Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża ze stosunku przerywanego

Polecane posty

Gość gość

Ciekawi mnie ten temat. Wpadł ktoś w ten sposób? A może jakiś znajomy wasz? Znacie takie historie? :D (PS wiem że to nie zabezpieczenie) ciekawi mnie po prostu :D

Gość gość
Ciąża z przerywanego wynika z tego, że facet za późno wyjmie

Gość gość
lepiej jak z dupki wycieknie do cipki

Gość gość
ja mam dwójke dzieci z czegos takiego. i to taki stosunek bez finału. a za drugim razem w kompletnie cudowny sposób- polegał na tym, ze on wszedł raz, na chwile tylko, jak potem nie dostałam okresu to nie wierzyłam

Gość gość
Ciąża z przerywanego wynika z tego, że facet za późno wyjmie x x nie, mozna zajsc w ten sposób zawet bez finału, bo u 1/4 facetów, jeszcze przed wytryskiem sie pojawiaja w tym płynie plemniki

Gość gość
Mam 33 lata i dwie córki 14 i 9 lat. Obie poczęte na zasadzie "po okresie to jeszcze można do środka "ale z myślą że może być ciąża. Poza tym nie stosujemy innej antykoncepcji niż stosunek przerywany.... Zdajemy sobie sprawę że może być jeszcze jedno dziecię ale jakoś się sprawdza. Pozdrawiam. Ps dla kafeteryjnych hien, tak chcieliśmy, nie wisimy na mopsie mimo wczesnego rodzicielstwa:-)

Gość gość
gość dziś Lekarze już dawno dowiedli, że plemniki w preejakulacie są mniej żywotne, pomijam już fakt, że przy wytrysku w najbardziej płodny dzień szansa to 30%, a co dopiero mówić o preejakulacie.

Gość gość
jestem gość 20.55. Moja przyjaciółka tak robi od 11 lat bo nie chce mieć więcej dzieci i też się sprawdza....

Gość gość
20:55 Nazywanie przerywanego antykoncepcją to oksymoron.

Gość gość
Lekarze już dawno dowiedli, że plemniki w preejakulacie są mniej żywotne, x x i co z tego? mniej zywotne, to nie znaczy ze martwe. A wyliczanie szns za zajscie nie ma sensu, bo biora dane procentowe, a terz wiele osób ma kłopoty z zajsciem, co nie oznacza, ze kazdy.. u mojego faceta w ogóle cos było nie tak chyba, bo u niego ten płyn potwornie smierdział, tzn czuc było sperme cały czas, i on mógł strasznie długo, np. srednio 1,5 godziny trwał seks, ze miałam totalnie dosc, moze to sie wydostawało czesciowo, dlatego to tak długo trwało i smierdziało??

Gość gość
gość dziś Nie da rady zajść z preejakulatu, a ciąże są dlatego, że facet za późno wyjmie, tak samo, jak ciąże z tabletkami wynikają z nieprawidłowego użycia.

Gość gość
do gościa 21.13-też mam takie zdanie na ten temat.

Gość gość
Nie da rady zajść z preejakulatu, a ciąże są dlatego, że facet za późno wyjmie, x to ci oswiadczam, ze mam dwójke dzieci z preejakulatu, bo nie skończylismy... a ty swoje... jak mozna byc tak tepym? a jak to nie z preejakulatu, to niepokalane poczęcie było, bo innej opcji nie ma...

Gość gość
gość dziś Czy możesz z łaski swojej mnie nie obrażać? Zatem musicie być jakimś ułamkiem %, ale generalnie takich przypadków się nawet nie odnotowuje, tak mała to liczba.

Gość facet pisze
stosunki przerywane z kilkoma kobietami, i to przez ostatnie 20 lat, zero problemów, natomiast spirala Essure ( bajka że efektywność 99.9% ) i ciąża po pierwszym miesiącu. Sami zdecydujcie. Stosunek przerywany jest bardzo efektywny ale nie ma na tym zarobku, więc pitolą że słaba efektywność. Oczywiście trzeba w pore pytąga wyjąć co dla większości głąbów to lada wyczyn.

Gość gość
stosunki przerywane z kilkoma kobietami, i to przez ostatnie 20 lat, zero problemów, x x ale dlaczego ty wszystkich ludzi sądzisz po sobie??? U 1/4 facetów sie pojawia sperma przed wytryskiem, u 3/4 jej nie ma. Ty byłes w drugiej grupie, i to wszystko. Dlatego liczba twoich stosunków i kobiet nie ma znaczenia. Równie dobrze ktos bezpłodny mógłby napisac, ze wg niego antykoncepcji w ogóle nie trzeba stosowac, bo on walił 100 kobiet przez 40 lat i zadna nie zaszła

Gość gość
facet pisze dziś I ze względu na ostatnie zdanie określanie przerywanego antykoncepcją, to oksymoron.

Gość gość
buahahaha a się uśmiałam z powyższego posta. Ale to jest prawda. Jeśli facet potrafi siebie kontrolować to znikoma szansa na ciążę;-)

Gość gość
do zapłodnienia trzeba jednego plemnika .. Blondynki sądzą , że konieczne jest więcej niż jeden w preejakujacie znajduje sie ich kilka tysięcy .. Zatem wystarczy ze jeden przeżyje i ciiąza gotowa natomiast w s*****e jest kilka milionów plemników Ale pamietajmy - konieczny jest jeden plemnik .. Ten który pierwszy dociera ,

Gość gość
w preejakujacie znajduje sie ich kilka tysięcy .. Zatem wystarczy ze jeden przeżyje i ciiąza gotowa natomiast w nasieniu jest kilka milionów plemników Ale pamietajmy - konieczny jest jeden plemnik .. Ten który pierwszy dociera , pozostałe giną W momencie gdy najszybszy wnika w komórke jajową , ta wytwarza bariere dla kolejnych , i one nie mogą sie dostać.do środka

Ja stosuje tę metodę juz przez 2 lata. Właściwie to bardziej opieram się na obserwacji swojego cyklu. Uważam, że to jest najważniejsze. Chyba każda kobieta umie zauważyć kiedy ma owulację lub jest w okresie okołoowulacyjnym ? Ja nie mam z tym problemu. Dodatkowo mój facet ma refleks i nawet jeśli zdarzy nam się seks w dni teoretycznie płodne to i tak nie ma ciąży. :)

Gość gość
to nie ma nic wspołnego z refleksem .. Preejakulat wydziela się niespodziewanie

Gość gość
gość dziś Taa i dlatego natura wymyśliła to tak, że potrzebny jest wytrysk pod ciśnieniem, a nawet wtedy nie wiadomo, czy się zajdzie, by można było zajść od preejakulatu? Może od razu z palca?

Gość gość
gość dziś Jeśli potrafi - słowo klucz. Dlatego przerywany nie jest antykoncepcją, tylko proszeniem się o ciążę, bo nie każdy facet potrafi wyjąć.

Gość gość
gość dziś Mówimy o realnych szansach, czyli nie wyciągnięciu na czas przy wytrysku, a nie o preejakulacie.

Gość gość
ja i moje rodzeństwo powstaliśmy w ten sposób.....

Gość gość
Ciemnogród!! stosunek przerywany dla faceta tez dobry a kobieta wczesniej czy poz niej wpada w tzw.nerwice seksualną(staly lęk,niepokój,przesuniete cykle). Ogarnijcie sie,jesli z seksu i wy chcecie mieć troche przyjemności... A tak poza tym nie moz na uzyć gumki lub te kilka dni wstrzymać się?.....

Gość gość
gość dziś ja mam dwójke dzieci z czegos takiego. i to taki stosunek bez finału. a za drugim razem w kompletnie cudowny sposób- polegał na tym, ze on wszedł raz, na chwile tylko, jak potem nie dostałam okresu to nie wierzyłam x a ludzie się starają latami o dzieci...wyliczają dni płodne...kobiety potem nogi w górze przez 5 h trzymają;) :)

Gość gość
Taa i dlatego natura wymyśliła to tak, że potrzebny jest wytrysk pod ciśnieniem x x taa, najlepszy karcher... natura wymysla rzeczy, zeby zapłodnienie było jak najb. pewne, bo wszystko w naturze ma do niego dązyc. niemniej, jest wiele innych czynników, np. nizsze kobiety maja krótsze pochwy- i wieksze szanse zapłodnienia. u mnie sie sprawdziło, mam tylko 152 cm

Gość gość
a ludzie się starają latami o dzieci...wyliczają dni płodne...kobiety potem nogi w górze przez 5 h trzymają x bo z wiekiem płodnosc strasznie spada, juz po 20 roku zaczyna. Ja miałam te wpadki w wieku 18 lat, i 23.... poza tym staranie latami o dzieci to praktycznie bezpłodnosc, albo b duze problemy z zajsciem