Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ząbkowanie!!!! proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Moja córka skończy 15 4 miesiące a od ponad miesiąca strasznie się słoni i cały czas wklada wszystko do buzi a najlepiej twarde zabawki. Od wczoraj ma podwyższoną temperaturę 37-37.1 . Wydaje mi się, że dziasla są trochę grubsze na dole lecz nie aż tak ani zaczerwienione . Co myślicie? Jak to wyglądało u was z tym zębami? Pozdrawim

Gość gość
Strasznie się slini *

Gość gość
Jak moje dziecko ząbkowało, to uczyłam się pisać. I pomogło!! Tobie też radzę ;)

Ulżyć najlepiej sprawdzonymi sposobami i środkami, które są dla takich maluchów bezpieczne. Dentosept a mini jest bezpieczny - działa antybakteryjnie i przeciwgrzybicznie, a do tego jest w sprayu. No i trzeba mieć dużo cierpliwości i siły do noszenia maluszka w nocy i przytulania :)

Gość kamatka
Trzeba to przetrwać ;) Nam też pomagał dentosept i chłodzące gryzaki, najgorsze były 2 pierwsze zęby, potem dopiero trójki dały nam w kość, ale już miałam sprawdzone metody ;)

Gość gość
To, ze dziecko w tym wieku sie slini i wklada wszystko do buzi to normalny etap rozwoju. Dzieci w taki sposob poznaja swiat i niekoniecznie musi byc to zabkowanie.