Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Panicznie boję się że jestem w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Piszę tutaj ponieważ nie mam za bardzo do kogo się zwrócić. Sprawa wygląda tak: spóźnia mi się okres 4 dni. Zawsze uprawiam seks z chłopakiem z zabezpieczeniem, ostatnio to było w dni niepłodne i pękła gumka gdy próbował wejść ale do tego nie doszło. Nie mamy dużego doświadczenia. Panicznie boję się że zaszłam w ciążę i ciągle się tym stresuje. Zamierzam zrobić test i niezależnie od wyniku pójść do ginekologa. Dodatkowo niedługo mam studniówkę i tym też się stresuje. Nie potrafię się uspokoić, a stres uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie, nie mogę się na niczym skupić. Błagam o jakieś rady, co o tym myślicie?

Gość gość
Myślę że nie jesteś w ciąży. Jest to małe prawdopodobieństwo abyś zaszła w ciążę skoro to były twoje dni nie płodne. Dla pewności zrób test ciążowy lub zrob bhcg

Gość gość
Przede wszystkim uspokój się, nie stresuj. Okres może się spóźniać właśnie ze względu na stres. Jeżeli obawiasz się, że możesz być w ciąży to zrób test. Jeżeli nie dostaniesz miesiączki to umów się do gin., przepisze odpowiednie tabletki na wywołanie miesiączki.

Gość gość
Nie mogę przestać o tym myśleć i to sprawia że nie potrafię przestać się stresować. Próbowałam się odprężyć, gorąca kąpiel, aktywność fizyczna, na chwilę zapominam a później znowu to samo. Boję się komukolwiek powiedzieć bo wiem że moje Najbliższe koleżanki nie utrzymają tego w tajemnicy, Strasznie boję się krytyki wiem że ciąża to nie koniec świata ale nie czuje się gotowa na macierzyństwo :/ Zaraz pojadę do apteki bo nie mogę już wytrzymać, denerwuje się wynikiem, co jak wyjdzie Pozytywny?

Gość gość
Jak wyjdzie pozytywny to zmieni Ci się caly świat, ale to też jest dobry świat :) Najpierw zrób test, a później zobaczymy co dalej. Ps. Myslałaś o tab. antykoncepcyjnych?

Gość gość
Po prostu będziecie szczęśliwymi rodzicami.Do tego by nie izolować swego chłopaka bo to ujemnie wpływa na związek.Mój mąż jest przy każdym badaniu ginekologiczny cipki i wspierał porody mam prawo do obecności osoby bliskiej nawet w szpitalu podczas badań izzabiegów bo decyduje zawsze Pacjent! Chyba że jesteś zacofana i wstydzisz się najbliższej dla ciebie osoby a obcego całkiem faceta ginekologa nie ciemnota! Podczas badań i zabiegów dochodzi często do groźnych zakażeń i to osoba bliska powinna dopilnować prosząc o zmianę rękawiczek gdy coś dotknie w miedzy czasie ginekolog! !!

Gość gość
Po prostu będziecie szczęśliwymi rodzicami.Do tego by nie izolować swego chłopaka bo to ujemnie wpływa na związek.Mój mąż jest przy każdym badaniu ginekologiczny cipki i wspierał porody mam prawo do obecności osoby bliskiej nawet w szpitalu podczas badań izzabiegów bo decyduje zawsze Pacjent! Chyba że jesteś zacofana i wstydzisz się najbliższej dla ciebie osoby a obcego całkiem faceta ginekologa nie ciemnota! Podczas badań i zabiegów dochodzi często do groźnych zakażeń i to osoba bliska powinna dopilnować prosząc o zmianę rękawiczek gdy coś dotknie w miedzy czasie ginekolog! !!

Gość gość
Nie słuchaj tego powyzej, co chwila wstawia ten spam ":D

Gość gość
19,31 lecz sie poj***e na leb !

Gość gość
Dzięki że się wypowiadacie. Cieszę się że mogłam to z siebie wydusic. Nie myślałam o tabletkach bo na własne oczy widziałam ich efekty. Przede wszystkim boję się Przytyć. Nie zastanawiałam się również nad tym czy chciałabym by mój chłopak był przy Każdym badaniu, nie chce nawet o tym myśleć, bo mam ogromną nadzieję że nie jestem w ciąży. Chcę takie przemyślenia zostawić na później, może jestem zacofana ale chciałam najpierw wziąć ślub, ustabilozowac się a Później myśleć o dziecku. Jestem na to za młoda. Załamie się jak test wyjdzie Pozytywny :(

Gość gość
Po co uprawiasz seks skoro nie jestes gotowa na dziecko ale z ciebie d/ebil i bardzo dobrze ze sie denerwujesz dobrze ci tak, a jeszcze zeby ci sie okres 2 miesiace spoznil. do ru/chania pierwsza ale jak zajdziesz to ojej jak ja sie denerwuje. gl/upi de/bil

Gość gość
Jeżeli lekarz przepisze odpowiednie tabletki, zrobi wcześniej badania, to nie przytyjesz :)

Gość gość
19.32: przestań już o tej cipce... a po drugie to każdy lekarz do badania i zabiegu używa sprzętu sterylnego i nie jest tu potrzebny niczyj partner jako obserwator...

Gość gość
Nigdy nie zabieralam ze sobą na badania ginekologiczne swojego męża i wcale nie uważam , że jestem z tego powodu zacofana...

Gość gość
Nie wiem czemu taki jesteś niemiły. Nie znasz mnie, nie jestem pierwsza do ********* nie robię tego na prawo i lewo, myślę że późno zdecydowałam się na seks, nigdy mi się nie spieszylo. I masz rację mogłam tego nie robić skoro tak bardzo się boję. Ale stało się, chciałam tylko się poradzić kogoś nic więcej. A co do tabletek, to może to nie jest taki zły pomysł, zastanowię się nad tym. Mam tylko nadzieję że nie będę musiała się o to martwić dopiero za 9 msc :(

Gość gość
A nie mialas iśc po test?

Gość gość
przytycie to jest najmniejszy skutek uboczny przy tabletkach anty, tylko o dziwo tego wszystkie się najbardziej boją. Jesli się na nie zdecydujesz to dopilnuj żeby ci zrobili wszystkie potrzebne badania a nie jak to zwykle sie odbywa "na oko" bo pan doktor ma umowę z firma taką i taką. Poza tym nie wyliczaj dni płodnych one przypadają na 12 do 16 dni przed kolejna miesiączką ale nie jestes wróżką żeby wiedzieć kiedy kolejna miesiączka nastąpi. Zresztą masz przykład. Dni płodne są tutaj zmienną a miesiączka następuje po nich. w wyliczeniach jest to zazwyczaj na odwrót. Test zrób jakieś 14 dni po stosunku i powinien być wiarygodny i najlepiej rano.

Gość gość
Test zrób jakieś 14 dni po stosunku i powinien być wiarygodny i najlepiej rano. xx "powinien" a jest wiarygodny to różnica. Lepiej zaczekać do dnia spodziewanej miesiączki i mieć pewność.

Gość gość
Czyli nie spieszyć się z testem? Opisana wyżej sytuacja miała miejsce tydzień temu, okres spóźnia się 4 dzień i do tego ten stres :( Nie wiem co mam robić, czy w sobotę mogę pozwolić sobie na alkohol? Strasznie się przejmuje brakiem okresu :(

Gość gość
przecież napisała że jej się okres spóźnia 4 dni więc termin "planowanej" miesiączki minał, czyli coś się przesuneło i od stosunku powinno się odliczyć 14 dni.

Gość gość
No właśnie. tydzien to za wczesnie czasami nawet żeby doszło do zagnieżdzenia więc tak, test teraz jest bez sensu. Chociaz nie sądzę żeby ciąza była możliwa. Oczywiście test można zrobić zawsze ale lepiej odczekać te 2 tygodnie bo wtedy będzie można wykluczyć ciążę. Co do alkoholu to nawet w przypadku "ewentualnej ciązy" w która wątpię to do puki nie ma pępowiny to nie szkodzi dziecku. a pępowina się wykształca chyba w 6 tygodniu ale tego dokładnie nie wiem.

Gość gość
Dziewczyno, żyj normalnie! Na studniówce baw się normalnie. Nawet jeżeli kobieta jest w ciąży (z opisu wątpię, że jesteś) to większość kobiet dowiaduje się o ciąży o wiele później i żyje i funkcjonuje normalnie. Zastanów się nad tabletkami, aby się co chwila nie martwić.

Gość gość
Chyba zrobię test. Chociaż żeby się trochę uspokoić a w przyszłym tygodniu na pewno umówię się do ginekologa. Dziękuję wam bardzo za rady

Gość gość
Moze ktos mi pomoc ? Uprawiałam z chłopakiem seks analny bez zabezpieczenia. Chłopak spuścił sie w srodku czekal aż juz skończy i wyjął, uprawiając seks analny lezelismy bokiem (na boku, on za mna) gdy juz go wyjął wytarlam sie, poszłam sie umyć (ciepła woda i mydło) jednak boje sie czy nie jestem w ciazy, dodam ze miałam dni niepłodne. Błagam pomóżcie !

Gość gość
Poważnie?

Gość gość
23,32 a jak ci mozemy pomoc ? jesli sperma dostala sie do pochwy to jakies ryzyko jest , powinien zakladac prezerwatywe

Gość gość
Bardzo dziekuje za odpowiedz