Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elajenynak

Pozew zbiorowy rodziców jedynaków.

Polecane posty

Gość gość
dołączam sie do pozwu rodziców dwójki dzieci że nie daja nam też na pierwsze dziecko.

Gość gość
Jak rodzina ma 8 dzieci , tatus i mamusia nie pracuja i te dzieci tez nie pojda do pracy bo tak zostaly wychowane .To po co pakowac kase w takich nierobow? Takich rodzin jest bardzo duzo . Dawanie kasy na nierobów tylko po to zeby mieli wiecej dzieci jest chore.

Gość gość
Rodziców jedynaków jest masa i większość poprze inicjatywę. x no właśnie i dlatego panstwa nie stać aby finansować jedynaków. Z reguły ich rodzice są z natury wygodniccy i każdy wie że niektórych nawet milion nie skusi na kolejne dziecko. Więc po co w nich inwestować.

Gość gość
Tem program jest dobry, ale w tym kraju nic pozywtywnego nie przetrwa, ludzka polaczkowa zawisc zawsze wszystko zj***e. Jestescie jak Rejtan w czasach liberum veto. Wiadomo, ze na kazde dziecko nie dadza, bo i na ten projekt nas podobno ni estac. Ja uwazam, ze jego najwieksze plusy to bedzie zmniejszenie bezrobocia wsród kobiet, i wyrównanie szans w biednych rejonach Polski, plus ew. wieksza dzietnosc

Gość gość
Kontrowersyjna dzięki za madre wpisy przywracasz mi wiare w ludzi :) jak dla mnie ten program jest niezgodny z konstytucja. Dla rodziców jedynakow jedt ustswiony ptog dochodowy a dla reszty nie.

Gość kontrowersyjna
To jest dla rodziny, nie na dziecko! Tak na to trzeba patrzeć w mojej opinii. Rodzice dwójki - jak chcą przeznaczyć stricte na dzieci - to przecież podzielą po równo lub w miarę potrzeb, ale nie jest tak, że jednemu dadzą wszystko, a drugiemu nie. Czyli umownie po 250 na dziecko przeznaczą. W mojej skromnej ocenie rodziny jedynaków powinni dostać jakieś pieniądze. Niech będzie, że mniejsze, ale powinni. x A z innej beczki. Liczyłyscie, jak to wychodzi: 2 dzieci to 500zł czyli po 250 (umownie na dziecko) 3 dzieci to 1000zł czyli po 333 4 dzieci to 1500zł czyli po 375 5 dzieci to 2000zł czyli już po 400 x Nie piszcie, że każde kolejne jest: - cenniejsze dla państwa, stąd więcej wychodzi - jest droższe dla rodziców, bo nie jest. x To tak do przemyślenia. Swoje rozumiem;)

Gość gość
Hmm po co inwestować w patoli którzy nigdy nie pojda do pracy i cale zycie beda zyli na zasilkach??

Gość gość
dla mnie patologią w tym kraju sa jedynacy, do jakiej oni roboty oni pójdą jak sa nauczeni że wszystko im się należy, że każdy ma być na ich skinienie palcem. Znam kilku jedynaków którzy co miesiąc inna robota... po co się starć jak mamusia pomoze zawsze swojemu jedynaczkowi.

Gość gość
Tem program jest dobry, ale w tym kraju nic pozywtywnego nie przetrwa, ludzka polaczkowa zawisc zawsze wszystko zj***e. Jestescie jak Rejtan w czasach liberum veto. Wiadomo, ze na kazde dziecko nie dadza, bo i na ten projekt nas podobno ni estac. Ja uwazam, ze jego najwieksze plusy to bedzie zmniejszenie bezrobocia wsród kobiet, i wyrównanie szans w biednych rejonach Polski, plus ew. wieksza dzietnosc x POPIERAM ale one sa tak zaślepione że innym dają że żadne rozsądne argumenty a padło ich tu mnóstwo do nich nie trafiają. Każdy normalny człowiek widzi że to tylko zwykła zazdrość! jakby miały tp drugie dziecko to i tak by ono pochłonęło więcej niż te 500 zł. wiec mając jedno i tak są do przodu, nic nie tracą...

Gość gość
Nie piszcie, że każde kolejne jest: - cenniejsze dla państwa, stąd więcej wychodzi - jest droższe dla rodziców, bo nie jest. x taki tekst to może tylko matka jedynaka walnąć.

Gość gość
Ja tez mysle ,ze ten pozew mialby szanse bo nas rodziców jedynakow jest w Polsce bardzo duzooo:))) i większość z nas czuje sie skrzywdzona.

Gość gość
ludzi e zrozumcie jedna rzecz! to nie jest jakaś zapomoga, program sojalny. to program dla rodziców z dwójką dzieci! to tak jakby rząd przeznaczył pieniądze na utrzymanie lasów a rolnicy zaczęli krzyczeć że oni też chcą. Nie ma dla wszystkich! więc lepiej niech dostanie chociaż część. Ta część która dla państwa jest cenniejsza i trudniejsza w utrzymaniu dla rodziców,.

Gość gość
Nie rozumiem po co wchodzicie na ten temat skoro jest skierowany do rodzicow jedynakow?. Denerwujecie sie bidulki mimo tego ze problem was nie dotyczy.

Gość gość
Dziecko kolejne jest tansze w rodzinie, bo są rzeczy po straszym rodzenstwie, na najdrozsze, jak wozek, lozeczko, rowerki itd. A zajecia dodatkowe, hobby, szkoła w ogóle to każdy płaci po równo. Nie zwalajcie, że jedynaków maja tylko leniwi i wygodni. Częsciej to wybór z rozsądku. Drugie byłoby "tansze" (wg tego co napisalam), ale co z tego, skoro np. nie ma szans na większe mieszkanie (jak my: 1 dziecko 12 lat i wszystcy w kawalerce 27m). Ps. nie jestesmy patologia!!!

Gość gość
też mnie zastanawia dlaczego rodzice dwójki, trójki dzieci nie burzą sie że ich pierwsze zostało pominięte. zazdrość zazdrość zazdrość

Gość gość
Jako matka jedynaczki mam prawo miec swoje zdanie. Dla mnie program jest nieuczciwy i tyle w temacie:)

Gość gość
Dziecko kolejne jest tansze w rodzinie, bo są rzeczy po straszym rodzenstwie, na najdrozsze, jak wozek, lozeczko, rowerki itd. A zajecia dodatkowe, hobby, szkoła w ogóle to każdy płaci po równo. x i to jest myślenie jedynaków którzy nie mają pojęcia o wychowaniu więcej niz jednego dziecka. juz tak pojechałas ze gorzej sie nie dało. Zajęcia doatkowe kosztują tyle samo? tak ale rodzice dójki płacą razy dwa a ty płacisz jeden raz więc oszczędzasz. piszesz łóżeczko po starszym dziecku zostaje. ale temu starszemu trzeba kupić większe łóżko. A pieluchy też ma mieć z odzysku? lekarstwa, szczepienia, idziesz do sklepu kupujesz dwa lody, dwa batony, dwa bilety do kina, teatru itd więc nie pitolcie ze koszt jest ten sam.

Gość gość
2 dzieci to 500zł czyli po 250 (umownie na dziecko) 3 dzieci to 1000zł czyli po 333 4 dzieci to 1500zł czyli po 375 5 dzieci to 2000zł czyli już po 400 x Dobre! Wychodzi, że kolejne dziecko z pato jest cenniejsze dla kraju :D Szczególnie, jak nie ma wzorców z domu i nie będzie ma zaszczepionego kultu pracy (że bez pracy nie ma kołaczy). Piszecie wciąż o patologii, więc tych "najdrozszych" kolejnych dzieci tam będzie najwięcej. Dobre kontrowersyjna 🖐️

Gość gość
i to jest myślenie jedynaków którzy nie mają pojęcia o wychowaniu więcej niz jednego dziecka. juz tak pojechałas ze gorzej sie nie dało. Zajęcia doatkowe kosztują tyle samo? tak ale rodzice dójki płacą razy dwa a ty płacisz jeden raz więc oszczędzasz. piszesz łóżeczko po starszym dziecku zostaje. ale temu starszemu trzeba kupić większe łóżko. A pieluchy też ma mieć z odzysku? lekarstwa, szczepienia, idziesz do sklepu kupujesz dwa lody, dwa batony, dwa bilety do kina, teatru itd więc nie pitolcie ze koszt jest ten sam. xxx Ale decydujesz się na kolejne wiedząc o tym. To zakładam, że bidy nie klepiesz?

Gość gość
Na tym forum jak ktos ma swoje/ inne zdanie = zazdrość hehe .

Gość gość
ale co z tego, skoro np. nie ma szans na większe mieszkanie (jak my: 1 dziecko 12 lat i wszystcy w kawalerce 27m). Ps. nie jestesmy patologia!!! x a ja mam 34 m, pokój z kuchnią, dwoje dzieci, chłopak i dziewczyna.... też nie jesteśmy patologią. oboje pracujemy.

Gość gość
Ale decydujesz się na kolejne wiedząc o tym. To zakładam, że bidy nie klepiesz? v nie klepię ale wiele rodzin jedynaków też biedy nie klepie a na dziecko się nie decydują.

Gość gość
22.19 to sobie na tych 34 metrach drob trzecie...wiesz jakby jedno umarlo to nie bedziesz miala jefynaka.

Gość gość
Program 500+ nie jest zgodny z konstytucja. Pis podzielił państwo, dzieci też.

Gość kontrowersyjna
Ale decydujesz się na kolejne wiedząc o tym. To zakładam, że bidy nie klepiesz? v nie klepię ale wiele rodzin jedynaków też biedy nie klepie a na dziecko się nie decydują. xXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxX No i właśnie tak można odbijać piłeczkę. Echh...

Gość gość
Ja mam duzy dochod jedno dziecię. Wiecej nie chce miec ale tak dla czystej zasady sama napisalabym taki pozew. Pis podzielil ludzi na lepszych i gorszych a tak sie nie robi. Gdyby to zrobilo Po to jeszcze jeszcze ale pis? Ci co wyzywaja innych od klamow? Za to sami uwazaja sie za uczciwych?

Gość gość
Na wasze drugie, trzecie i kolejne dziecko zaplaca wszyscy. Ze wspólnych podatków. Jakim prawem mam sponsorowac wam mamusiom kosmetyczke i wakacje, lub waszym dzieciom lepsze ubrania czy zajecia dodatkowe. Rodziny jedynakow nie dostana nic, ale za wasze dzieci zaplaca. To jest niesprawiedliwe! A wy sie cieszycie, bo dostaniecie. Jakim prawem ? Za co? Za to, ze sie rozmnazacie. Ok. Wasza wola ale albo dostaja wszyscy albo nikt! Chory program!

Gość gość
Jeszcze troche zabiora ulge prorodzinna, wprowadza platne podreczniki, przedszkole platne, nie zlotowke, tylko 5 i rodzice jedynakow dostaja od panstwa guzik. Jakim prawem ktos bedzie decydowal za mnie ile mam miec dzieci. Oszusci i klamcy.

Gość statystyczna
2 dzieci to 500zł czyli po 250 (umownie na dziecko) 3 dzieci to 1000zł czyli po 333 4 dzieci to 1500zł czyli po 375 5 dzieci to 2000zł czyli już po 400 v I wszystko w temacie. Najliczniejsze rodziny mają albo ludzie niezaradni (nazywani tu często "patologią) albo zamożni, których szczerze na to stać i kochają dzieci, jak my wszyscy - także... rodzice jedynaków.

Gość gość
Również uważam, że dla rodzin jedynaków jest coś nie hallo. Rozumiem chyba, co rząd chciał uzyskać, ale ustawa jest niedopracowana. Normalnie błąd na błędzie. Rodzice jedynaków mają rację, że czują żal czy nawet, że zostali oszukani. My mamy - uwaga - 815 na osobę (dziś liczyłam) i mamy jedno dziecko. Więcej nie będzie (nie z wygody). Tak, nam też jest przykro.