Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorota811

Marcin czy Aleksander?

Polecane posty

Hey, Musze sie w koncu zdecydowac na imie da chlopca i na pewno bedzie jedno z tych dwoch. Niestety jest bardzo ciezka z decyzja miedzy Marcinem a Aleksandrem. Imie Aleksander, Olek mojemu mezowi sie podoba a mi Marcin. Aleksander brzmi dostojniej w porownaniu do Marcina ale do Marcina mam cieplejsze uczucia juz sama nie wiem. Moza wasza opinia mi jakos pomoze?

Gość gość
ja mam aleksandera i mnie sie podoba, znajomi maja dwoch synkow-olka i marcina

Gość gość
Aleksandrów teraz jest jak psów. Co drugi Olek, Kubuś, Franio, Antoś lub Filipek. . Daj mu Marcin, żeby nie miał imienia jak połowa kolegów.

Bardziej podoba mi się Aleksander. Problem w tym, że i tak wszyscy będą mówić na niego Olek.. Jeśli to zdrobnienie ci nie przeszkadza, to w porządku ;) Możesz też wziąć pod uwagę długość nazwiska, bo Aleksander to bardzo długie imię więc raczej do krótkiego nazwiska a Marcin bardziej do długiego pasuje. A tak całkiem szczerze, to może być tak, że teraz ustalisz jedno imię a jak się urodzi to na niego spojrzysz i bardziej ci będzie pasowało to drugie.

Gość gość
Aleksander brzmi dostojniej od Marcina, ale Marcin brzmi dostojniej od Olka. Ja osobiście wybrałabym Marcina, bo zdrobnienia Olek ni lubię, poza tym Olków teraz na pęczki, a Marcin to fajne męskie imię.

Gość gość
Teraz popularnie jest Aleksandra zdrabniać na Alek i to brzmi super. Aleksander to piekniejsze imię.

Gość gość
Alek - jestem na tak.

Gość gość
Marcin :)

Gość gość
Marcin, jak Dorociński :D

Gość gość
only marcin, oluś jak dla pieska

dzisiaj Aleksander a jutro bedzie Marcin ? wiecie co dam Aleksander Marcin albo Marcin Aleksander

Gość gość
Dorota811 i to jest najlepszy pomysł.