Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek to jest taki trochę płód,nic nie jarzy,ledwo widzi,nie rozróznia ludzi

Polecane posty

Gość gość

Zdziwiło mnie to bardzo, kuzyn ma 2 tygodniowe dziecko i ono jest ledwo przytomne na 10 minut. W ogole nie poznaje matki bo jak go glodnego połozyli na poduszce to chciał ssać tą poduszkę. Myślałam ze noworodek to juz ogarnia cos. Jest całkowicie zdrowy. Czy noworodki tak zawsze?

Gość gość
Kazdy taki byl myslisz ze ty sie urodzilas biegajaca ? !

Gość gość
pytam tylko czy tak sie zachowuja wszystkie noworodki, bo to jedyny którego widziałam

Gość gość
Tak, wszystkie.

Gość gość
Moji chłopcy zaczęli mnie poznawać po 3 dniach, teraz maja 3 tyg i poznają i mnie i tatę, uśmiechają sie i uwielbiają jak któreś z nas ma czerwona bluzkę :-) ale fakt ten pierwszy tydzień życia jest straszny... dziecko tylko je i śpi nawet pieluchy zmienialiśmy na śpiocha. Teraz chociaż jakieś dźwięki wydają:-) A co do ssania poduszki to taki noworodek odczuwa nie taki głód jak my tylko jest to ból brzuszka dlatego ssie wszystko co ma przy buziaku lub płacze.

Gość gość
A ty myślałaś że noworodki to jakie są? Dziwne te pytania twoje. Zupełnie jakbyś miała 12 lat i urodziłby ci się młodszy braciszek;-)

Gość gość
Liczylas ze noworodek to male zrebie ktore po kilku chwilach biega wokół mamy?ile ty masz lat 10?

Gość gość
autorko ile masz lat ??? boś głupia jak but :-D

Gość gość
mam 28 lat, to jest pierwsze dziecko w moim otoczeniu,

Gość gość
to wstyd żeby 28letnia stara kopa pisała jak 12latka

Gość gość
Zdziwiło cię to bardzo? :D chyba rodzice chronili cię przed doświadczaniem świata a i ty się przed tym chroniłaś, a tu nagle bum: wielka obserwacja prowadząca do wielkiego zdziwienia!

Gość gość
czy to takie dziwne ze ktos nigdy nie widzial noworodka? Moje pokolenie sie jeszcze nie rozmnaza a przeciez nie zagladam obcym ludziom na ulicy do wozka

Gość gość
Mówią o tym na biologii i nie tylko. Małe dzieci widać także w wózkach na ulicy albo w przychodni i nic nie robią tylko leżą, śpią, kwilą, więc się można domyślić. Serio nie trzeba ich bezpośrednio odwiedzać, aby się domyślać takich rzeczy.

Gość gość
Też nie zaglądam do wózków obcych ludzi, ale słyszę nie raz jak dzieci leżące w nic załatwiają biznes przez komórki, a co bardziej wrażliwe brzdąkają na gitarce, niektórym matki podają coraz ro grubsze książki do czytania, więc gdybym zobaczyła takie dziecko, co tylko leży i nic więcej, to też bym się zdziwiła.

Gość gość
gość dziś doceniam choć tą ironię, lepsze to niz poprzedzający ją 'hurr durr'

Gość gość
Twoje pokolenie jeszcze się nie rozmnaża... hmmm, chyba żyjemy w dwóch równoległych światach.

Gość gość
hahah, autorka mnie rozbawila:) btw ja tez b.dlugo nie mialam kontaktu z noworodkami ale jakos tak nie reagowalam na dziecko mojej siostry(mialam wtedy 23 lata).

Gość gość
gość dziś studiowalam na AGH'u , moi znajomi sa siłą rzeczy emocjonalnie w liceum:)

Gość gość
noworodek ma inteligencje ameby i jest jak jaszczurka bez konczyn tylko sra je i spi wiec czego sie spodziewalas ze bedzie gaworzyl i klaskal w raczki?

Gość gość
Nie no wy za to doświadczacie życia w pełni, widzieliście plik pieniędzy? :D Myślicie pewnie, że 10.000 zapełniłoby cała walizkę? :D