Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyrwanie zęba po leczeniu kanalowym pomocy

Polecane posty

Gość gość

Dwa lata temu miałam robione leczenie kanałowe w górnej 5. Pol roku temu podczas jedzenia jabłka wyleciał mi prawie cały ząb raZem z plomba została mi tylko jedną ścianką nic z tym nie robiłam bo nie było tego widać. Wczoraj przy jedzeniu złamała mi się ta ścianka i rusza mi się ta ścianka. Lekarz powiedział ze jest do wyrwania. I z tym wiąże się moje pytanie.jak w tej sytuacji wygląda sprawa z wyrywaniem korzeni??? Czy będzie mi tam " grzebać " żeby usunąć korzenie z tej części zęba który mi wyleciał??

Gość gość
Nie wiem jak wygląda wyrywanie, chyba jak klasyczne rżnięcie. Ja byłam w podobnej sytuacji (miałam tylko jedną ściankę itp.) i mówili, że jest właśnie do wyrwania, że już na nic mi ten ząb nie potrzebny, a w innym gabinecie mi dobudowali tego zęba i od roku jem normalnie itp. Dodam, że pewien dentysta wyśmiał mnie, że chcę coś jeszcze z tym robić zamiast wyrywać :P

Gość gość
Wyrwanie zęba to zawsze jest ostateczność. No ale czasami nie da się inaczej. Ja zawsze chodzę do http://www.przychodniadental.pl i jeszcze nigdy nie było tak beznadziejnej sytuacji, żeby nie udało się zęba odratować.

Gość gość
Spróbuj może dostać się do innego dentysty, np. http://www.medidens.pl/. Wtedy będziesz wiedzieć na pewno czy to się nadaje tylko do wyrwania. Wyrywanie to jest naprawdę ostateczność. Może ktoś się odważy jeszcze coś z tym zrobić?

Gość gość
Zawsze można próbować po wyrwaniu wstawić most. Na przykład w gabinecie stomatologicznym http://www.popkoadam.pl/ bardzo dobrze im wychodzą takie zastępcze mosty. Sama mam taki i nikt nie widzi różnicy.

Gość gość
ciężko coś doradzić, najlepiej idź kontrolnie do innego dentysty. Mi tak właśnie doradziła koleżanka i dzięki temu udało się uratować ząb od tego momentu regularnie kontroluję zęby w tym gabinecie www.bezbolesnie.pl, naprawdę świetni specjaliści.

Gość sjfhaksf
Wyrywanie zęba będzie zawsze bolało, bo trzeba korzeń przecież usunąć z kości. Ja byłam przerażona zanim trafiłam do dr Iwony Gnach-Olejniczak, bo każdy poprzedni ortodonta sugerował mi usunięcie kilku zębów.... Teraz noszę aparat ortodontyczny i się okazało, że nie było takiej potrzeby.

Gość Kasia NieTusk
Ja miałam wyrywaną ósemkę u Impladenta w Warszawie, daje pełną gwarancję że nie zejdziecie na fotelu ;) Ja w każdym razie byłam zadowolona, dali mi dobre znieczulenie. Warto zajrzeć w każdym razie :)

Gość gość
Powinnaś się skonsultować z dobrym dentystą. Ja zawsze korzystam z http://dentarama.pl/ , to świetny gabinet, w moim przypadku nieraz okazywali się bardzo pomocni.

Gość gość
Kurcze mi zawsze zęby ratowali tak żeby nie rwać. Wyrwanie zęba to ostateczność moim zdaniem. No ale czasami nie da się inaczej. Polecam dobrych stomatologów, którzy nie pracują tylko aby odbębnić pacjenta ale takich którzy robią to precyzyjnie. Ja od lat chodzę całą rodziną do Dream-Med i tam tez córka miała zakładany aparat ortodontyczny. Najlepszy gabinet w jakim kiedykolwiek byłam :)

Gość gość
kurcze ja się boję dentysty mimo wszystko. unikam jak ognia.

Gość Ałaaaa

Witam mam pytanie. Wyrwalem zęba 6 dolną który był kiedyś leczony kanałowo.  Dziś mija 5 dzień po usunięciu i boli mnie sąsiadujących ząb 5....ci zrobić?