Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapraszanie na sam ślub

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest z zapraszaniem na sam ślub? Na przyjęcie weselne zapraszamy 20-25 osób, ale na sam ślub chcieliśmy zaprosić naszych znajomych, dalszą rodzinę, sąsiadów. Ślub bierzemy w plenerze, 40 km od naszego miejsca zamieszkania. Jak to ująć w zawiadomieniu? Będzie naprawdę piękny (w czerwcu), w ogrodzie różanym, więc chciałabym, żeby jak najwięcej osób było z nami w tamtej chwili i się ze nami cieszyło. Ale naprawdę nie wiem jak to ująć - zapraszamy na ceremonię zaślubin która odbędzie się w ... o godzinie ... ? Wynajmować bus który zawiezie i odwiezie gości, czy zostawić to ich gestii? Chciałam zrobić to tak, że po ślubie i po życzeniach (nie chcemy prezentów od tych na sam ślub) dziękujemy gościom za przybycie, autobus ich odwozi a my z samą najbliższą rodziną i przyjaciółmi jedziemy na małe przyjęcie. Ale co z goścmi, którzy nie zrozumieją, że są zaproszeni na sam ślub? I np. będą chcieli przyjść na "wesele"? Mam zamiar przy rozdawaniu zaproszeń mówić, że zapraszamy na nasz ślub i będzie miło, jeśli będą.

Gość gość
po prostu wysyłasz/dajesz zawiadomienie, a nie zaproszenie i sprawa zalatwiona :)