Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę być znów małym chłopcem w latach osiemdziesiątych

Polecane posty

Gość gość

i czytać komiksy o kosmitach

Gość gość
a ja chcę się ślinić do klocków lego i tiktaków na wystawie w peweksie :D

Gość gość
akurat Pewexów nie chcę,rodzice nie byli dewizowi i trochę byłem zawistny,ja chcę swojskiego PRL,atmosfery tamtych szkół,księgarń,kiosków,cukierek kukułek

Gość gość
bierze mnie czasami nostalgia za różnymi chwilami,przypomniałem sobie jak miałem 5 lat i byłem z babcią u ciotki we Wrocławiu,kilka lat starsi kuzyni szykowali się do szkoły potem na basen,niekoniecznie chciałbym powtórzyć jako ja,(chociaż może też,) ale poczuć atmosferę tamtych lat chociażby jako jeden z tych kuzynów,który był pasjonatem komiksów science fiction

Gość gość
ta rodzina to była inna bajka niż my i relacje zawsze były obojętne a nawet wrogie niekiedy,ale wzięła jakaś nostalgia za atmosferą życia rodzinnego z lat osiemdziesiątych

Gość gość
Jaka była radocha kupowania gum donaldow w pewesie potem kaset tdk maxell basf do muzy inny świat był

Gość gość
Nie bylo dylematu co patrzeć w tv 2 programy bez dennych reklam rubin na stoliku stał i w kolorach grał:)

Gość gość
Kiedys by kupić decka diory ile trzeba bylo stac pod sklepem Zurtu czy kupić piłkę do gry w nogę :)Teraz wszystko jest i tak nie cieszy

Gość gość
akurat gumy Donald to byly w warzywniaku nie trzena bylo do Peweksu

Gość gość
Powspominać dobre momenty mogę. Ale nie chciałbym wrócić do tamtych czasów. Straciłem wtedy prawie wszystko co kocham. I kiedy wracam do tamtych czasów, więcej jest bólu niż miłych wspomnień. Staram się wymazać to z pamięci, ciężko jest.

Gość gość
nie mowie ze wtedy bylo jakos zdecydowanie lepiej dobrze tam gdzie nas nie ma ale mam taki sentyment ze fajnie byloby byc wtedy takim malym chlopcem ktory w owczesnym wroclawiu szykuje sie do wyjscia do szkoly i na basen ma swoje ksiazki ktore go pasjonuja

Gość gość
a moze w innym rozdaniu jak czytalbym inne ksiazki moje zycie okazaloby sie lepsze zainteresowanie inne bardziej przydatne