Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o 500 zł na dziecko dla Łukomskiej Pyżalskiej ?

Polecane posty

Gość gość
no tak ale Pyżalska też nie dostanie na pierwsze dziecko więc o co ból doop

Gość gość
no jak o co? o to, że weźmie na pozostałą 5, a przeciętna kafeterianka na 1-2

Gość gość
rodzinka nr 1 "Pani Agnieszka (42 l.) mieszka z dziećmi Maciejem (23 l.), Joanną (22 l.), Małgorzatą (16 l.), Roksaną (14 l.) i Dagmarą (12 l). Domownikami są również żona Macieja, Kinga (21 l.) wraz z dwójką dzieci Łucją (2 l.) i Stasiem (3 tygodnie), oraz narzeczony Joanny, Marek i ich zaledwie tygodniowa Marcelina. " rodzinka nr 2 "Pani Kinga (25 l.) i pan Piotr (25 l.) wychowują wspólnie trójkę wspaniałych dzieci: Jakuba (7 l.), Magdalenę (5 l.) i małego Sebastiana (2 l.). Obecnie spodziewają się czwartego potomka. Rodzice starają się zapewnić dzieciom jak najlepsze warunki, chociaż nie jest łatwo. Przez swój obecny stan - ciążę - i opiekę nad dziećmi, pani Kinga nie może podjąć pracy. Rodzina utrzymuje się z zasiłków, Pan Piotr w mieście w którym mieszkają nie może znaleźć zatrudnienia z wyższym wynagrodzeniem bez wykształcenia." rodzinka nr 3 "Pani Małgorzata (44 l.) wraz z mężem Jackiem (44 l.) są rodzicami pięciorga dzieci - Katarzyny (5 l.), Natalii (8 l.), Kacpra (14 l.) oraz Marka (19 l.). Opiekują się także swoim najstarszym synem - Panem Rafałem (23 l.). Pani Małgorzata i Pan Jacek tuż po ślubie byli bardzo szczęśliwi. Wierzyli, że wspólnymi siłami mogą zdziałać naprawdę wiele. Snuli piękne plany na przyszłość. Az przed dwudziestoma trzema laty na świecie pojawił się ich pierwszy syn - Pan Rafał. Udało się mu skończyć tylko szkołę podstawową. Rodzina od wielu lat utrzymuj sie z zasiłków ." Jeslii takie rodzinki dostana po 500 zł na dzieciaka to tym bardziej nalezy sie on pani Lukomskiej

Gość gość
Jestem ciekawa kto teraz tych ludzi zmusi do jakiekolwiek pracy.

Gość gość
Chodzi o to że się zwyczajnie skompromituje Pyżalska. Trumna kieszeni nie ma ,przykład Kulczyk.Raczej powinna pomóc jakieś biednej rodzinie ,z chorym dzieckiem.Takie osoby puki nie zachorują,są złe z natury, uważają że wszystko im się należy,nie liczy się dobro że należy się podzielić,pomóc jakiemuś choremu dziecku ,który umiera ,bo nie ma na operacje. Pyżalska to temat numer jeden,już mnie nudzi nawet u lekarza o pazernej babie opowiadały babcie.Nawracają się takie osoby, jak śmierć im zagląda w oczy.Przybylska.....

Gość gość
weź przestań bredzić, skompromituje sie bo weźmie co się jej nalezy? niech bierze, ma 6 dzieci, dba o nie, to bedą wykształceni obywatele którzy kiedyś beda parcować na emerytury innych a nie dziec***atologii które powielą model rodziców i bedą żyli z zasiłków.

Gość gość
Jak jest pazerna ? czy ona kradnie te pieniądze ? Nie Pis wprowadził taki program a teraz beda linczować bogatych bo chca z tego skorzystać ? I co to za myślenie ze jak bogata to jest zla ? Zresztą myślicie ze pisowcy nie bede korzystali z tych 500 zł ? jasne .

Gość gość
a co ty chcesz od Przybylskiej??? ciekawe czy ty się dzielisz z innymi? łatwiej dzielić i rozdawać nie swoje.

Gość gość
A skąd wiesz, że ona nie pomaga? Nie musi się tym afiszować. Korzysta z tego na co zezwala jej prawo. Już widzę jak Ty byś nie skorzystała. Co ma wiara do korzystania z tego programu? Jestem wierząca, nie tak bogata jak ta Pani, ale nie brakuje nam pieniędzy i również zamierzam skorzystać z tego programu. Wierzący nie oznacza głupi.

Gość gość
Chodzi o to że się zwyczajnie skompromituje Pyżalska. Trumna kieszeni nie ma ,przykład Kulczyk.Raczej powinna pomóc jakieś biednej rodzinie ,z chorym dzieckiem.Takie osoby puki nie zachorują,są złe z natury, uważają że wszystko im się należy,nie liczy się dobro że należy się podzielić,pomóc jakiemuś choremu dziecku ,który umiera ,bo nie ma na operacje. Pyżalska to temat numer jeden,już mnie nudzi nawet u lekarza o pazernej babie opowiadały babcie.Nawracają się takie osoby, jak śmierć im zagląda w oczy.Przybylska... x wiesz co kompromitujesz to się ty swoim wpisem! Jak ktoś juz się czegoś dorobił to powinien wg ciebie rozdać nierobom.

Gość gość
szkoda, że Rydzyk, mimo że bogaty i w dodatku ksiądz (a to jednak zobowiązuje) zamiast pomagać biednym, to wyciąga łapska i to nie po 500 zł, a po miliony!

Gość gość
gość dziś pewnie pochodzisz z biedoty która dla samej zasady nienawidzi bogatych hehe Uwazaj głupia suko żebyś ty nie zachorowała na raka trzustki jak Przybylska bo wtedy zada wiara w Boga ci nie pomoze .

Gość gość
dokładnie Rydzyk weźmie dużo wiecej niż Łukomska i nic PL z tego nie bedzie miała.

Gość gość
Nie napisałam nierobom ,sama takich omijam z daleka,tylko wspomóc chore dzieci.Mam mało,ale jeszcze pomagam.Naucz się czytać ze zrozumieniem.Ma tak dużo Pyżalska, że nie jest w stanie tego w swoim życiu wydać.Ludzie dzielą się na dobrych i złych,a życie tak naprawdę jest krótkie i nie tylko pieniądz jest najważniejszy.Dlatego dla mnie Pis jest skończony,nie pomyślał o takich rodzinach,o samotnych matkach.To są dramaty,samobójstwa.Ale bogaczom na waciki dał.

Gość gość
Do Przybylskiej nic nie mam,jako aktorkę bardzo ją lubiłam.Kobieta pomagała Hospicjum chorym dzieciom,uważam że była dobrym człowiekiem.Szkoda że krótko żyła,zmarła na to co moja matka i żyła podobnie krótko.Zaczęła się nawracać,przyjażnić z Bogiem jak śmierć jej w oczy zaczęła zaglądać.Można krótko żyć ,a fajnie że ludzie pamiętają Cię jako dobrego człowieka...,a nie zachłannego ,jak najwięcej do siebie,a jak się nie da to pod siebie...

Gość gość
Nie napisałam nierobom ,sama takich omijam z daleka,tylko wspomóc chore dzieci.Mam mało,ale jeszcze pomagam.Naucz się czytać ze zrozumieniem.Ma tak dużo Pyżalska, że nie jest w stanie tego w swoim życiu wydać.Ludzie dzielą się na dobrych i złych,a życie tak naprawdę jest krótkie i nie tylko pieniądz jest najważniejszy.Dlatego dla mnie Pis jest skończony,nie pomyślał o takich rodzinach,o samotnych matkach.To są dramaty,samobójstwa.Ale bogaczom na waciki dał. x a ty już oczywiście wiesz ze Pyżalaska jest zła bo tobie nic dała... wstrętna zazdrośnica! weź się do roboty, leniu, pasożycie społeczny a nie czekaj aby ci dali.

Gość gość
To jest program siły charakteru.Pis zrobił to celowo,nawoływał żeby bogaci nie korzystali,ale było wiadomo że wyjątki nie skorzystają. Dla forsy większość zrobi wszystko,nie ma zasad.

Gość gość
gość dziś no widzisz a jednak zla ci d**e sciska, ze ktos tam sie w zyciu dorobil a ty nie . Zal ci biednych ? to w*********j do Afryki studnie budować bo tam ludzie z braku wody umierają .

Gość gość
Akurat pasożytem nie jestem, bo pracuję.Dzieci mam dorosłe, już pracują.Więc program mnie nie dotyczy, uważam że jest niesprawiedliwy dla innych.Nigdy nie korzystałam z pomocy państwa,nie musiałam na szczęście.Jestem dumna że wychowałam dwoje wykształconych dzieci,bez pomocy państwa. Uważam że ten program jest krzywdzący ,wszyscy za niego zapłacą,a skorzystają nie ci co powinni.Rodziny z chorymi dziećmi,samotne matki,samotni ojcowie.Znam takie rodziny,to są dramaty.

Gość gość
pytam jeszcze raz: dlaczego nie krzyczysz, że Rydzyk okrada Polskę na miliony, a czepiasz się kobiety, która chce skorzystać z tego, co zaoferowało państwo??

Gość gość
Ciekawebpo co rydzykowi tyle kasy?

Gość gość
dajcie spokój już z tymi biednym smaotnymi matkami x akurat te to żyją jak pączki w masle bardzo dobrze ze w koncu powstał jakiś program dla normalnych, pełnych rodzin.

Gość gość
Wszyscy z kimkolwiek rozmawiam,a jest to temat numer jeden, uważają że Pyżalska się ośmiesza. Było wiadome od samego początku,że większość bogaczy poleci.To co pis nawoływał żeby bogacze nie brali,to była komedia na dobranoc.Uważam skora ja potrafiłam wychować dzieci,bez pomocy państwa ,to znaczy że można.Teraz ja z moim mężem z podatków będziemy utrzymywać ludzi którzy robią dzieci bezmózgi i nie potrafią ich utrzymać.Kto dopłacał do moich dzieci,nikt..jednak można.

Gość gość
bo tobie nikt nie dopłacał niech i inni nie mają typowa polska zazdrość ludzie co się z wami dzieje???? ja jak urodziłam był jeszcze urlop macierzyński 5 miesięczny, chwilę potem wprowadzili roczny na który sie nie załapałam... powiedziałam sobie trudno, nigdy nie zazdrościłam że inni mają lepiej. a poza tym patrz dalej, ty nie dostałaś ale twoje dzieci też beda miały dzieci i mogą z tego programu skozrystać i maja szansę mieć trochę lżej.

Gość gość
"akurat te to żyją jak pączki w masle bardzo dobrze ze w koncu powstał jakiś program dla normalnych, pełnych rodzin." Znam wele samotnych matek ,ojców i 100 % z nich pracuje . Zadnai żaden z nich nie zyje w luksusach tylko od wypłaty do wypłaty . Wiec nie wiem gdzie ty masz te "pączki w maśle " . Takie suki jak ty jada po nich a prawa taka ze nie chciałbym byc na ich miejscu . PIS tez pokazał ile sa warte dla nich dzieci z niepełnych rodzin .

Gość gość
Moje dzieci wyjechały z tego kraju na studia do Anglii ,i tam pracują, z niczego nie skorzystają. Natomiast ja już dostałam pierwsze podwyżki,z tytułu programu 500 plus.Jeżeli program pomagałby naprawdę potrzebującym,mogę pomóc.Z mojego otoczenia widzę, że pieniądze trafią do niewłaściwych osób.Te osoby które znam,z chorymi dziećmi,wdowy wszyscy pracują,i na nic się nie załapią.Natomiast dostanie sąsiadka która całe życie siedzi w domu,i utrzymuje się z zasiłków dodatkowe 1500 zł. Dostaną bogacze nie wiem po co,to akurat Pis zrobił pod siebie żeby sami mogli skorzystać.Ja mam na to płacić,z jakiej okazji pytam?

Gość gość
Moje dzieci wyjechały z tego kraju na studia do Anglii ,i tam pracują, z niczego nie skorzystają. Natomiast ja już dostałam pierwsze podwyżki,z tytułu programu 500 plus.Jeżeli program pomagałby naprawdę potrzebującym,mogę pomóc.Z mojego otoczenia widzę, że pieniądze trafią do niewłaściwych osób.Te osoby które znam,z chorymi dziećmi,wdowy wszyscy pracują,i na nic się nie załapią.Natomiast dostanie sąsiadka która całe życie siedzi w domu,i utrzymuje się z zasiłków dodatkowe 1500 zł. Dostaną bogacze nie wiem po co,to akurat Pis zrobił pod siebie żeby sami mogli skorzystać.Ja mam na to płacić,z jakiej okazji pytam? x Słuchaj dziumdziu. Masz dorosłe dzieci, wiec jesteś ode mnie starsza, zatem szybciej przejdziesz na emeryturę, na którą będę pracować ja i moje dzieci, bo twoje będą pracować dla angoli. I nie pisz, że na swoją emeryturę odkładasz, bo chyba wiesz jak działa system emerytalny w polsce. Tak, nie zbiednieję bez tych pieniędzy, ale miło będzie jak i mnie państwo wspomoże, bo póki co tylko mnie łupi a to progiem podatkowym, a to podwyżką vat, a to zabraniem moich składek z ofe i wiele wiele innych. I nie pitol, że państwo ci nie pomogło bo w latach 80-90 łatwiej było matkom. Chociażby przez ogólnodostępne przedszkola i żłobki. Ja za żłobek musiałam płacić 1500 pln miesiecznie, bo uwaga pierwszeństwo miały samotne matki.

Gość gość
" Ja za żłobek musiałam płacić 1500 pln miesiecznie, bo uwaga pierwszeństwo miały samotne matki." W każdym normalnym kraju pierwszeństwo maja samotne matki . Tylko jakoś w innych krajach jest miejsce dla wszystkich dzieci . To ze nie bylo miejsca dla twoje dziecka (i mojego tez ) nie jest wina samotnych matek i ojców tylko tych co radzą.

Gość gość
W każdym normalnym kraju pierwszeństwo maja samotne matki . Tylko jakoś w innych krajach jest miejsce dla wszystkich dzieci . To ze nie bylo miejsca dla twoje dziecka (i mojego tez ) nie jest wina samotnych matek i ojców tylko tych co radzą. x Tak, tak. tyle, ze te "samotne matki" nie są tak do końca samotne a po porostu żyją w konkubinatach. I tak w kółko, w żłobku nie, bo samotne matki, w przedszkolu nie bo samotne matki...

Gość gość
Nie znam kobiety, nigdy o niej nie słyszałam...