Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko wyciąga ręce z pasów w foteliku

Polecane posty

Gość gość

Jak w tytule,podczas jazdy autem moja dwuletnia córka wyciąga rączki z pasów... Mam fotelki 9 - 36 kg summer baby,zanim go kupiłam,poczytałam opinie i miał dobre. Nie przewidziałam tylko,że mój mały szkodniczek bedzie z niego wyłaził ;/ Zatrzymuję się co chwile,żeby jej te pasy poprawić,ale ciężko sie skoncentrować na jeździe,kiedy ma się świadomość,że dziecko nie jest bezpieczne w foteliku :( a w razie wypadku... o tym boję się myśleć. Próbowałam odtwarzacza samochodowego,ale szybko sie jej znudził,podobnie jak zabawki i ochraniacze na pasy z misiami.Co tu robić,gdy prośba i groźba nie działa na dziecko? ;/ Macie moze jakis sposób,albo czy mozna gdzieś kupić spinke czy coś na te pasy,zeby dziecko się nie oswobodziło?

Gość gość
Pomijając fakt, że fotelik z grupy 9-36 do najlepszych nie należy, to sorry, ale musisz dziecko chyba źle zapinać. Dziecko NIE ma fizycznej możliwości wypięcia się z pasów, które są zamontowane w foteliku. Co to są za pasy? Przecież jeśli dziecko ma zapięcie w kroku, pasy schodzą się od ramion do środka, między nogi.. nie ma opcji wyjąć z tego rąk. Czy zapinasz dziecko prawidłowo? Pamiętaj, że dziecko ma mieć pasy tak ciasno zapięte, żebyś mogła włożyć pod nie tylko swój palec (na wysokośc****ersi).

Gość gość
Dokładnie musisz zle zapinac dziecko w foteliku,nie jest możliwe wyciagniecie rąk jak jest wszystko prawidłowo zamontowane.

Gość gość
Wydaje mi się, że nie dociagasz dobrze pasów? Też mam dwulatka, co prawda fotelik ,ale nie ma szans, żeby wyciągnął ręce.

Gość gość
my mamy fotelik 9-18 kg i moj 2,5 latek tez wyciagal - czasem go zapinalam tak, ze zastanawialam sie czy oddycha, a on i tak byl w stanie jakos te łapki wyciagnac. teraz zapinamy rzepem takim powyzej tego co sie schodzi miedzy nogami i juz sie nie da wyjąć rączek.

Gość gość
Może macie jakieś kiepskie foteliki? Może mocowanie pasów do kitu i się luzuje? Trzeba to jakoś sprawdzić.. Na prawdę nie rozumiem.. Jeśli pasy się dociągnie prawidłowo, tak, że pasy przylegają do dziecka, są na prawdę ciasno zapięte, to jak jak ono może wyjąc rękę? Mój trzylatek przez pierwsze jakieś 18-19 miesięcy jeździł w Maxi Cosi Cabriofix 0-13kg, teraz jeździ w Axkid Kidzone, tyłem do kierunki jazdy, pasy na na ramionach i na nóżkach (pięciopunktowe). Nie ma opcji, żeby wyciągnął ręce. Czasem zdarza mu się powiedzieć, że za ciasno, że coś go uwiera.. poprawiamy, dopasowujemy.. wiemy, że ma być porządnie zapięte.

Gość gość
Koleżanka mi mówiła,że są takie specjalne spinki do pasów.poszukaj w sklepach z akcesoriami dla dzieci albo fotelikami