Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o 500 zł na dziecko dla Łukomskiej Pyżalskiej ?

Polecane posty

Gość gość
Jakby chodzilo o ciezka sytuacje itd. to bylby prog dochodowy :-)

Gość gość
Dokladnie, to nie jest zapomoga. Cieszcie się, ze Wam zasiłków do pierwszego dziecka nie doliczyli bo byście dopiero na drugie dostały.

Gość gość
Uwazam,ze jej się należą.Placi wysokie podatki.Bardziej niz rodzinie z 4 dzieci,cale zycie na utrzymaniu opieki.Ja rozumie,ze zdarzaja się choroby,ze ktos traci pracę,wtedy taka pomoc jest zrozumiana,przez jakiś czas.Ale nie dla dwojki,zdrowych (tak wiem alkoholizm to choroba ale da się ją leczyć)ludzi,ktorym się nie chce ruszyc bo nie warto.Teraz dostana 2tysiace to juz w ogole nie warto.

Gość gość
Nie razi mnie ze osoby bogate dostana to wyrzygane 500 zł . Placa podatki wiec ok Razi mnie ,ze samotna matka która pracuje nie łapie sie na 500 zł . Rodzice jednego dziecka którzy uczciwie pracują za najniższe krajowe tez nie lapaia sie na 500 bo maja az 2600 netto a pomoc jest do 2400 zł . Za to śmierdzące lenie co mnoża sie jak króliki a do pracy nikt dupska nie ruszu dostana 500 zł na każde dziecko + wszystkie zasiłki . Cala ustawa jest nieuczciwa , niesprawiedliwa i trzeba byc debilem zeby tego nie widzieć.

Gość gość
Pewnie masz jedno dziecko samotna matko i pewnie z wtopy

Gość gość
"gość dziś Pewnie masz jedno dziecko samotna matko i pewnie z wtopy" Nie jestem samotna matka i nie mam jednego dziecka . Te 500 zł tez dostane , Za to widze co sie dzieje . Program jest niesprawiedliwy i zamiast wspierać osoby pracujące rozdaje pieniądze tylko za posiadanie większej ilości dzieci . Ludzie czuja sie pokrzywdzeni i maja racje .

Gość gość
"Pewnie masz jedno dziecko samotna matko i pewnie z wtopy" x pewnie mnożysz się jak królica, a du/py do pracy nie ruszysz

Gość gość
Temat Pyżalska, jest pazerna niech bierze.Skoro twierdzi że ma mało.Nigdy nie żyłam na koszt państwa,wychowałam dzieci bez niczyjej pomocy.Teraz będę płacić na pasożytów,i bogaczy.Widocznie tak Pis sobie życzy.Absurd totalny,znajomy ma ciężko chore dziecko umysłowo,żona mu zmarła nie dostanie żadnej pomocy ,bo przekracza próg 5 zł. Pyżalska ma za mało ,więc wyciąga ręce po pieniądze podatników.

Gość gość
Co wy do niej macie ? z mężem płacą podatki to niech dostanie te 500 zł na dziecko . Problem jest w tych co nie pracuja i wychowują następne pokolenie smiedzacych leni . Takie rodziny nie powinny dostać złotówki do reki.

Gość gość
Mąż Łukomskiej- Pyżalskiej skąd ma kasę,poczytajcie sobie.Cukierki też leżą do degustacji,niektórzy niekulturalni rzucają się jak na zwierzynę.Tak zachowuje się Łukomska-Pyżalska.

Gość gość
Dlaczego pazerna? Ustawa jest jaka jest. Na jej podstawie 500 zl jej się należy. Myślę, że to bardziej kwestia zasad. Chore jest nie wprowadzanie cenzusu finansowego a potem apelowanie do bogatych żeby nie korzystali.

Gość gość
",więc wyciąga ręce po pieniądze podatników. " x ona akurat płaci więcej podatku, niż przeciętny Kowalski, więc DLACZEGO ma nie brać pieniędzy, które jej się należą??? najlepiej żeby dostała patologia, przecież oni są biedni, im się należy i potrzebują na chlanie, a dzieci guzik z tego zobaczą. Jeżeli masz jakieś obiekcje, to udaj się z nimi do rządu, a nie masz pretensje, ze ktoś skorzysta ze swojego prawa

Gość gość
już widzę, jak te z was, które mają więcej, rezygnują ochoczo z tych 500 zł, choć przepraszam, widzę że najwięcej szczekają tu te, które same dupska do roboty nie ruszą, a jedynie czekają, aż Państwo (czyli również taka Łukomska) da

Gość gość
Rafalska twierdzi że chodzi o ciężką sytuacje w kraju rodzin wielodzietnych. Progu nie zrobiła, więc Łukomska - Pyżalska widocznie czuje się niewystarczająco bogata,i wyciąga łapę po jeszcze. Chytry dwa razy traci.Moim zdaniem powinna być lista otwarta kto bierze te pieniądze,bo dużo biednych rodzin nic nie dostanie ,a podatki płaci.

Gość gość
dużo biednych rodzin nie dostanie- widocznie nie mieszczą się w kryteriach ustalonych przez PiS, więc to do nich pretensje

Gość gość
Przede wszystkim POLSKA jest krajem którego nie stać na szastanie pieniędzmi.PO ,przynajmniej trzymało wszystko w ryzach.Mimo tego,sąsiadka twierdziła że nie warto pracować,bo podobną sumę zasiłków wyciąga ,dodatek mieszkaniowy,stypendia socjalne,zasiłek rodzinny,sieciówki za darmo.Dostanie od kwietnia dodatkowe dwa tysiące.

Gość gość
Pis nas wykończy, jeszcze trochę i będzie druga Grecja,tam też wypłacali po 400 zł na każde dziecko,i jak skończyli.

Gość gość
że Polski na to nie stać, to każdy w miarę rozgarnięty o tym wie, ale wybory jakoś trzeba było wygrać, to się rzuciła ciemnota na obietnice, rok, dwa i będzie po programie

Gość gość
Zobaczycie jakie wy jesteście hipokrytki. Jak bogaty wyciąga ręke po kase to piszecie że sie należy bo wysokie podatki płaci i że na to sie napracował. A jak ciężarna idzie na L4 to nie ma że jej sie należy wypłata z L4 bo podatki płaciła tylko jest masowy najazd że leser

Gość gość
A skąd wiesz, że najeżdżamy, ja tego nie robię i uważam, że bogaci dodatek powinni dostać. Myślę, że takich osób jest więcej.

Gość gość
Bogaty placi podatki wiec Tak nalezy im sie to 500 zl . Na ich miejscu wzilabym ta kase dla zasady. Dla mnie to nie jest zadne wyciaganie lap po podatki. Wyciąganie lat to jest w rodzinach patologiczych.

Gość gość
j****y rząd, za pracę płaci 1300 zł a za leżenie i pieprzenie się nawet 2-4 tsyiące, precz z pustymi pisowcami

Gość gość
j****y rząd, za pracę płaci 1300 zł a za leżenie i pieprzenie się nawet 2-4 tsyiące, precz z pustymi pisowcami x yyy rząd ci płaci? Pracujesz w budżetówce?

Gość gość
gość dziś Nie razi mnie ze osoby bogate dostana to wyrzygane 500 zł . Placa podatki wiec ok Razi mnie ,ze samotna matka która pracuje nie łapie sie na 500 zł . Rodzice jednego dziecka którzy uczciwie pracują za najniższe krajowe tez nie lapaia sie na 500 bo maja az 2600 netto a pomoc jest do 2400 zł . Za to śmierdzące lenie co mnoża sie jak króliki a do pracy nikt dupska nie ruszu dostana 500 zł na każde dziecko + wszystkie zasiłki . Cala ustawa jest nieuczciwa , niesprawiedliwa i trzeba byc debilem zeby tego nie widzieć. x Dokładnie. Okazuje się, że rodzina z jednym dzieckiem mająca 2500 dochodu jest bogata! Usłyszałam dzisiaj jedno zdanie, które po krótkim zastanowieniu się jest prawdziwe. Trudniej zdecydować się na pierwsze dziecko, niż na drugie, więc 500+ powinno być na pierwsze też. Pracuję w 600 osobowym zespole i faktycznie jest mnóstwo zamężnych kobiet, które 5-7 lat po ślubie nie mają jeszcze dzieci.

Gość gość
Jestem katoliczką i wychowano mnie że biednym ,chorym należy pomóc,razi mnie To bardzo.Bogacze mają za dużo,raczej powinni pomóc biednym, i chorym a nie wyciągać po więcej ,to jest pazerność .Pieniądze to nie wszystko,Kulczyk miał dużo, i tak szybko zmarł,ale się dzielił z biednymi,dlatego szacunek mam do niego.Nieważne jak je zdobył.Sama wychowałam dzieci bez pomocy państwa.Był okres że nie miałam co do gara włożyć, z pracy mnie zwolnili.Po żadne zasiłki nie chodziłam,ze wstydu bym umarła tak zostałam wychowana że patologia chodzi po zasiłki,wywiad środowiskowy itp...Pis nawołuje żeby bogacze nie brali,bo kraj na to nie stać,ale ludzie to hieny było wiadomo że dużo skorzysta.

Gość gość
PiS nawołuje, bo się wykłada na tym, co naobiecywał, a na co nie ma pieniędzy, jak każdemu to każdemu

Gość gość
Trudniej zdecydować się na pierwsze dziecko, niż na drugie, więc 500+ powinno być na pierwsze też. Pracuję w 600 osobowym zespole i faktycznie jest mnóstwo zamężnych kobiet, które 5-7 lat po ślubie nie mają jeszcze dzieci. x guzk prawda jedno mieć to żadna sztuka kazdy chce mieć dziecko więc ma chociaż jedno zresztą doskonale świadczą o tym dane: połowa małżeństw w Pl to rodzice z jednym dzieckiem.

Gość gość
"zresztą doskonale świadczą o tym dane: połowa małżeństw w Pl to rodzice z jednym dzieckiem." Jaki dane ? najwięcej jest singli i par bezdzietnych . To tutaj jest problem a nie w rodzicach z jednym dzieckiem . Obniżenie podatków i tym samym nagradzanie ludzi pracujących to jest sposób na zwiększenie dzietności .

Gość gość
ja też uważam e jedno dziecko mieć to zadna filozofia.

Gość gość
PIS dali d**y i tyle w temacie . Dali kasę bogatym a teraz proszą zeby nie brali tych 500 zl hehe głupki. Za to patole narobią dzieci i ciekawe kto tych śmierdzących leni utrzyma ? Za chwile program zniknie bo zwyczajnie nie będzie na to kasy co wtedy ?