dostaniemy, mamy jedynaczkę, zarabiamy razem koło 7 tysięcy więc żadne kokosy na duże miasto ale wiesz co? Cieszę się, że ktokolwiek dostanie coś od państwa NA DZIECI, do tej pory jak wyglądało wspieranie rodzin? Od kilku lat dopiero coś się zmienia na lepsze, roczny urlop macierzyński, becikowe, 1000 zł zasiłku przez rok dla matek bez praw do macierzyńskiego, ludzie, nie widzicie tego??? Co z tego, że z naszych podatków to idzie, ja wolę żeby z moich podatków skorzystały dzieci (nie wszystkie rodziny 2+ to patologia) niż jacyś cwaniacy od spółek skarbu państwa czy inne kreatury :O

Gość gość
ale jak po porozkładało sobie premie w 2013 roku w wyskości ponad 100 milionów to ci nie przeszkadzało :D:D:

Gość gość
na jedynaków nie ma ale na ojca Rydzyka to jest.

Gość gość
Ukarani? Autorko, czy znasz znaczenie tego słowa? Ktoś Ci coś zabierze za karę, czy jak? Po prostu nie dostaniesz, poniewasz nie spełniasz warunków, państwo nie ma interesu by wspierać rodziny z jedynakami. To jest kara? Myślenie nie boli.

Gość gość
umiesz tłuku czytać? 20 milionów dla Rydzyka cie boli a 100 mln na premie dla posłów PO już nie?

Gość gość
Przeszkadzalo mi tak samo. Dla ciebie rozumiem nie istnieje nic oprocz pisu i po, wspolczuje w takim razie.

Gość gość
za 500zł byłyby super posiłki z dobrych składników w szkołach dla wszystkich dzieci. Pożywne śniadania, wartościowe obiady, woda, owoce i miałoby to sens jakiś.

Gość gość
a dla ciebie istnieje tylko 500zł na dzieciaka że tak skamlesz no i kasa dla Rydzyka ?:D

Gość gość
Ja nie zamierzam dyskutować o czymś co się jeszcze nie wydarzyło :) program 500 + ma wpłynąć na podjęcie decyzji o drugim dziecku u tych rodzin które się wahają z powodu sytuacji materialnej, pisze wahają bo może ich stać ale się jednak boją czy podołają. 500 zł to nie jest aż tak dużo, żeby dodatkowo robić sobie dziecko. Patologia rodzi dzieci bo nie myślą i się nie zabezpieczają, zaniedbują sprawy. Na razie nic nie wiadomo, czy w ogóle dojdzie do skutku ten plan, a już na pewno nie wiadomo czy będziemy musieli to zwracać w podatkach. Nie ma co gdybać.

Gość gość
Aha, czyli dla ciebie jak po kradlo to zle, a jak pis to robi to juz cacy, bo dali ciemnym masom pincet zlotych (ktore sie z powietrza nie wezma, najpierw wam je po cichu zabiora, zeby potem z hukiem i fanfarami dac). Zyj dalej zludzeniami.

Gość gość
gość dziś -becikowe należy się każdej rodzinie, jeśli nie potrafiłaś prawidłowo złożyć wniosku, to nie miej pretensji o roczny rodzicielski. Jest gminne i ustawowe, jedne zależne od zarobków, a drugie dla każdego.

Gość gość
gość dziś Ukarani? Autorko, czy znasz znaczenie tego słowa? Ktoś Ci coś zabierze za karę, czy jak? xxx tak moja droga zabiorą jej. Zorientuj się na czym polega socjal zanim zaczniesz chrzanic i łykac propagandę Pisu stworzoną dla idiotów i naiwniaków

Gość gość
A ja się cieszę, będzie nam lżej. Mamy dwoje dzieci, w planach trzecie.

Gość gość
zwyczajna zazdrość przemawia przez ciebie autorko nic nie dostaniesz ale też nie stracisz! lepiej by ci było aby NIKT nie dostał??? " X Dokladnie!!! Ja dostane i się ciesze a te kobiety z otoczenia które nie dostana to tylko psioczą na pis i na "patologie" która dostanbie kase. Ja nei jestem patologia ale kasa się przyda. :D

Gość gość
Pis jest niesprawiedliwe, mi trochę przekroczy te 800 i po prostu kasa by się przydala.... ale moje dziecko jest tym goryszym wg pisu bo jest jedynakiem. Pewnie ze gdy nie było kasy to nie było, ale teraz rozdają nawet bogaczom i to mnie boli. ( prezes banku z dwojka dzieci dostanie te 500 zł, dla niej to będzie cena za jakies fatałaszki które wyda bez mrugniecia w butiku, a ktoś inny naprawdę by się ucieszyl z tych pieniędzy). Jedynakom, których rodzice uczciwie pracują, ale zarabiają niezbyt dużo, ta kasa by się przydala. Tyle w temacie.

Gość gość
gość dziś A ja się cieszę, będzie nam lżej. Mamy dwoje dzieci, w planach trzecie. " jak dostane 500zl to tez o trzecie się staram. :) A takie jak tu szczekaczki mogą mnie cmoknąć. :D

Gość gość
9.39 to zrob sobie drugie i będziesz mieć 100zl. :)

Gość gość
9.40 miało być 1000zl a nie 100 :P

Gość gość
a dla mnie upokarzające jest, że mając jedno dziecko musisz spełniać kryteria dochodowe, a jak masz dwoje to możesz być Kulczykiem i nikt o nic nie pyta, dostajesz i ch...j. To jest OK? Ja w ogóle nie chcę żeby mi ktoś coś dawał wystarczy, że przestaliby mi zabierać, bo wystarczy, że mam lepszy miesiąc na WDG to już hieny ciągną ile mogą :( a że wszystko tak na prawdę w fakturach, towarze i obrocie to już ich nie obchodzi. Pazurami, grabiami, a mi wydrą :o

Gość gość
Churhil o Polakach: "Wspaniali w rewolcie i w czasie klęski, stają się nikczemni i nędzni w chwili zwycięstwa."

Gość gość
Czy wy nie mozecie pojac,ze dwojka dzieci to podwojne wydatki?????Przykladowo:przedszkole-400 zl,x2=800!!!.Podreczniki-nie wiem,strzelam-600zl x2=1200!!!!!!!!Ubrania,buty,jedzenie!!!Policzcie sobie ile wy wydajecie na jedynaki a ile by to wszystko wynioslo x2 albo x3!!!!!!

Gość gość
A ja mam 3 dzieci bez ochłapu ze strony państwa. Wolałabym, żeby mi nie zabierali ponad 1200zł z wypłaty, a mężowi 1400zł, zamiast rozdawać teraz łaskawie 1000zł (na moje drugie i trzecie dziecko).

Gość gość
"zwyczajna zazdrość przemawia przez ciebie autorko nic nie dostaniesz ale też nie stracisz! lepiej by ci było aby NIKT nie dostał??? " xx Następna ciemna żebracza masa nie rozumie na czym polega socjal i powtarza te bzdury :o Straci kretynko, straci, bo pracuje i nie rozkłada gir bezmyślnie. Zapłaci więcej za wiele rzeczy, zapłaci w podatkach i w różnych opłatach, które zaraz zaczną wypływać, a wy dalej jak tępaki "nic nie stracisz i zawiścisz" Głupie, tępe kury z was.

Gość gość
gość dziś zwyczajna zazdrość przemawia przez ciebie autorko nic nie dostaniesz ale też nie stracisz! lepiej by ci było aby NIKT nie dostał??? " X Dokladnie!!! Ja dostane i się ciesze a te kobiety z otoczenia które nie dostana to tylko psioczą na pis i na "patologie" która dostanbie kase. Ja nei jestem patologia ale kasa się przyda xxxxxxx Nie każdy myśli takimi prostymi kategoriami jak wy :o Od razu widac kim jestescie skoro nie rozumiecie o czym pisze autorka i jak w praktyce wygląda to 500zł dla mnie też normalne nie jest, ze rodzice jedynaków muszą spełniać kryteria dochodowe, a rodzice dwojga mogą być miliarderami.

Gość gość
umiesz tłuku czytać? 20 milionów dla Rydzyka cie boli a 100 mln na premie dla posłów PO już nie? x jasne posłowie PIS-u to za darmo siedzą przy korycie :) aleś ty naiwna...

Gość gość
Nie każdy myśli takimi prostymi kategoriami jak wy pechowiec.gif Od razu widac kim jestescie skoro nie rozumiecie o czym pisze autorka i jak w praktyce wygląda to 500zł dla mnie też normalne nie jest, ze rodzice jedynaków muszą spełniać kryteria dochodowe, a rodzice dwojga mogą być miliarderami. x Ależ wiemy jak to w praktyce wygląda. Ty musisz spełnic krytetrium dochodowe, ja nie, pomimo, że zarabiam sporo. I co w związku z tym? Pisałam na pierwszej stronie. NIgdy nic od tego zakichanego państwa nie dostałam i teraz w końcu dostanę.

Gość gość
A ja wam powiem tak: mi i mężowi przysługuje tylko dodatek na drugie dziecko. Mojej znajomej mąż pracuje na czarno, zarejestrowany dochód ma tylko ona. W porównaniu do nas oni są dużo bardziej majętni, ale to oni dostaną 1000zł za dwójkę dzieci, bo on oficjalnie jest bezrobotny i ich dochód nie przekracza 800zł. Nadal uważacie, że wszystko w porządku?

Gość gość
zwyczajna zazdrość przemawia przez ciebie autorko nic nie dostaniesz ale też nie stracisz! lepiej by ci było aby NIKT nie dostał??? " X Dokladnie!!! Ja dostane i się ciesze a te kobiety z otoczenia które nie dostana to tylko psioczą na pis i na "patologie" która dostanbie kase. Ja nei jestem patologia ale kasa się przyda xxxxxxx Nie każdy myśli takimi prostymi kategoriami jak wy pechowiec.gif Od razu widac kim jestescie skoro nie rozumiecie o czym pisze autorka i jak w praktyce wygląda to 500zł dla mnie też normalne nie jest, ze rodzice jedynaków muszą spełniać kryteria dochodowe, a rodzice dwojga mogą być miliarderami. x ale kto ci broni mieć drugie dziecko???? zostan miliarderem, zrób sobie drugie dziecko i tez dostaniesz 500 zł.

Gość gość
a mnie denerwują juz te pretensje rodziców jedynaków, że oni nic nie dostaną. ja mam dwoje dzieci i na pierwsze też nie dostanę. ja nie dostanę na jedno i oni nie dostaną na jedno - gdzie ta niesprawiedliwość? oczywiste jest, że każde kolejne dziecko to dodatkowe koszty. skoro ty na jedno wydajesz przykładowo 1000 zł miesięcznie, to ja na dwójkę muszę wydać 2000 zł. chcesz żyć wygodnie z jednym dzieckiem to nie miej do nikogo pretensji. tym bardziej, że na twoją emeryturę będą się składać dzieci z rodzin wielodzietnych.

Gość gość
SZYDLO ty i twoj rzad słucha ludzi i narodu to czy nie wystarczy ze 97% ludu Polski jest przeciwna dotowania Rydzyka z pieniedzy z budzetu czyli podatnika co i czy sa twoje slowa zaklamaniem oszustwem jak wszystkie obietnice wyborcze ,kiedy zamykane sa szpitale nie ma pieniedzy na nic sluzbe zdrowi itd.to do tego okradacie Polakow dajac zapasiniej zlodziejskiej swin pieniadze podatnika SZYDLO jestes zwyklem klamliwym ZEREM tak slucha ludu az jej uszy puchna ale od JARKA nakazow i rozkazow WSTYD ZA TAKI RZAD Z TYMI LUDZMI