Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze ukochane kolory na ustach

Polecane posty

Gość gość

Transparentne czy nasycone? Typu nude czy krzykliwe? Błyszczy czy szminka? Czerwienie, róże, beże czy fiolety? Matowe czy błyszczące? Jakie firmy najczęściej? Ile macie szminek i błyszczyków, jak często kupujecie nowe?;-)

Wszystkie. Mam ze 40 szminek i błyszczyków. Nosze wszystko, poza krzykliwymi różami, bo nie pasują do mojej urody. Noszę odcienie pomarańczu, krwiste czerwienie, borda, nude. Zależy od tego jaki robię makijaż :)

Gość gość
Ja jestem wierna szmince Revlon lip butter, kolor Juicy Papaya. To jest delikatny koral :) stosuje ją codziennie od jakichś 2 lat

Gość gość
nasycony, ciemny czerwony i śliwkowy :)

Gość gość
Szminka to mój fetysz. Dziś odebrałam pierwszą Chanel'kę;-) Rouge Coco SHine Boy. Właściwości błyszczyka, wspaniale się nosi. Delikatny nude- zimny beż, producent zamieścił go w palecie róży. Ale wygląda na beż. Dośc niezykły kolor;-) Wylicytowałam na allegro, tanio jak na Chanel, kolor uniwerslany. Nienaruszona, oryginalna. Czuje sie kimś niezwykłym dziś. Niezwykłe ile daje człowiekowi czasem gadżet, haha;-)

Gość gość
A czy trzymacie się tej zasady, że jest zimna tonacja i ciepła tonacja i pod tonację dobieracie tylko?

Gość gość
juicy papaya wygląda przecudnie, ale nie jest dla mnie niestety. za pomaranczowa, ja mam zimną tonację i zęby wyglądałyby u mnie na zółte

Gość gość
No właśnie a ja mam ciepłą tonację i włosy jasny blond i juicy papaya idealnie do mnie pasuje :) zwłaszcza kiedy ubieram jasne ubrania np. pastelowo żółte, kremowe albo białe :)

Robię makijaż w jednej tonacji, zawsze. Ale jeśli chodzi o resztę, dobieram do stroju. Jak mam ochotę na chłodną, to używam trochę chłodniejszego podkładu, robię makijaż i dobieram ciuchy.

Gość gość
wow...czyli masz dwa podkłady. ja mam jeden tylko;-p ale to i lepiej, mam uniwerslanie, wysrarczy, że ze szminkami mam szajbę, na innych kosmetykach musze już oszczędzać;-D

Mam dwie szminki.Matową czerwień na większe wyjścia i nude z lekkim połyskiem na zwykłe spotkania.Najbardziej lubię zwykły,pielęgnujący balsam do ust na przykład Tisane lub EOS.

Mam kilka podkładów, w zależności od odcienia i stopnia krycia. Lubię kosmetyki i mam ich naprawdę dużo.