Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500plus czy dostanę jako samotna matka?

Polecane posty

Gość gość

Zarabiam 2000, mam dwójkę dzieci, jedno z byłym partnerem, jedno z obecnym Czy dochód partnera się liczy? Czy liczę sie jako rodzina 3osobowa?

Gość gość
Dlaczego pytasz tutaj, zamiast iść do urzędu i się zapytać? Albo wejść na stronę Ministerstwa Rodziny?

Gość gość
Samotna nie jestes bo masz partnera wszystkim będą dawać po 500zl nie ma kakiej opcji tylko robic dzieci i kasę tulić

Gość gość
Dziecko z poprzedniego i nowego związku liczą jako jedno, czyli musiałabyś się w progu zmieścić

Gość gość
czytałam co jest tak napisane, ale nie rozumiem. pytam bo może ktoś wie jak to działa.

Gość gość
nie jestes samotna matka skoro masz partnera z którym wspolnie zyjesz

Gość gość
no właśnie jeśli patrzeć tylko na moje zarobki to się mieszczę w progu 800 na głowę a nie mam ślubu z partnerem to nie wiem czy jego zarobki się liczą bo jeśli tak to przekraczamy próg i dostaniemy tylko na młodsze

Gość gość
skoro masz dwójkę dzieci pod opieką to dostaniesz na drugie, na pierwsze też chyba dostaniesz, bo twój dochód wynosi 666zł :D dochody partnera się nie liczą jeżeli nie jest twoim mężem

Gość gość
miałam pierwszeństwwo przy posyłaniu dziecka do przedszkola bo właśnie figurowałam jako samotna matka

Gość gość
*dochód na osobę wynosi 666zł

Gość gość
Nie pobierajcie się - lepiej na tym wyjdziecie.

Gość gość
A nie możesz tak zwyczajnie wyjść za mąź? Masz jakieś przeszkody? Partner i partner....Dlaczego nie oficjalny mąź? Wszystko wtedy jest proste prawnie. Wspólnota malzenska , wspólne PITy, dziedziczenie, itp.

Gość gość
14 45 dziękuję za odpowiedź

Gość gość
Nie dostaniesz ani na pierwsze, ani na drugie, bo dla nich dwoje dzieci z różnych związków, to jedno dziecko.

Gość gość
14 46 jakbym wyszła za mąż to teraz bym nie dostała świadczenie poza tym nie stać nas na ślub

Gość gość
no tak wyjdzie za mąż i nie dostanie kasy na pierwsze dziecko, rzeczywiście genialne posunięcie :D swoją drogą PiS taki konserwatywny, a ten program promuje życie na kocią łapę, bo w małżeństwie gorzej się na tym wychodzi :D

Gość gość
Chyba się odwróci ten trend, z przedszkolami i innymi antyrodzinnymi zapisami. Komuchy robili wszystko, by ludzie się nie pobierali lub rozwodzili. Masakra.

Gość gość
no chyba, że mąż to wieczny bezrobotny to wtedy się opłaci wziąć ślub :D

Gość gość
Masz dwoje dzieci pod opieką i 2000 dochodu. 2000 podzielić na trzy osoby to ok. 660 zł. Dostaniesz więc i na pierwsze i na drugie - i bardzo dobrze. Tylko za mąż nie wychodź.

Gość gość
nie stac was co najwyzej na slubna impreze, a sam slub nie jest drogi

Gość gość
14 46 naprawdę? dlaczego jako jedno dziecko?

Gość gość
14.48 Co Ty pleciesz? Kobieta urodziła dwoje dzieci.! Moze byc panną, wdową, męzatką. Tu chodzi o dzieci, a nie status prawny matki.

Gość gość
Napisz gdzie mieszkasz i jak się nazywasz, doniosę i na Ciebie, i na dyrektora przedszkola. Jeżeli rozliczasz się jako samotna matka, doniosę też na Ciebie do urzędu skarbowego, bo nie masz prawa tak się rozliczać. Jeżeli pozostajesz z kimś we wspólnym gospodarstwie domowym, to nie Jesteś samotną matką!!!! Mam nadzieję, że w końcu wezmą się takie oszustki!!!

Gość gość
ni i to jest wlasnie tworzenie patologii tylko za maz nie wychodz :O

Gość gość
To ty pleciesz głupoty, bo liczy się dochód na osobę w gospodarstwie domowym, a w małżeństwie liczą się dochody OBU małżonków do wyliczenia dochodu!

Gość gość
gość dziś donies. wynajmuje u mojego partnera pokoj :P, niech mi udowodnia ze jest inaczej

Gość gość
14.53 - nie opluj się ze złości. I nie pieprz głupot. Przywilejem małżeństwa jest to, że małżonkowie mogą się wspólnie rozliczać - bywa to korzystne, jakbyś nie wiedziała. Natomiast partnerzy żyjący pod wspólnym dachem nie mogą się wspólnie rozliczać. Może napisz do prezydenta, żeby wprowadził przymus małżeństwa dla kobiet i mężczyzn mieszkających wspólnie, jak cię to tak boli.

Gość gość
i to jest patologia rodzaca patologie! nie trzeb byc bezrobotnym zapitym malzenstwem rodzacym 4-5 dzieci :O ale czy to wina poszczegolnych ludzi? oczywiscie, ze nie. w tym krjau trzeba kombinowac by normalnie zyc. to nie wina PIS. juz wczesniej tak bylo, lepiej sie bylo rozwiezc i zyc pod jednym dachem dalej, podac meza o alimenty mimo, ze nigdy nie bylo problemu z kasa na dzieci - to wszystko zawsze wspomagajace zycie samotnych, porzuconych biednych bylo lepiej oplacalne w tym kraju, w ktorym normalna rodzina ma ciezkie zycie :O oczywiscie jest to zycie 'na teraz' bo przez brak brak uregulowania prawnego zwiazkow partnerskich: cyt,: 'W świetle polskiego prawa osoby pozostające w nieformalnych związkach są osobami sobie obcymi, ze wszystkimi tego konsekwencjami m.in. problemami z uregulowaniem kwestii majątkowych, brakiem uprawnień do otrzymania alimentów na siebie, renty rodzinnej po zmarłym partnerze, wyłączenia partnerów z ustawowego dziedziczenia. ' zatem przyszlosciowe myslenie to to w ogole nie jest, ale kto w tym kraju mysli o przyszlosci?? :O

Gość gość
gość dziś gość dziś donies. wynajmuje u mojego partnera pokoj jezyk.gif , niech mi udowodnia ze jest inaczej X Chcesz się przekonać? Udowodnię Ci, że sprawdzą.

Gość gość
14.53 - nie opluj się ze złości. I nie pieprz głupot. Przywilejem małżeństwa jest to, że małżonkowie mogą się wspólnie rozliczać - bywa to korzystne, jakbyś nie wiedziała. Natomiast partnerzy żyjący pod wspólnym dachem nie mogą się wspólnie rozliczać. Może napisz do prezydenta, żeby wprowadził przymus małżeństwa dla kobiet i mężczyzn mieszkających wspólnie, jak cię to tak boli. X Bolą mnie takie oszustki, które się rozliczają jako samotne matki, nie rozumiesz tego? Ona nie jest samotną matką, więc mi nie pieporz tutaj głupot.