Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4lata po ciazy a ja nie moge schdnac

Polecane posty

Gość gość

Mam tez niedoczynnosc tarczycy biore leki. Przaed ciazami 57-60/kg wzrost 169. Po pierwszej ciazy schudlam do 64 kg po drugiej ciazy i usunieciu tarczycy wazylam 78kg! Teraz waz68 kg i ani grama w dol. Jem racjonalnie, duzo warzyw i owocow zéro slodyczy à ciasto tylko w niedziele.gimnastyke raz w tygodniu i minimum 20 minut marszu dziennie. Dzieci rosna à ja gruba... Komus sie udalo schudnac tyle czasu po ciazy?

Gość gość
Gimnastyka raz w tygodniu to mało.

Gość gość
Mam koleżanki z niedoczynnością lub z wyciętą tarczycę ćwiczą przynajmniej po 3 razy w tygodniu do tego biegają i schudły w rok po ok. 10 kg. Do tego jedzą zdrowo a na słodycze pozwalają sobie 2-3 razy w tygodniu.

Próbowałaś ćwiczyć z Chodakowską? 2-3 razy w tygodniu taki mocny trening powinien pomóc

Gość gość
Przy problemach z tarczycą dieta jest ważna. Ale niestety nawet prawidłowa ilość kalorii przy tarczycy odkłada się w tkance tłuszczowej. Na pewno nie jest rozwiązaniem zmniejszenie ilości jedzenie zakładając, że masz prawidłową ilość kalorii w spożywanych produktach. Jednym rozwiązaniem jest zwiększona ilość ruchu. Jeżeli np. zdrowej osobie wystarczy trening 3 razy w tygodniu, to ja efekty widziałam niestety dopiero po 5 takich treningach. Mi pomogły jeszcze trening tabata. Poczytaj i spróbuj. Mniej efektu dawały mi np. dłuższe ale lżejsze treningi. Ale jeżeli wolisz ćwiczyć te lżejsze treningi to musisz wydłużyć czas. Np. średnio taki trening trwa 45 minut. Ty musisz zrobić o 15 minut dłużej. I jeszcze jedno spróbuj dołączyć jakiś element do ćwiczeń, np. piłka, hantle. Trzeba też popijać w trakcie treningu. Spacerowanie, marsz nie pomógł mi w ogóle w schudnięciu. To za mały wysiłek. Dodatkowo 20 minut to dopiero organizm się rozgrzewa. Jeżeli chcesz mieć jakieś efekty takiego marszu to tylko rano przed śniadaniem. Jeżeli to natomiast powrót z pracy to nie traktuj tego jako ćwiczenia tylko jako relaks. Jesteś na jakiś lekach? Bo ja nawet teraz przymuję i naprawdę przy tarczycy trzeba się trochę namęczyć, żeby mieć odpowiednią wagę.

Gość gość
Takie masz tendencje, nie łącz tego z ciążą, bo po 4 latach to już nie ma znaczenia.

Gość gość
Jestem naa lekach odkad je przyjmube -10kg. Od roku zastoj. W wakacje wiecej cwoczylam3 razy w tygodniu trening plywacki n'a basenie codziennie 10 km n'a rowerze. Cialo wygladalo lepiej, ale waga stoi. Teraz raz W tygodniu trening na sali.plus codziennym marsz. W drodze do pracy nie uzywam wind i schodow ruchomych od kolejki do biura Ide szybkim marszem. W t'en sposob schudlam po pierwszej ciazy. Teraz nie moge.

Ty nie jesteś gruba po ciąży! Nie zrzucaj tego na ciaże sprzed kilku lat! To że do tej pory niei schudłaś to bardziej wina tarczycy niż ciąży, a najbardziej TWOJEGO STYLU ŻYCIA. Jak ktoś chce schudnąć , a nie tylko utrzymać wagę to ćwiczy 3-4 razy w tyg a nie 1. Twoje ciało tak już przzwyczaiło się do codziennych marszów, że nie robi to na nim wrażenia i nie spala wtedy. To tak jakbyś codziennie jadła pikantne jedzenie i po pół roku papryczka chili nie robiłaby na Tobie żadnego wrażenia. Kumasz mechanizm? Żeby schudnąć musisz zwiększać "obciążenie". Zero pieczywa, makaronów itd. Warzywa, mięcho i nabiał. To jest zdrowa dieta. Nie ograniczaj kalorii tylko węglowodany. Słodycze 1 w tyg max.

Gość gość
Ja praktycznie nie jem weglowodanow. Tzn jem te w warzywach. Chleb makaronem itp raz na ruski rok jak np nie mam jakbprzygotowac sobie czegos zdrowego do pracy to robie kanapke z chleba razowego. Moja dieta wygladalo tak: sniadnie jajecznica lub omlet,2 razy w miesiace owsiaka z owocami.Do omletu jem warzywa o tej porze roku cz sciej mrozone. W pracy jem kikka migdalow lub orzechow zwykle jes to 5 migdalow rano o 5 po poludniu. 12h 30 przerwa obiadowa: przynosze z domu: surowka lub zupa krem bialko: stek lub indyk lub ryba, warzywa. Czasem zjem tez jakis owoc czy maly jogurt naturalny. Jakos podwieczorek : 5 migdalow. Kolacja to najczesciej zupa krem z samych warzyw, czasem zapiekanka warzywa i bialko. Wydaje mi sie ze w porowbaniu z otoczeniem to ja sobie narzucam wrecze rezin jedzeniowy. Alkohol: lampka wina czerwonego w weekend. Slodycze domowe ciasto w niedziele. Jest to jeden kawalek Chyba baprawde powinna sie wiecej ruszac. Problem kiedy? Wstaje o 6.30 z pracy wracam OK 17h30-18. Kolacja dzieci i juz jest 21 i Ide spac. W sobote zdarza mi.sie wstac wczesniej i potrenowac z Chodakowska. Moze naprawde

a może idź do dietetyka, żeby dobrał odpowiednią dla Ciebie dietę

Gość gość
To dietetyk ustawil mi diete. Lekarz nie widzi problemu bo wg bmi nie mam nadwagi. Nie mam celulitu, na ramionach mam zarys miesni. Nistety brzuch nie jest plaski tylko wystajacy. Jestem taka potezna. Chyba baprawde powinna zwiekszyc aktywnosc fizyczna.tylko kiedy? Z dziecmi tez chce spedzic Troche czasu w tygodniu.przygotowanie zdrowych posilkow to tez Troche czasu zajmuje. Moze ktos sie wypowie jak znajduje czas n'a codzienne.cwivzenia?

Gość gość
Wstawaj wcześniej i ćwicz 45 minut albo idź pobiegać. 9,5h to bardzo dużo, możesz spokojnie obciąć godzinę

Gość gość
Ty pewnie tak jak moja znajoma tez gruba baba po ciążach. Ciagle się dziwi ze jest gruba i TYJE i nie wie z czego - tarczyce już badala :D Je same gotowe rzeczy - pierogi z biedry, jakies ciastka, kupne ciasta , kawe z tona bitej smietany, caly czas podjada :P

Gość gość
Gosciu z 20 przeczytaj caly topik à potem sie wypowiadaj. Jestem pod opieka lekarza i dietetyka. Jem bardzo racjonalnie. Nie jestem otyla wage mam w tzw normie,ale calé zycie bylam szczupla zle sie czuje z tymi nadprogramowymi kg.

Gość gość
Acha w pierwszej ciazy przutylam14 kg w drugiej 12 à w 9 miesiacu schudlam2 kg czylindo porodu szlam z + 10 .

Gość gość
jasne, ja 6 lat po ciaży- z niedoczynnoscia tarczycy wciaż 10 kg na plusie. cały tłuszcz na brzuchu.. do tego rozejscie mięśni prostych po cc.. wygladam jakbym byla w osmym miesiącu.. a cwiczę-orbitrek, bieżnia, nordic walking. ręce jak patyki-obwod nadgarstka 112 cm, kostki 14 cm, udo-38.. a brzuch-tragedia...

Gość gość
a, zapomniałam-wzrost i waga jak u autorki...

Gość gość
Dieta wygląda ok tyle, ale wg mnie jesz trochę za mało. Nie głoduj na migdałach tylko zjedz sobie jakąś surówkę, twaróg z bananem. I ćwiczenia! Bez tego nie masz szans na schudnięcie. Pojedź przed praca 2x w tyg na siłownię, oprócz tego co ćwiczysz w domu oczywiście.

Gość gość
Nie gloduje wlasciwie mam maly apetyt. Moze faktycznie powinnam wiecej jesc,ale bojensie,ze przytyje. Dziekuje za rady sprobuje cwiczyc tez w domu. Bo teraz chodze raz w tygodniu na zajecia.

Gość gość
Autorko, z tego co piszesz wcale nie jesteś gruba!!! Nie dajcie się zwariować, chcecie życie zmarnować na diety i ciągłe liczenie kalorii? Szkoda czasu, lepiej nauczyć się akceptować siebie

Gość gość
Nie moge wiecej jesc! Po prostu nie daje rady. dzis rano trucht 15 minut sniadaie : jajecznica z 3 jajekz kalafiorem, kawa z mlekiem. przekaska ( na sile ) jogurt naturalny lunch: kurczak z marchewka i fasolka i zupa krem z zielonego groszku z kurkuma Wlasciwie to ja praktycznie nie jestem glodna, moge mlao jesc i nie tyje. Zgodzie sie z komentarzem: nie mam nadwagi, ale szczupla nie jestem. Jestem potezna i zle mi z tym. Zawsze mialam szczupla wysportowana figure a teraz jestem chyba najgrubsza wsord kuzynek i kolezanek. Zle mi z tym bardzo, nosze roazmiar 40-42 na gorze, dol to 38. Mam brzuch, biust i szerokie ramiona. Nawprawde jakbyscie mnie zobaczyli to do chudzinek nie naleze. Wygladam jak Anna Mucha zanim schudla.

Gość gość
Wokol mnie same szczuple matki,a jedza normalnie a nawet duzo wiecejs lodyczy ziemniakow itp... serio jestem chyba najgrubsza.

Gość hela555
potrzebna Ci dobra motywacja, a raczej dokładny instruktaż co robić, żeby faktycznie dać sobie radę z nadwagą, czy zbędnymi kg... ja znalazłam fajną ofertę na tygodniowe wczasy odchudzające http://odchudzanie.primaveraspa.pl/programy-odchudzajace/mamo-wroc-do-formy.html, wiadomo że nie chodzi mi o to, że mamy schudnąć w ten tydzień, bo to nie możliwe, ale myślę że taki właśnie pobyt w innym otoczeniu pod okiem specjalistów jest właśnie tym czego mi trzeba, bo sama po 2 dniach diety zwykle mam dość

Gość gość
jesz zdrowo bo? bo sama to stwierdziłas? ja tez jadłam zdrowo-tak myslałam dopóki nie udałam sie do dietetyka mam niedoczynnosc tarczycy i tez zwalałam na nia okazało sie ze moje zdrowe jedzenie to pomyłka cwicze 4 razy w tyg mam diete redukcyjna i mam efekty- 18 kg w doł w ciagu 7 miesiecy!!! z 75 na 57 radze ci szczerze idz do specjalisty

Gość Calinka Celinka
Od kilku lat zmagam się z tarczycą przez co strasznie przytyłam.Dodatkowo wiedząc co mi grozi postanowiłam wykonać badanie genetyczne genetic lab ponieważ w rodzinie były przypadki nowotworów a ja chciałam się dowiedzieć czy jestem w grupie ryzyka.Ale wracając do tematu z raportu z badania uzyskałam wskazówki jak odpowiednio się odżywiać oraz jak ćwiczyć aby dodatkowo stracić na wadze.Teraz tylko czekam na wizytę u specjalisty aby wiedzieć co dalej robić.

Gość gość
zbadaj cukier

Gość diabelek292
Ja również po ciąży nie mogłam długo zgubić nadmiaru kilogramów jakie zostały mi po ciąży,ale koleżanka poleciła mi Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl i udało się zrzuciłam 32kg w 4 miesiące !

Gość gość
to podajcie jakis jadlospis, nie jedna tutaj pisze ile schudla bo ma diete od dietetyka, wiec dajcie ten jadlospis i pomozcie kobietom