Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie lubię moich studiów

Polecane posty

Gość gość

Hej, Skończyłam I semestr studiów, strasznie mi się nie podobają z dnia na dzień coraz bardziej... zastanawiam się żeby je rzucić i zacząć od października od nowa kierunek który mnie bardziej interesuje...Dodam, że bardzo ciężko dogadać mi się z rodzicami w związku z tym pomyslem, ponieważ jak twierdzą "trzeba kończyć to co się zaczęło". Jakoś nie sądzę, że mają rację. Co zrobić s takiej sytuacji?

Gość gość
Co to za kierunek?

jaki kierunek? :) co Ci się nie podoba? omawiany materiał, sposób prowadzenia zajęć, plan lekcji, grupa? na to pewnie składa się wiele czynników :) i dlaczego wybrałaś te studia, nie czytałaś wcześniej o tym kierunku, jakie są możliwości, jakie treści się omawia, co trzeba wiedzieć?

Gość gość
Skad jestes pewna, ze Cie bardziej interesuje? Mniemanie jak dany kierunek wyglada i czego na nim sie uczy, a rzeczywistosc to duza roznica. Jesli natomiast jestes pewna, ze Cie bardziej interesuje i poradzisz sobie na nim, jak i po nim, to warto sprobowac. W koncu to Twoje zycie, a nie zycie rodzicow.

Gość Turkuć
Gorzej by było gdybyś chciała zmieniać kierunek na 3 roku. Teraz stracisz tylko 1 rok, ale znajdziesz coś co cię bardziej interesuje. 5 lat byś wytrwała na kierunku którego nie lubisz?

Gość gość
Jestem na dietetyce, uczelnia na której jestem nie jest zaciekawa. Jeśli chodzi o wykładowców to często nie przychodzą na wykłady,o przekazie indormacji to juz nawet nie wspomne wszystkiego dowiaduje sie na ostatnia chwile, atmosfera na moim roku tez nie jest zaciekawa jeśli chodzi o ludzi :/ i po tym pierwszym semestrze mam taką niechęć że nie mogę przestać myśleć o rezygnacji.

Gość gość
Dodam, że to jedna z poznaskich uczelni.

Gość ankatr
Dlatego ja jestem zdania, że należy wybierać tylko taki kierunek, który naprawdę nas interesuje. Studia mają być przyjemnością a nie przymusem bo to jest bez sensu. Ja z chęcią wybrałabym się na wzornictwo - http://www.wseiz.pl/pl/studia/wydzial-architektury/wzornictwo . Nietypowy ale zarazem kobiecy kierunek.

Gość rebeka_sto
Popieram przedmówczynię. Czasami jakoś można przetrwać te studia nawet jeśli nie specjalnie się je lubi. Problem jednak może pojawić się wtedy, kiedy będzie do napisania praca magisterska i trafi się na wymagającego promotora... Dobrze, że teraz są specjalne firmy które oferują pomoc i konsultacje właśnie w pisaniu tego typu prac - http://edutalent.pl/prace-po-polsku/prace-magisterskie :)