Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Zaniepokojona11

Przeprowadzka do chłopaka

Polecane posty

Gość Zaniepokojona11

Witam! Za miesiąc kończę 18 lat. Mój chłopak ma 19 lat. Jesteśmy razem obecnie ponad rok. Jego rodzinę znam bardzo dobrze. On moją niestety też. :-( Chodzi o to, że mam toksycznych rodziców. W domu znoszę wieczne kłótnie o dosłownie wszystko co jest możliwe. Nieraz grożono mi przemocą. Matka potrafiła mnie uderzyć, gdy moja odpowiedź była dla niej niesatysfakcjonująca. Mój ojciec lubi sobie od czasu do czasu wypić. Nie byłoby w tym nic złego, bo przecież - wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem - gdyby nie to, że robi mi po alkoholu straszne "jazdy". Moja matka ma nerwicę, zawsze się staram jej i ojcu pomóc jak tylko potrafię, ale wiecznie jestem w ich oczach "życiowym zerem". Wielokrotnie zostałam zwyzywana od "k*rw", "dz*wek", itp. Chciałabym się wynieść z domu, jak najszybciej, ale wiem, że muszę być cierpliwa póki nie mam 18 lat. Jego rodzice chcą abym z nimi zamieszkała. Znają sytuację. Mam pracę dodatkową, bo aktualnie się uczę i nie zamierzam szkoły porzucić, będę dopłacała się do rachunków. Z pieniędzy, które dostanę na urodziny (miałam je przeznaczyć na kurs prawa jazdy, ale sytuacja niestety się mocno zmieniła) też będę miesięcznie dokładała rodzicom chłopaka do rachunków. Moi rodzice dowiedzieli się o planach i zamierzają mnie w każdy możliwy sposób zatrzymać w domu. Jestem przez nich zniewolona i nic mi nie wolno. Według nich ja nie mam praw, a w domu nawet nie wolno mi się odezwać. Moje pytania brzmią: > Czy to dobry pomysł, aby w tak młodym wieku tak poważną decyzję podjąć? > Czy moi rodzice po ukończeniu mojej pełnoletniość mogą zadzwonić po policję i spowrotem umieścić mnie w domu?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować