Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy mąż pomylił syropy

Polecane posty

Gość gość

Córka jest chora. Ma 2.5 i roku. Bierze antybiotyk dziś dostała pierwszą dawkę na zapalenie gardła i ucha.w ciągu dnia ma taki dziwny kaszel ani to mokry ani to suchy. Dostała na dzień syrop wykrztusny aby rozrzedzic wydzieline bo wszystko schodzi z nosa. Leje sie jej normalnie biały śluz. Idę pod prysznic i mowie do męża daj jej syrop na kaszel miałam na myśli prawoslaz a on jej dał dexapico. Czy to nie zaszkodzi na taki lekko mokry kaszel istnieje prawdopodobieństwo ze córka sie udusi? Nie wiem czy ja budzić i jechać na ip miał ktoś taki przypadek aby w lekko mokrym kaszlu podać syrop przeciwkaszlowy? Córka juz śpi i nie kaszle oddycha przez usta bo ma zawalony nos

Gość gość
No bez przesady... Nic jej nie będzie.

Gość gość
Po prostu dexapico jest na suchy kaszel a nie mokry

Gość gość
Nie zaszkodzi na pewno, przecież nawet lekarze przepisuja coś przeciwko kaszlowi dla dzieci na noc żeby choć trochę odpoczely od uporczywego kaszlu. A syropy wyksztusne podaje się maks do godziny 16 właśnie żeby nocą nie nasilac kaszlu.

Gość gość
Kolejna pomylona matka... Przeżyje. A ty lepiej opisz mężowi syropki to więcej ich nie pomylić. Chyba nie jest problemem napisanie na podelku dawkowania leku?....

Gość gość
No my dostaliśmy ambroksol choć zawsze myślałam ze tego typu syropu sa na kaszle z mocno odrywajaca sie wydzielina gdzie słychać ze stoi gesty glut a u niej raczej tak nie jest. Kaszle bez pomocy syropu wykrztusnego i nie słychać raczej aby cos tan rzezilo

Gość gość
Nie zaszkodzi, co najwyżej osłabi trochę odruch kaszlu. Ale bez przesady, działanie tego syropu utrzymuje się kilka godzin. Jutro dasz co należy i będzie dobrze.

Gość gość
Bo do chłopa trzeba jak krowie na rowie powiedzieć jaki syrop w jakiej butelce itd a ja powiedziałam na kaszel. Zbyt ogolnikowo :)

Gość wifigdańsk
te syropy i tak nic nie daja! mi ani moim dzieciom jeszcze nie pomogł zaden syrop-za słabe dzialanie. to tak tylko bardziej jako placebo jest. syropy sa na bazie ziół, wyciagu z owocow... bez przesady zeby jechac teraz na ip jak corka spokojnie spi. daj jej tylko krople do nosa przez sen albo sol fizj.

Gość gość
Czy tylko mi się wydaje, czy młodzi rodzice teraz są strasznie rozhisteryzowani???? No kuźwa, na IP jechać, bo łyżeczkę syropu dziecko wzięło???? I co mu niby będzie po takiej ilości??? I co z tego, że zamienił, wszystkie te syropy to o kant doopy potluc. . Jedź, jedź, trochę rozrywki dostarczysz lekarzom :-D

Gość gość
Dexa pico czasem daje w nocy jak syna meczy kaszel, dziala. Nic corce nie bedzie. Za to mezowi leb urwij :P