Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500plus czy dostanę jako samotna matka?

Polecane posty

Gość gość
Natomiast partnerzy żyjący pod wspólnym dachem nie mogą się wspólnie rozliczać. Może napisz do prezydenta, żeby wprowadził przymus małżeństwa dla kobiet i mężczyzn mieszkających wspólnie, jak cię to tak boli. X No i dobrze, niech weźmie ślub, to się będzie rozliczała z małżonkiem. A tak, ma konkubenta, żyje pod jednym dachem w rodzinie, o której sam mówi, to niech się nie rozlicza jako samotna matka. Ale nie, jak trzeba się się mówi, że konkubinat to rodzina, ale jak jak wygodnie rękę po kasę od państwa wyciągać, to się mówi, że samotna matka. Wezmą się za Was, oj wezmą, szczególnie teraz. Nikt nie będzie płacił 500, jesli się nie będzie należało.

Gość gość
15 04 po co mi dziedziczenie? ja dostanę mieszkanie po moich dziadkach a wystarczy mi jak dziecko dostanie po ojcu i bedzie zabezpieczone.

Gość gość
nie to jest inaczej. to państwo uważa że osoby poza małżeństwem nie są rodziną skoro dziedziczenie renty itd nie dotyczą konkubenta. to dlaczego mam nie rozliczać się jako samotna matka skoro wcale nie uważają mojego partnera za rodzine? czy studenci wynajmujacy razem mieszkanie uważają się za rodzine? nie? a dlaczego skoro razem prowadza gospodarstwo domowe (rachunki, jedzenie, sprzątanie to nie gospodarstwo domowe)?

Gość gość
Mam znajomą z dwójką dzieci. Po rozwodzie. Ma kochanka, nie mieszkają oficjalnie razem, ale pomaga jej finansowo. Płaci czynsz i kupuje ubrania i kosmetyki. Babka zarabia na papierze najniższą krajową, reszta do ręki. Zarobki netto w sumie ponad 3.000 zł, do tego dofinansowanie z MOPSa, alimenty od podatników, bo były mąż nie pracuje. I taka dostanie dodatkowo 1000 zł. Żyć nie umierać. I takich ludzi się wspomaga, kretaczy, ludzi o niskim morale. Nie piszę tego z zazdrości, sama niemało zarabiam, ale uczciwie odprowadzam podatki i nie wyludzam od państwa czyt. innych podatników pieniędzy. Dostaną najbogatsi z więcej niż jednym dzieckiem, niepracujący, niezaradni życiowo a tylko roszczeniowi, a samotnej matce z jednym dzieckiem, ale uczciwie pracującej, nic się nie należy.

Gość gość
takie pasożyty nic ie powinny dostać! po coś te dzieciaki robiłaś jak teraz tylko rękę wyciągasz

Gość gość
gość dziś Uważasz ciulu, że samotna matka, to większy pasożyt niż patola z 5 dzieci i wydawaniem 500 zł na wódkę?

Gość gość
noech ślub weźmie a nie żyje z konkubentami każde dziecko z innym

Gość gość
gość dziś gość dziś Uważasz ciulu, że samotna matka, to większy pasożyt niż patola z 5 dzieci i wydawaniem 500 zł na wódkę? --- taka, ktora zyje z facetem, ma od niego normlana pomoc, zyje jak w normalnym zwiazku ale wszedzie podaje ze jest samotna matka by jak najwiecej wydebic kasy?? TAK!!!