Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepracujące mamy nie boicie się

Polecane posty

Gość gość

że wasz mąż was zdradzi bo jak siedzicie w domu to jesteście nudne , nie macie nic ciekawego do powiedzenia, jesteście zaniedbane bo nie macie czasu na makijaż , fryzjera czy kosmetyczkę bo cały dom i dzieci na waszej głowie (mąż nic w domu nie robi bo pracuje) nie boicie się że was zostawi albo coś mu się stanie i zostaniecie bez pracy i kasy z dzieckiem, i nie znajdziecie szybko pracy bo nie macie doświadczenia bo macie lukę w życiorysie , bo macie małe dzieci moje dziecko ma 2,5 roku i jestem na wychowawczym, jak mała od września pójdzie do przedszkola to ja idę do pracy z wyżej wymienionych powodów , nigdy nie wiadomo co nas czeka, z mężem co prawda kochamy się i nam razem dobrze ale czasem boję się bo faktycznie jak nigdzie nie wychodzę to nie robię makijażu , nie myję włosów bo po co ,a kosmetyczkę czy fryzjera rzadko mam czas Kocham moje dziecko ale żałuję że nie mogłam wcześniej pójść do pracy

Gość TakaSobieMama2
"....faktycznie jak nigdzie nie wychodzę to nie robię makijażu , nie myję włosów bo po co ,a kosmetyczkę czy fryzjera rzadko mam czas..." Na Twoim miejscu tez bym sie bala :P

Gość gość
jak możesz nie mieć czasu na fryzjera nie pracując ? to jak znajdziesz na to czas jak pójdziesz na 8 - 9 godzin do pracy ?

Gość gość
dostaniemy po 500 lub wielokrotność

Gość gość
Ja właśnie wczoraj byłam u fryzjera na farbowaniu. Nie boję się, że zostanę bez niczego bo WSZYSTKO co mamy jest MOIM spadkiem po rodzicach więc to on zostanie bez niczego, nie ja. Jak wszystkim wiadomo- spadkiem dzielić się nie trzeba w razie rozwodu. Zastanawiam się nad otworzeniem jakiejś działalności gospodarczej więc może niedługo już będę pracująca. Dbam o siebie, w styczniu zaczęłam odchudzanie i pierwsze kilka kg mam za sobą mam nadzieję, że będą następne na minusie :) Włosy od kilku ładnych lat myje dziennie rano i dziennie nakładam makijaż. Nie wychodzę z domu niepomalowana. Fakt największym problemem byłaby dla mnie ta "luka" w CV gdybym szukała pracy na etacie...

Gość gość
dziewczyno założyłaś temat i zaraz się na Ciebie rzucą... one nie siedzą one kształtują charakter dziecka... nie bój się jakby miały robotę porządną to by się bez kształtowania obyło i tak by się ukształtował każda by chciała żeby córka lekarką była...ale o siedzącej w domu lekarce czy sędzinie nie słyszałam a Wy?

Gość gość
nie, nie boimy sie facet nie zdradza dlatego ze sie znudzil zona tylko zdradza dlatego ze jest klamca i cwaniakiem nie wyszlam za klamce i cwaniaka jakbym miala cale zycie sie bac ze maz pojdzie w dluga to po cholere mi za maz wychodzic?

Gość gość
gość dziś jak możesz nie mieć czasu na fryzjera nie pracując ? to jak znajdziesz na to czas jak pójdziesz na 8 - 9 godzin do pracy ? xxx kiedy chodzisz do tego fryzjera, kosmetyczki skoro jesteś caly dzień w domu z dzieckiem?

Gość gość
Widzę, że ostatnio wiodacy temat na kafe to niepracujace matki. Czy naprawdę tak się modlicie do etatów? W wielu zawodach mozna byc i z dzieckiem w domu i cos robic zawodowo. Jestem architektem i matką. Czasem bardziej architektem, czasem bardziej ( gdy dziecko potrzebuje ) matką. Nie dajmy się zwariować i róbmy to, co w danej chwili uważamy za najważniejsze. MY - a nie pani X z kafeterii.

Gość gość
kiedy chodzisz do tego fryzjera, kosmetyczki skoro jesteś caly dzień w domu z dzieckiem? Kiedy mąz zostaje z dzieckiem, mąż raz na 1,5 mies chodzę do fryz i kosmetyczki

Gość gość
Ludzie, co wy macie z tym fryzjerem i kosmetyczka? Po fryzjerze i tak prawie kazda placze, ze cos schrzanił, ja chodze tylko,zeby podciac wlosy i jak najrzadzie. Do kosmetyczki wcale, bo mam dobra cerę, wole zreszta zainwestowac w lepsze kosmetyki. Naprawdę nie ma ciekawszych i bardziej twórczych wyjść?

Gość gość
asz mąż was zdradzi bo jak siedzicie w domu to jesteście nudne , nie macie nic ciekawego do powiedzenia xxx a po 8 -10ciu godzinach w fabryce, sklepie czy burze kobiety robią się interesujące i mają same ciekawe rzeczy do powiedzenia???

Gość gość
a może chodzi o to że jak kobiety przyniosą 1400zł to robią się nagle takie interesujące i piękne?

Gość gość
gość dziś asz mąż was zdradzi bo jak siedzicie w domu to jesteście nudne , nie macie nic ciekawego do powiedzenia xxx a po 8 -10ciu godzinach w fabryce, sklepie czy burze kobiety robią się interesujące i mają same ciekawe rzeczy do powiedzenia??? xx u mnie w domu zawsze gada radio, znajduję ciekawe programy, czesto naukowe , jesli cos mnie zainteresuje, to sobie dodatkowo o tym czytam w necie. W miare wolnego czasu czytam tez w necie wiadomości, jestem na biezaco z polityką, kulturą itd - mam na to wiecej czasu . Jak maz wraca z pracy ,zawsze pyta, co slychac - i ja mu "nadaję serwis- wiadomosci"oczywiscie także o tym, co z dzieckiem , co w rodzinie, jesli gdzies wychodze, to o tym gdzie i co widziałam, podsuwam, co ma przeczytać, dyskutujemy. Nie pamiętam, zebysmy sie nudzili.

Gość gość
gość dziś zapomnialas dodac ze maz pracuje 8 godzin z przerwami na kawe i lunch, wraca odprężony bo zostawia prace za drzwiami, po wypiciu wspólnej kawy i zrelacjonowaniu dnia mowi ze zajmie się dzieckiem a ty sobie wyskocz gdzie chcesz bo jest dopiero 16 i wszystkie kosmetyczki i fryzjerki maja pootwierane salony.