Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mammammija

Wprowadziłam banana, jabłko i gruszkę, co dalej w tym sezonie?

Polecane posty

Gość Mammammija

Jak wyżej. Nie mam pomysłu. Mały ma 7 miesiecy.

Gość gość
marchew, dynia, cukinia, kalafior, brokuły, pietruszka, awokado

Gość gość
Brokuly sa super. Ziemniak . Dynia. Ja mam zamrożone jagody, maliny i szpinak.

Gość Mammammija
Tak tak, ale z owców :) warzywa wprowadzam! Z

Gość gość
Już możesz wprowadzić naprawdę wiele warzyw i owoców. Nie licząc tego co powyżej zostało wymieniona. Podawałam jeszcze: fasolkę szparagową ( może być teraz mrożona), pora, suszone śliwki i żurawinę ( do kaszki). I nieocenione buraki. Ugotuj buraka, dodaj jabłko lub banana. Zblenduj i będziesz miała deser lub dodatek do obiadku. Buraki się dłużej gotuje. Możesz później zamrozić w słoiczki a potem do niech dodać jakieś mięso, żółtko i masz gotowy obiad.

Gość gość
Z owoców moje dziecko w tym wieku jadło: jagody, maliny( mogą być teraz mrożone) i morelę ( może być suszona, tylko ta ciemna bez siarki)

dodam jeszcze: melon, kiwi, rodzynki. Co do buraka to lepiej upiec, jest super słodki. Zawijasz w sreberko i wstawiasz do piekarnika na 160 stopni na 1,5 h (najlepiej piec przy okazji czegoś bo samego buraka to tak nieekonomicznie) ;P

Gość gość
Ja się podłączę. Dostałam od znajomej ze wsi fajne, ekologiczne buraki, które uprawia tylko na własne potrzeby, ale nie wiem, czy już je mogę podać dziecku czy jeszcze? Od jakiego wieku można? Mały ma 5,5 miesiąca. Dietę rozszerzam mu od 4 tygodni, jest na piersi. Jadł już ziemniaka, marchew, pietruszkę (korzeń), dynię, pasternak. Z owoców jabłko, morelę, gruszkę i śliwkę. Je też kaszkę bezglutenową. Dobrze wszystko toleruje i je dość chętnie.