Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syn alkoholik i wygodna córka !

Polecane posty

Gość gość

Mój syn to inteligentny i wykształcony człowiek, niestety od dłuższego czasu nadużywa alkoholu, myślę, że dlatego, że nie radzi sobie z tym, że musiałam wyjechać na dłuższy czas z domu. Mam żal do córki, że się nim nie zajęła, jakby miał ugotowane to by mniej pił, a tak jemu się nie chce, spije się piwa i tak mu zleci dzień. Uważam, że chłop jak przychodzi z pracy to powinien mieć ugotowane, wyprane i brać się za chłopską robotę a nie za babską. Córka wykręca się bo dzieci, bo zięć się buntuje itp. że sobie nie da rady, ja byłam przez wiele lat z 3 dzieci sama i dobrze je wychowałam więc nie rozumiem tej postawy, teraz muszę się zając mężem i ona mogła by trochę zainteresować się bratem. Ciężko mu znaleźć dziewczynę, teraz pannom tylko tipsy w głowie i imprezy a nie obowiązki, chciałabym żeby miał fajną żonę a tu na razie same świdrygały ani do roboty ani do czego innego.Jak byłam przy dzieciach było posprzatane, ugotowane,upieczone , od syna nie ma co wymagac bo to chłopak ale córka to przesadza.

Gość gość
Ile lat mają Twoje dzieci 10? Corka ma swoje zycie raz na jakis czas moze pomoc bratu ale nie codziennie, tym bardziej, ze ma wlasna rodzinę. Widać Twoj syn wolal pic niz sobie posprzatac , uprac czy zrobobic cos do jedzenia. Do kogo Ty mas pretensje? Wniskuje, ze zostawilas dorosle dzieci a nie takie , co trzeba za rękę prowadzic.

Gość gość
Dzieci są dorosłe syn ma 32 lata córka jest starsza, tyle że on zawsze był bardzo silnie ze mną związany, matka to matka, męża nie było bo pracował za granicą,córka jest zła że brat jest taki niezaradny, a to tylko chłopak, nawet jak posprząta to takie to sprzatanie do niczego.

Gość gość
głupie provo ...

Gość gość
Nie rozumiem...córka jest wyrodna, bo nie zajmuje się 32-letnim zdrowym i wykształconym bratem? Mogłabyś o niej źle mówić gdyby wobec Ciebie zachowała się niegodziwie, ale nie w stosunku do starego konia. A syna bronisz ;-(alkoholizm to choroba, na pewno nie nabawił się jej przez brak obiadu i tęsknotę za mamą...bez przesady. Jeżeli szkoda Ci syna i chcesz mu pomóc to sama się nim zajmij, przyjedź albo zabierz do siebie a nie obarczasz córkę.

Gość gość
Kolejna mamusia zapatrzona w synka jak w obrazek, współczuję kiedyś synowej. Poza tym nie każda kobieta, która ma tipsy to świdrygał, dla mnie twój syn to rozpuszczony chłoptaś, pije bo mu baby trzeba a nie mamusi, załosne to wszystko co piszesz. sama sobie odpowiedziałaś na swój problem w ostatnim zdaniu, może trzeba było lenia gonic do roboty. jakoś ta wygodna córka ułozyła sobie życie i ichyba ma niegłupiego męża, który nie pozwala jej wykorzystywać.

Gość gość
Problem jest w Twoim synku i Tobie. SIostra zla, potencjalne dziweczyny zle.. Zastanow się, ktora w miarę normalna dziewczyna wezmie sobie alkoholika co woli calymi dniami piwsko chlac, niz choc trochę posprzątac czy ugotowac cos. No tak, ale synek jest taki inteligentny a dziewczyny glupie i do tego nosza tipsy..:P Mam nadzieje, ze nie jestes az tak glupia i zapatrzona w synusia a ten temat to prowo.

Gość gość
Zgadzam sie z tym, ze to jest glupie prowo.

Gość gość
A tym 3-cim dzieckiem jest Twoj maz? Wychowalas syna na niezaradnego mezczyzne i alkocholika. Dalas mu zle wzory. Corka z nim slubu nie brala i nie musi sie nim opiekowac. Jak Ci jest go dak zal to wez go do siebie.

Gość gość
I wariatka sama ze sobą pisze ....

Gość gość
dajcie spokój. z głupkami się nie dyskutuje. Mam żal do córki, że się nim nie zajęła, jakby miał ugotowane to by mniej pił, a tak jemu się nie chce, spije się piwa i tak mu zleci dzień. Uważam, że chłop jak przychodzi z pracy to powinien mieć ugotowane, wyprane i brać się za chłopską robotę a nie za babską. To że ty tak uważasz nie znaczy że tak jest. Picie alkoholu czy alkoholizm w żaden sposób nie działa na zasadzie zapobiegania mu przez organizowanie życia dorosłemu człowiekowi. no i trzy - czy twoja córka nie jest twoim dzieckiem tak jak i syn??? to kto się miał tymi dziećmi zajmować? miej pretensje do męża albo do siebie ze wyjechalas a nie do córki o pijanstwo syna.

Gość gość
marna prowokacja

Gość gość
wariatka ! dajcie spokój ! no rzeczywiście w huj inteligentny i wykształcony ten twój syn jak kolo siebie nie potrafi nic zrobić (bo to takie niemeskie) i trzeba mi do tego kobiety (wszystko jedno matka siostra...). nie dziwie sie ze sie laski od niego na kilometry z dala trzymaja jak on woli piwsko chlac. przeciez z takim czlowiekiem nie da się zycia układać bo on ciagle pod wplywem jest i tylko wstyd i śmierdzi mu z ryja tym piwem. lecę sobie zrobić tipsy...

Gość gość
jak nie prowo to leżę pod stołem i kwicze ze smiechu. co za debilka z tej matki hahaha

Gość gość
Ciężko mu znaleźć dziewczynę, teraz pannom tylko tipsy w głowie i imprezy a nie obowiązki, chciałabym żeby miał fajną żonę a tu na razie same świdrygały ani do roboty ani do czego innego.Jak byłam przy dzieciach było posprzatane, ugotowane,upieczone , od syna nie ma co wymagac bo to chłopak ale córka to przesadza. hahaha ciężko mu znaleźć bo czeka aż sama pewnie przyjdzie. niestety laski w wiekszosci sa na tyle madre by sie trzymac z daleka od alkoholikow. a chleje bo mu na to pozwolilas sama niczego id niego nie wymagajac. jak sie zejszcza czy zesra w pory czy pozyga pod wplywem jak to alkoholicy z czasem tez bedziesz corke wołać zeby po bracie posprzatala bo nie ma czego od niego wymagac??? otrzasnij sie kobieto! pewnie przyjdzie