Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lolcia100

Starania o dzidziusia

Polecane posty

Ja biorę duphaston od 16 do 28 dnia cyklu. I teraz zaczynam trzeci cykl z CLO

Gość gość
Hej. Jak na razie @ nie przyszła. Ale ja mam długie cykle. Ostatnio 36-cio dniowe. Dzisiaj to już 38 dzień. Tyle tylko że najdłuższy cykl jaki mi się przydażył miał 44 dni. Nie wiem co myśleć... Ania

Gość gość
Hej, jak na razie @ w dalszym ciągu nie mam. Dzisiaj 38 dzień cyklu- zwykle 36. No ale cóż najdłuższy jak mi się przydażył trwał 44 dni. Już nie wiem co myśleć... Ania

Gość gość
Nie, jeszcze nie. Myślę że poczekam jeszcze tydzień. Jakoś nie spieszy mi się do testowania bo już nie raz się zawiodłam. Dzisiaj dalej cisza. Ania

Gość Mala987
Ania trzymam kciuki i czekamy na wiadomość :-)

Gość gośćpati
hej dziewczyny byłam u lekarza,ciąża potwierdzna! JEdnak testy nie kłamały ;)

Gość gość
Gośćpati- jeszcze raz gratulacje. Ja dalej z uporem maniaka odczekuje ten tydzień żeby zrobić test. Jak na razie @ w dalszym ciągu nie ma. Brzuch pobolewa, piersi bolą bez litości. Ciekawe co to będzie. Ania

Gość gość
Ania to jesteśmy na tym samym etapie, mnie też brzuch boli i piersi z tym że ja dziś robiłam test i negatywny. Jutro może beta.

Hej dziewczyny chce do was dolaczyc staram sie z mezem o dziecko ponad 2 lata mieszkamy zagranicą najpierw chodzilam do Pl ginekologa jak przyjezdzalismy do Pl wierzylam tamtym lekarzom badania usowanie reszty blony dzewiczej droznosc jajowodow zawsze mowilam ze mam okropne okresy i bol przy stosunku blizej okresu kazdy wszystko ok trzeba sie strac wyluzowac. Tu poszlam w grudniu na pierwsza wizyte druga wizyte mialam 2 lutego okzalo sie ze mam endometrioze oraz dwa duze torbiele na lewym jajniku w poniedzialek mam zabieg okaze sie jak bardzo endometrioza jest zaawansowana strasznie sie boje mam nadzieje ze nie jest tak zle i bede mogla zostac mama

Klara - Musisz się starać myśleć pozytywnie. Domyślam się, że to bardzo trudne ale trzeba być silnym i wierzyć, że będzie dobrze. Ja trzymam za Ciebie kciuki. Dawaj znać :)

Napewno dam znac byle do poniedzialku bede wszystko wiedziec napewno wam napisze i tez trzymam za was wszystkie kciuki

Gość gośćpati
Dziękuję. Dziewczyny ja wam wszystkim życzę z całego serca dwóch kresek

Gość Mala987
Pati jeszcze raz gratuluję :-) ja dzisiaj kończę duphaston. 36 dc. Czekam na @ żeby znowu móc się starać :-) co prawda lekarz powiedział że po 10 tabletkach okres przyjdzie a ja zjadłam już całe opakowanie i dalej cisza....

Gość gość
Hej u mnie małpy jak nie było tak nie ma. Dam sobie jeszcze kilka dni i robię teścik. Jak nie ciąża to trzeba będzie iść uregulować cykle i ponownie zbadać jajniki. Chociaż na wizycie w grudniu wszystko było ok. Od wczoraj cholernie bolą mnie plecy. Piersi w dalszym ciągu nie dają się dotknąć. No i nowość. Wczoraj wypiłam piwo- wiem głupia ja- i poszłam spać. Obudziłam się żeby iść do łazienki i było mi tak niedobrze że myślałam że zwymiotuje. Ania

Gość gość
Dziewczyny ja to się boję że ten brak okresu u mnie to będzie wina jajników. Dzisiaj prawy tak mnie kłuje że masakra :( Ania

Hej dziewczyny mam problem poniewaz w poniedzialek mam miec zabieg ale dzisiaj juz zaczal bolec mnie brzuch okres ma przyjsc 11 ale jak na zlosc cos mu spieszno boje sie ze dostane go teraz a nie moge przez ten zabieg juz nie chce czekac chce wiedziec co sie tam dzieje sa jakies donowe sposoby na zatrzymanie okresu

Gość Przytulas
Czesc dziewczyny dolacze sie. My tez z mezem staramy sie o dzidzie cykle mam 27-28 dni przytulanka byly 8dc 10dc 11dc 14dc i 15dc jak myslicie moglo sie udac? @ mam miec za 6-7 dni piersi bola raczej sutki a dwa dni wczesniej strasznie ciaglo mnie podbrzusze tak dziwnie a od wczoraj biegunka gdzie ja mam zawsze problem z wyproznieniem. Martwie sie ze pewnie @ przyjdzie i znowu nic:(:(

Gość gość
Mnie dzisiaj obudził ból brzucha-myślę @. Ale jak na razie przeszło. Chyba na początku przyszłego tygodnia zatestuje, jeśli @ do tej pory nie przyjdzie. Ania

Gość gość
jak sie was czyta to odnosi sie wrazenie świra co nie da sobie zajść realnie w ciażę tylko ją wymyśla. Ktoś pisze:wyluzuj,uspokój sie,bo sama jedna z druga się blokujesz.nIby mądre kobiety a nie wiedzą jak negatywny wpływ na życie,więc i udane poczęcie ma stres. Jak wy te ciąże bedziecie znosić jak tak świrujecie?przeciez te wasze ewentualne dzieci od początku w waszym łonie juz będa zestresowane. Wam w większości potrzebny jest terapeuta.Wspolczuję waszym partnerom jak traktujecie ich jak-za przeproszeniem-material rozpłodowy. Tyle artykulów jest o schizach kobiet ktore ze stresu zajść w ciażę nie mogą,ale wy nie chcecie chyba byc zdrowe na umysle tylko wymyslacie(w większości)przeszkody,ktore stają sie realne czyli stres goni stres bo jednej kreseczki nie ma..no jak ma byc przy takim nerwowym zachowaniu?!poza wykluczeniem spraw zdrowotnych to wasza niespokojna głowa nie pozwala wam w te ciażę zajść.

Po pierwsze - to nasza indywidualna sprawa, czym żyjemy, do czego i w jaki sposób dążymy i z kim chcemy się tym dzielić. Skoro uważasz, że potrzebny nam terapeuta to po co czytasz co piszemy? Po co to komentujesz? Niczego nie zmienisz. A po drugie - nie wydaje mi się, żeby którakolwiek z nas taktowała swojego partnera tak jak to błyskotliwie sugerujesz. Więc z łaski swojej nie wtrącaj się w nie swoje sprawy :)

Ania - ja to Cię podziwiam, że tak długo wytrzymujesz :) ja już dawno bym testowała :)

Moja starania były krótkie ok 4 miesiące, natomiast skuteczne okazały się wtedy kiedy powiedziałam sobie, że tym razem olewam owulację

Gość gość
Lolcia100- po prostu w przeciągu kilku lat miałam kilka takich sytuacji. Raz przyczyną był stres, raz wydłużenie cyklu, raz hormon tsh. Dlatego nie chce się nakręcać po raz kolejny. Jednyna różnica między tymi miesiącami jest taka że na prawdę się staramy o maleństwo więc istnieje większa szansa że to właśnie to. Wcześnie kończyło się na niepełnym stosunku więc szansa była minimalna. Do dzisiaj jak na razie cisza. Wczoraj miałam takie skurcze w dole brzucha że aż musiałam przysiąść kilka razy. Do tego ból na dole pleców, wczoraj był nie znośny. No i w dalszym ciągu bolą mnie piersi- to już chyba ze trzy tygodnie.Ania Ania

Gość Mala987
Cześć dziewczyny. Jak tam u was? Coś wątek coraz bardziej upada...

Hej dziewczyny ja jestem po zabiegu torbiele usuniete biale plamy wypalone endometrioza zaifekowala tez jelita jeszcze bede wezwana do chirurga zeby to skonsultowac lekarz powiedzial ze szansa na ciaze jest wiec sie bardzo ciesze czekam na wizyte napewna dowiem sie czy jeszcze potrzebuje leczenia hormonalnego boli mnie wszystko dostalam morfine w tabletkach do domu ale nie sadzilam ze bedzie mnie tak wszystko bolec ale wierze ze warto tyle cierpiec aby zostac mama

Ja dziś mam wizytę u lekarza, będziemy patrzeć czy są pęcherzyki. I jeśli będą to zastrzyk z ovitrelle. Klara, trzymam kciuki, żeby wszystko było okej :)

Gość gość
U mnie dalej bez zmian. Pod koniec tego tygodnia będę testować. Ale czuję że czeka mnie wizyta u gina żeby zobaczyć co się dzieje. Bo na pewno się okaże że to nie ciąża

Gość Mala987
Dziewczyny a ja dzisiaj testowałam i jest cień drugiej kreski! Powtórzę go jeszcze jutro ale nadzieja wróciła :-D

Gość Przytulas
Mala987 A ilo dniowe masz cykle i jakiej czulosci test robilas?? Ja dzis powinnam dostac @ lub gora jutro narazie nic cisza procz bolu sutkow i piersi. Ja mam cykle 27-28dni dzis 27dc. Oby soe udalo