Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lolcia100

Starania o dzidziusia

Polecane posty

Gość gość
Czesc Dziewczyny ! Jestem Luiza i mam 27 lat i 3 l synka. W tej chwili staramy sie o drugie dziecko :) okres spoznia mi sie kilka dni ale nie robie testu...moze uznacie mnie za wariatke ale dla mnie tak bedzie lepiej i zaoszczedzi mi to stresu :( poniewaz poprzednia ciaze poronilam w 12 tyg a robilam w niej 3 x bete ktora przyrastala idealnie a i tak dzidzius umarl w brzuszku i musialam miec lyzeczkowanie.. Takze teraz ide od razu na wizyte by dowiedziec sie co i jak, wizyte mam za tydz o ile okres nie przyjdzie rzecz jasna. A tak poza tym to odczuwam tylko bol sutkow. Trzymam kciuki za Was wszystkie i pozdrawiam :)

Lolcia100- Dokładnie zawodzenie jest najgorsze. Niby nie staramy się na siłe staramy się wyluzować , kochamy się w dni płodne. Miałam tyle razy wszystkie dosłownie objawy jakie tylko czytałam na różnych forach a @i tak przychodzi w terminie. Człowiek się może wykonczyć ale pragnienie dziecka daje siłe do walki.

Gość gość
Ja wizytę u ginekologa mam w poniedziałek dopiero. Wykończe się z tego stresu. Boję się że to będzie coś z jajnikami a nie ciąża. Okresu nie mam już 16 dzień. Jajniki kłuja od czasu do czasu. No ciekawe co to będzie. Ania

Gość gość Mania
Ania a robiłaś test?może to dzidziuś się tam zagnierzdża:-)

Gość Mala987
Ania ja też tak myślałam, ja kolejna wizytę mam za tydzień, nie mogę się doczekać już. Jak byłam w czwartek to pęcherzyk ciążowy był widoczny. Beta potwierdziła ciążę. Niestety nie mógł określić konkretnie tc bo owulacja mi się przesunela i teraz powinnam być w 7 tyg ale trzeba odjąć dwa, więc jestem gdzieś w 5 tyg. Gin powiedział że na tej wizycie już powinno być widać zarodek. Boje się jednak. Biorę duphaston. Bądź dobrej myśli :-)

Gość gość
Licząc od ostatniej miesiączki u mnie też były to 7 tydzień. Boże jak się boję że to będzie co innego. A do poniedziałku tak daleko... jeden test a tyle niepokoju. Myślę że nie ma sensu robić następnego testu jak myślicie? Okresu nie ma już 16 dni. Ania

Gość Mala987
Jeżeli wyszedł wyraźny to nie musisz powtarzać. Ania nie doluj się!! To nic nie da. Głowa do góry.

Gość Klara12
Ania nie denerwuj sie bo stres tez zle dziala na dziecko choc wiem ze jak nam sie uda to bede sie bala zeby sie cos nie stalo. W piatek mam rengen w sprawie tych jelit co im sie nie podobaly w ten weekend maja zaczac sie dni plodne i czekam na wizyte u ginekologa bo nie wiem czy mamy probowac czy musze jeszcze hormony dostac

Ania - myślę, że też bym tak samo przeżywała jak Ty, taka już chyba nasza babska natura :p Ale jestem pewna, że wszystko jest okej i będzie dzidziuś :) Klara - myślisz, że możesz już się starać po tym zabiegu? Byłoby super, gdyby się udało. Taka nagroda za to Twoje poświęcenie :)

Gość gość
Krecha była wyraźna. Cóż pozyjemy, zobaczymy. Boję się bo często boli mnie prawy jajnik i myślę że to może być coś na nim. No już co ma być to będzie. Ania

Wlasnie sama juz nie wiem ja bym chciala nie chce marnowac dni plodnych ale boje sie ze musze jeszcze miec leczenie hormonalne w piatek ide na rengen to podejde na ginekologie i popytam co mam robic bedzie najlepiej

Gość gość
Dziewczyny, znacie jakieś domowe sposoby na przeziębienie? Dokucza mi gardło i kaszel. A nie chce nic brać, bo same wiecie. Wczoraj nie mogłam usnąć tak mnie kaszel męczył. Ania

Gość Aniala
Aniu wiem o czym piszesz u mnie zaczął się 13 tydzień a juz przerobiłam dwa przeziębienia. Dziś też czuje ból gardła. herbatka z malinami, czosnek - ja piłam czosnek z wodą i cytryna choć ponoć cytryna niewskazana w bólu gardła. Mozesz sobie wziąć wit c 1000. Plukanie gardła wodą utleniona, solą. piłam też mleko z czosnkiem i miodem, tantum verde w areozolu. Na kaszel też moze być syrop z cebuli.

Gość Aniala
tabletki na gardło prenalen - specjalnie dla kobiet w ciaży z melisą i propolisem, jest też syrop prenalen z czosnkiem

Gość Aniala
prenalen z malinami a nie melisą :)

Hej dziewczyny ja dzisiaj ide na to nadanie jelit wczoraj to byla tragedia musialam wypic taki plyn bylo mi okropnie nie dobrze wieczorem juz nie wytrzymalam o zwymiotowalam od wczoraj nie moge nic jesc dopiero po badaniu masakra juz sily nie mam taka jestem umeczona

Dasz radę, jesteś MEGAdzielna !!! Daj znać jak wyszło badanie i czy wszystko ok

Badanie okopne nawet nie bede opisywac nic przyjemnego dowiedzialam sie tyle ze wyniki wysla do lekarza i dostane list z ustalona wizyta dobija mnie to ze tu sie tak na wszystko czeka ze nic nie wiem od razu ale coz nic na to nie poradze mam nadzieje ze nic tam nie ma.

A powiedzieli Ci chociaż ile będziesz czekać? I lepiej już się czujesz po tym badaniu?

Do dwoch tygodni mam nadzieje ze szybko mi zleci tak juz jest ok to byly 2 tygodnie wyjete z zycia dobrze ze juz za mna oby teraz wszystko poszlo dobrze☺

Hej dziewczyny co tu tak cicho ja dochodze do siebie mam nadzieje ze juz nie bede musiala przechodzic zednych zabiegow czy badan bo juz sil nie mam schudlam strasznie przez to wszystko ale tak bym chciala juz nie dlugo zobaczyc te 2 kreski na tescie o zeby wszystko w koncu sie udalo

Ja czekam na @ bo zapewne w przyszły piątek się pokaże. Jakoś tak wewnętrznie czuję, że znów się nie udało. No ale cóż, tak już chyba musi być, nie mam na to wpływu...

Ja to juz pomalu sie godze ze moze sie nie udac ze endometrioza mi nie pozwoli zostac mama zobaczymy jak to bedzie a jak tam Ania chyba jutro ma wizyte u ginekologa trzymam kciuki zeby wszystko poszlo dobrze ☺

Gość gość
Hej. Tak, dzisiaj o 17 tej z minutami mam wizytę. Normalnie już odchodzę od zmysłów. Ten test przewrócił moje życie do góry nogami. Już przywykłam do myśli że "jestem" mamą. Jak się okaże że to jednak nie ciąża to się załamę. Oczywiście dam znać po wizycie :) Ania

Ania bedzie dobrze napewno ciaza jezeli test wyszedl pozytywnie trzymaj sie i daj znac

Gość gość
Dziewczyny jest! 8 tydzień 4 dzień :) Ulga :)

Gratulacje ciesze sie twoim szczesciem chcialabym kiedys tak do was napisac ze jest ale wiem ze ciezko z tym u mnie bedzie

No u mnie raczej też będzie ciężko. Do niedzieli powinnam dostać @. Już mnie pobolewa brzuch i na dodatek chyba łapię jakieś przeziębienie albo inną grypę, bo czuję się jakby mnie rozkładało. Mam przed sobą jeszcze 3 cykle z clo i zobaczymy co będzie....