Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja matka emocjonuje się nadmiernie każdą ciążą w rodzinie.

Polecane posty

Gość gość

To jest już jakas choroba, potrafi rozemocjonowana do mnie zadzwonić o 23 aby mi powiedzieć,że np Ela od cioci Zyty jest w ciązy, a ja ani jedej ani drugiej na oczy nie widziałam. Tak samo do mnie dzwoni jak ktoś w rodzinie kupi samochód, dom , mieszkanie.Strasznie to wszystko przeżywa. My mamy jedno dziecko i nie planujemy wiecej, ale w każdej informacji i rozemocjonowaniu chyba przejawia się zazdrosć .Mnie to mało obchodzi, ale to emocjonale, takie wręcz nachalne podejscie , zaczyna mnie już meczyć.Jak odpowiadam: aha, to niech im się wszystko układa i kończe temat, to namolnie wraca i dalej taka podekstytowana cały czas mi opowiada o tych ciążach. każdej dziewczynie życze dobrze, ale mnie to specjalnie nie obchodzi, nie jest to sens mojego życia przeżywanie cudzych ciąż, a moja matka widze zrobiłą sobie z tego jakieś hobby.sytuacja jest męcząca. Co robić z taką matką, olewanie nic nie daje.

Gość gość
Myślę, że Twoja mama pragnie drugiego wnuka. Nie powie w prost tylko przez ogródek, że może Ty pozazdrościsz i zdecydujesz na kolejne;) Jeśli jesteś pewna, że na jednym się skończy ja bym z nią szczerze pogadała o tym. Że rozumiesz aluzje ale twoje podejście się nie zmieni ;)

Gość gość
To ,że nawet pragnie to sprawa matki, ale to też nie powód,aby tak córce tyłek zawracać ciążami. Powiedz matce,że ciebie to niekoniecznie interesuje, bo to nie twoja sprawa.Zaznacz,że ty dziecko już masz, w ciazy byłaś i wystarczy.Musisz reagować jakoś czytelnie, moze poinforuj,że macie na chwilę obecną jedno dziecko i wiecej nie planujecie. Mnie by to drażniło, gdyby musiała takiech nowim ciągle wysłuchiwać, bo przesada nie jest zdrowa.

Gość gość
Czy wy macie po 13 lat i musicie mamusiom spowiadać się z ilości dzieci?To osobista sprawa każdego małżeństwa ile ma dzieci, a takie zachowanie jak Mamy autorki jest jakieś prymitywne i trąci wieśniactwem.

Gość gość
Nie ma nic gorszego niż takie zachowanie, my długo nie mieliśmy dzieci, nie chcieliśmy, ale nikt w rodzinie nie potrafił ani tego zrozumieć, ani tym bardziej uszaniować. Wieczne pytanie, kiedy będzie dziecko, a wy kiedy, jak to 5 lat po ślubie i nic itp, itd to zemdlenia.Znienawidziłam przez to kilka osob w rodzinie, bo zobaczyłam jakie to kmioty.

Gość gość
mega wkurwiające jak się ktoś tak wpierdala, powiedz żeby się odjebała

Gość gość
Jak zadzwoni , abo w rozmowie bezpośredniej zacznie jak zawsze, zmień temat, nie daj wrócić , olewaj .

Gość gość
Ja bym nie wytrzymała takiego trucia, po co tego słuchasz?