Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Przera偶a mnie praca

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Jogi nie polecam, jest podobno niebezpieczna duchowo, Ko艣ci贸艂 bardzo przed tym ostrzega.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
to co wy macie to jest inne postrzeganie rzeczywisto艣ci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeszcze autorka ostatni raz ponarzeka. Chc臋 i艣膰 na taniec, ale a) boj臋 si臋 dotykania mnie przez obcego faceta (ale to b臋dzie 艂atwiej zwalczy膰) b) boj臋 si臋 偶e przestan臋 my艣le膰 ze stresu (a tak by艂o cz臋sto) i b臋d臋 myli膰 kroki etc i b臋d膮 na mnie patrze膰 jak na idiotk臋 c) ja naprawd臋 jestem lekko upo艣ledzona pod takimi wzgl臋dami, teraz uprawiam ma艂o sportu, nie mam koordynacji ruchowej (wystarczy wspomnie膰, 偶e cz臋sto rozbijam szklanki, co艣 przewracam, a m贸j laptop ma mega szcz臋艣cie, 偶e jeszcze dycha, bo z 3 razy wyla艂am co艣 na niego, a mam go od grudnia..ale szybka reakcja i ma艂a ilo艣膰 tego co wyla艂am pomog艂a)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieautorka
Te偶 sobie my艣l臋, 偶e ludzie potrafia mie膰 naprawd臋 stresuj膮c膮 prac臋, chocia偶by taki lekarz, od jego b艂臋du moze zale偶e膰 bardzo wiele i jakos sobie radz膮, wi臋c staram sobie przem贸wi膰 do rozumu, 偶e cz艂owiek jest zdolny do pracy i efektywnego myslenia w gorszych warunkach ni偶 to co ja robi臋. Albo taki prezydent USA, mie膰 na g艂owie los ca艂ego pa艅stwa, konflikt贸w, ekonomii itp ... Zw艂aszcza w takim napi臋tym okresie jak teraz. Dlatego mam nadziej臋, ze ze swoimi problemami sie uporam albo zdob臋d臋 takie umiej臋tno艣ci, kt贸re pozwol膮 mi dobra膰 stanowisko pracy do moich predyspozycji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
S艂yszalam o HSP, w艂a艣nie dzi艣 czyta艂am artyku艂 z bloga Chatterblog o terapii. Jednak moim zdaniem autor troch臋 zbyt entuzjastycznie odnosi si臋 do tematu - bo co z tego, 偶e jestem HSP, skoro nie mam takiej si艂y przebicia i psychiki, 偶eby osi膮gn膮膰 co艣 wi臋cej i wykorzysta膰 t臋 wra偶liwo艣膰 w dobry spos贸b i mo偶liwie jak najszerszy? Tylko to te偶 moje subiektywne my艣lenie, bo nie ka偶dy ma takie marzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
autorko ile masz lat,ubierasz sie wyzywajaco?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieautorka
Dlatego trzymam si臋 tego, 偶e trzeba przywo艂a膰 w sobie ten stan kiedy jeste艣 w domu. Wyobrazi膰 sobie, 偶e twoi koledzy to tacy sami ludzie jak tw贸j brat, czy ch艂opak czy ktokolwiek z kim swobodnie rozmawiasz. Wystarczy nam si臋 odblokowa膰 i wtedy b臋dzie dobrze. Szkoda, 偶e oczy mi sie zamykaj膮, chyba dzis ju偶 nic nowego nie napisz臋. B臋d臋 wraca膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niedawno rozmawia艂am przez telefon z takim spo艂ecznikiem, jest do艣膰 znany. On mi ca艂y czas podkre艣la艂, 偶e je艣li masz mi臋kkie serce, to musisz mie膰 twardy ty艂ek, bo jest tak wiele przeszk贸d i tyle ludzi podstawi艂oby ci nog臋, 偶e.. A ty masz si臋 nie przejmowa膰 i i艣膰 do przodu. OK, je艣li przejd臋 z etapu pokonania l臋ku przed wej艣ciem do pomieszczenia z wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 ludzi... to wtedy pomy艣limy :D nie ubieram si臋 wyzywaj膮co, i won st膮d napale艅cy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Spr贸buj臋 przez tydzie艅 zachowywa膰 si臋 tak jak w domu. Po prostu zachowywa膰. Nie zatkam g臋by nigdzie. B臋dzie ci臋偶ko, bo jak wychodz臋 na zewn膮trz to my艣lenie o sobie jako o przerazonymdzieciaczkukt贸rywygl膮dajakzagubionadziewczyneczkabeziskryinteligencjiwoczach w艂膮cza si臋 automatycznie, nawet nie musz臋 ur******a膰 specjalnie procesu my艣lowego, po prsotu ca艂y nastr贸j si臋 zmienia :). Nawyk.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No to macie odpowied藕, to przez te prze偶ycia. Jedni sobie radz膮 z tym lepiej, inni gorzej. Wiadomo, 偶e nie mo偶na te偶 wszystkiego sobie tym t艂umaczy膰 i tylko narzeka膰, ale musicie przyzna膰, 偶e jednak mamy gorzej. Podczas gdy jedni mieli wsparcie i akceptacje w rodzinie, inni doznawali ci膮g艂ej krytyki, mieli podcinane skrzyd艂a, nikt w nich nie wierzy艂.. To oczywiste komu w 偶yciu b臋dzie 艂atwiej, kto b臋dzie zna艂 swoj膮 warto艣膰 i byle jakie napotkane trudno艣ci jej nie zaburz膮. [Go艣膰 22:59] Kiedy jeste艣 taka spi臋ta na rozmowie, to rekruter to wyczuwa, no i to nie pomaga dobrze wypa艣膰. Do tego te ci膮g艂e negatywne wyniki rozm贸w, znam to.. Do艂uj膮ce, tak nam si臋 k贸艂ko zamyka, bo czujemy si臋 jeszcze gorzej. 呕ycz臋 Ci aby艣 trafi艂a na wyrozumia艂膮, fajn膮 osob臋 rekrutuj膮c膮, tak膮 ludzk膮, kt贸ra zrozumie Ci臋. Mo偶esz powiedzie膰 wtedy, je艣li widzisz 偶e stres Ci臋 sparali偶owa艂 i nie idzie dobrze, 偶e jeste艣 spi臋ta ale to dlatego, 偶e zale偶y Ci na tej pracy, ale gdy j膮 dostaniesz to poczujesz si臋 pewniej i sobie 艣wietnie poradzisz :) I nie poddawaj si臋, wysy艂aj to CV! Ja te偶 ju偶 si臋 podda艂am na jaki艣 czas, zacz臋艂am za艂amywa膰, ale w ko艅cu powiedzialam do艣膰 i wzi臋艂am si臋 za to od nowa. No i mam prac臋. Trzeba te偶 pami臋ta膰 o tym, 偶e na rynku pracy jest naprawd臋 kiepska sytuacja, dlatego nie zawsze jest to nasza wina. Kiedy na jedno stanowisko przypada kilkadziesi膮t os贸b, to ci臋偶ko si臋 przebi膰. Czasem to nie zale偶y od naszych kompetencji, tylko w艂a艣nie na jakich ludzi trafimy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale nie mo偶emy si臋 ci膮gle nurza膰 w przesz艂o艣ci, bo to te偶 do niczego nie prowadzi. Musimy skupi膰 si臋 na tera藕niejszo艣ci i przysz艂o艣ci. Co do rekrutacji do pracy, to jakby si臋 tak zastanowi膰 - je艣li zg艂asza si臋 kilkadziesi膮t os贸b do randomowej pracy , i powiedzmy 2/4 jest o podobnie wysokich kompetencjach (albo takich samych) to jak wybra膰 jedn膮 spo艣r贸d tych wszystkich? Na podstawie w艂asnych upodoba艅.. A 偶e ludzi s膮 miliardy, to i upodobania s膮 r贸偶ne i czasem to nie nasza wina. Komu艣 si臋 spodobamy, komu艣 nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobrze napisane z tym odruchem i z t膮 przestraszon膮 dziewczynk膮 bez cienia inteligencji.. Normalnie o sobie jakbym czyta艂a. Straszne to jest! Te偶 ju偶 czyta艂am o r贸偶nych zaburzeniach, teoriach itd., zacz臋艂am nawet kiedy艣 terapi臋, jednak nie trafi艂am na odpowiedniego psychologa, nie widzia艂am efekt贸w, wr臋cz czu艂am si臋 gorzej, dlatego da艂am sobie z tym spok贸j. Temat doda艂am do ulubionych, b臋d臋 zagl膮da膰, tymczasem id臋.. Dobranoc. P.S. Na kafe fajni ludzie, dla mnie troch臋 szok.. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak, zgadzam si臋 z Tob膮, samo u偶alanie nad przesz艂o艣ci膮 nic nie zmieni, to akurat rozumiem dobrze, jednak pisa艂am o trudno艣ciach jakie z tego wynikaj膮 i dlaczego w og贸le si臋 pojawiaj膮.. Teraz ju偶 id臋 ca艂kiem ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I nawet ci臋偶ko powiedzie膰 "dobrze 偶e kto艣 tak ma..." - no bo halo! akurat w tym wola艂abym nie musie膰 szuka膰 wsp贸艂braci.. Ja te偶 lec臋 spa膰. Jestem my艣lami z Wami wszystkimi. Dobranoc!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mnie przera偶a praca u kogo艣. Przera偶a mnie posiadanie szefa b膮d藕 szefowej i w og贸le praca w grupie. Ja potrafi臋 funkcjonowa膰 wy艂膮cznie w pojedynk臋 i jako jedyna gwiazda -czyli jednoosobowa dzia艂alno艣膰. Tyle 偶e zosta艂a mi ma艂a klientela bo zaj臋艂am sie wychowywaniem dzieci i troch臋 zaniedba艂am biznes. Teraz mam wyb贸r albo wr贸ci膰 do biznesu-sfinansowa膰 i stworzy膰 sobie warunki godne lokal firma itd. lub zatrudni膰 na etacie-zgroza. Mia艂am kiedy艣 testy psychologiczne na kursach przygotowawczych do rozm贸w kwalifikacyjnych i szukania sobie zatrudnienia Wysz艂o mi w nich 偶e nie nadaj臋 si臋 na pracownika bo zawsze chce gra膰 szefa. Jak w takim razie mam to rozegra膰? Rodzina mi nie pomo偶e bo potrafi艂am w ci膮gu dekady rozkr臋ci膰 dziesi膮tki r贸偶nych biznes贸w i ka偶dy porzuci膰 jako ,,nie to, nie to" Wci膮偶 szukam swojego idealnego biznesu-nie rozumiem co w tym z艂ego? Przecie偶 nie zaniedbuj臋 zdobywanego przez lata zawodu-szcz膮tkowo bo szcz膮tkowo ale wci膮偶 rozwijam si臋 w nim a przede wszystkim jestem kreatywna, jednak na d艂u偶sz膮 met臋 wszystko mnie nudzi-nic na to nie poradz臋....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
[go艣膰 23:28] Niestety, ale trafiam praktycznie na samych rekruterow bucow. Nigdy nie zapomn臋 jak na jednej rozmowie na jedno moje pytanie pan odwarknal 'ja tu zadaj臋 pytania'. Kiedy wysz艂am z tej rozmowy to czu艂am si臋 jak g****o. Najlepsze jest to 偶e ostatni膮 prac臋 dosta艂am ca艂kiem bez rozmowy kwalifikacyjnej, po prostu na g**** kogo艣 potrzebowali. Natomiast 偶adna z rozm贸w skutku pozytywnego nie przyniosla. Jak 偶y膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
00:00 to ja nie nadaj膮ca si臋 do pracy na etacie z szefostwem nad g艂ow膮:) Pami臋tam 偶e ja na swoich wszystkich rozmowach kwalifikacyjnych stara艂am si臋 intrygowa膰 Maksymalnie zainteresowa膰 rozm贸wc臋 swoj膮 osob膮 i pozostawi膰 taka tajemnic臋 kt贸r膮 masz cholern膮 ochot臋 odkry膰 Nigdy nie odesz艂am z kwitkiem z 偶adnej rozmowy Zawsze pada艂o pytanie kiedy pani mo偶e zacz膮膰.... Pami臋tam jak raz posz艂am na rozmow臋 z ch艂opakiem m贸wi膮c 偶e to m贸j menager a ja 偶u艂am gum臋 do 偶ucia przez ca艂膮 rozmow臋 Zapomnia艂am j膮 wyplu膰 -prawdopodobnie dlatego 偶e mia艂am tak膮 ch臋膰 na t膮 prace jak w tej chwili na flaki wo艂owe...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie boje si臋 偶e mnie nie zechc膮, boje si臋 偶e z nimi nie wytrzymam! Zwariuj臋 i b臋d臋 na nowo ka偶dego ranka przeklina膰 偶ycie i powtarza膰 ,,jak ja nienawidz臋 pracy u kogo艣" - jakby mi to w czymkolwiek mia艂o pom贸c...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorko to nie " fobia", to trema. Aby nad ni膮 zapanowac, trzeba j膮 oswoic. Trem臋 ma kazdy. Wynika ona z normalnej , powszechnej obawy przed ocenami innych. Te oceny, nie zawsze pochlebne trzeba wpisac w koszta swojej dzialalnosci- spolecznej, zawodowej, artystycznej, politycznej, kazdej, kt贸rej efekt oceniaj膮 inni. Chcesz byc taka perfekcyjna, ze odmawiasz sobie na start prawo bycia czlowiekiem. Bo czlowiek popelnia b艂臋dy, ma wpadki, aktor w teatrze zapomina tekstu, spiewak sl贸w.. To s膮 te naturalne "koszta" wykonywania czegokolwiek. Ten si臋 nie boi, co nic nie robi..A wlasnie taniec bylby dla Ciebie idealn膮 form膮 pokonywania tremy:) Od pierwszych sztywnych , nieporadnych krok贸w, po radosc z emocji i pozytywnej adrenaliny w trakcie tanca. Ten "obcy facet" tez b臋dzie na poczatku spi臋ty i nieporadny. Wolontariat, jako czytanie grupie os贸b czegos. Niech si臋 na Ciebie patrz膮, niech skupiaj膮 na Tobie swoj膮 uwag臋. Masz byc gl贸wn膮 postaci膮. Ty chcialabys wsz臋dzie pokazywac si臋 jako nadczlowiek, bezb艂臋dny, zawsze corekt. Tylko w domu pozwalasz sobie na luz, stluczenie czegos, wylanie, zepsucie..W ten spos9b odreagowujesz calodzienne spi臋cie, jakbys byla stale na scenie, albo na zywo w tv. Jestes zbyt ambitna i nie mozesz przezyc juz na etapie wyobrazni, co by bylo, gdyby, ze TOBIE mialoby si臋 cos nie udac, nawet drobnego. Z tego napi臋cia, i frustracji, by nie zrobic najmniejszego bl臋du, zazwyczaj popelnia si臋 bl臋dy glupie, niepotrzebne, lub ca艂膮 seri臋, zamiast pojedyncze, bo traci si臋 wtedy glow臋 i natychmiast wpada w panik臋. Aby unikn膮c bl臋d贸w wielkich, zawazaj膮cych na sukcesie projektu, operacji chirurgicznej, koncertu na zywo, itp. , trzeba nauczyc si臋 robic bl臋dy ma艂e, kt贸re mozna naprawic bez szkody. Porazki s膮 nawozem sukcesu. Jesli popelnisz maly bl膮d, bl臋dy, nie przekresla Ci臋 to jako czlowieka, pracownika, a Ciebie uczy pokory, i wi臋kszej koncentracji przy nast臋pnych dzialaniach. Natomiast jesli na mysl o najmniejszym b艂臋dzie juz wpadasz w panik臋, i wkr臋casz sobie fobi臋 jako wygodne wytlumaczenie nie uzywania rozumu w trakcie zwyklych czynnosci, to...prosta droga do wariatkowa. Strach, irracjonalny, na zapas, to zlodziej marze艅. Dlaczego pozwalasz sobie na okradanie si臋???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorko to nie " fobia", to trema. Aby nad ni膮 zapanowac, trzeba j膮 oswoic. Trem臋 ma kazdy. Wynika ona z normalnej , powszechnej obawy przed ocenami innych. Te oceny, nie zawsze pochlebne trzeba wpisac w koszta swojej dzialalnosci- spolecznej, zawodowej, artystycznej, politycznej, kazdej, kt贸rej efekt oceniaj膮 inni. Chcesz byc taka perfekcyjna, ze odmawiasz sobie na start prawo bycia czlowiekiem. Bo czlowiek popelnia b艂臋dy, ma wpadki, aktor w teatrze zapomina tekstu, spiewak sl贸w.. To s膮 te naturalne "koszta" wykonywania czegokolwiek. Ten si臋 nie boi, co nic nie robi..A wlasnie taniec bylby dla Ciebie idealn膮 form膮 pokonywania tremy:) Od pierwszych sztywnych , nieporadnych krok贸w, po radosc z emocji i pozytywnej adrenaliny w trakcie tanca. Ten "obcy facet" tez b臋dzie na poczatku spi臋ty i nieporadny. Wolontariat, jako czytanie grupie os贸b czegos. Niech si臋 na Ciebie patrz膮, niech skupiaj膮 na Tobie swoj膮 uwag臋. Masz byc gl贸wn膮 postaci膮. Ty chcialabys wsz臋dzie pokazywac si臋 jako nadczlowiek, bezb艂臋dny, zawsze corekt. Tylko w domu pozwalasz sobie na luz, stluczenie czegos, wylanie, zepsucie..W ten spos9b odreagowujesz calodzienne spi臋cie, jakbys byla stale na scenie, albo na zywo w tv. Jestes zbyt ambitna i nie mozesz przezyc juz na etapie wyobrazni, co by bylo, gdyby, ze TOBIE mialoby si臋 cos nie udac, nawet drobnego. Z tego napi臋cia, i frustracji, by nie zrobic najmniejszego bl臋du, zazwyczaj popelnia si臋 bl臋dy glupie, niepotrzebne, lub ca艂膮 seri臋, zamiast pojedyncze, bo traci si臋 wtedy glow臋 i natychmiast wpada w panik臋. Aby unikn膮c bl臋d贸w wielkich, zawazaj膮cych na sukcesie projektu, operacji chirurgicznej, koncertu na zywo, itp. , trzeba nauczyc si臋 robic bl臋dy ma艂e, kt贸re mozna naprawic bez szkody. Porazki s膮 nawozem sukcesu. Jesli popelnisz maly bl膮d, bl臋dy, nie przekresla Ci臋 to jako czlowieka, pracownika, a Ciebie uczy pokory, i wi臋kszej koncentracji przy nast臋pnych dzialaniach. Natomiast jesli na mysl o najmniejszym b艂臋dzie juz wpadasz w panik臋, i wkr臋casz sobie fobi臋 jako wygodne wytlumaczenie nie uzywania rozumu w trakcie zwyklych czynnosci, to...prosta droga do wariatkowa. Strach, irracjonalny, na zapas, to zlodziej marze艅. Dlaczego pozwalasz sobie na okradanie si臋???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
00:21 艢wietny wpis! Motywuj膮cy. Uciekanie przed strachem nic nie zmieni. Pozostaj膮c w swej bezpiecznej strefie oszukujemy tylko siebie, 偶e nie ma problemu. Najlepsz膮 terapi膮 b臋dzie podejmowanie wyzwa艅 i oswajanie tego strachu. Najbardziej mi si臋 spodoba艂o zdanie o odbieraniu sobie prawa do bycia cz艂owiekiem. Trafi艂o do mnie, tylko jeszcze 偶eby to wcieli膰 w 偶ycie, podczas gdy przez ca艂e lata 偶y艂o si臋 w taki spos贸b..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣膰 00:07 Masz a偶 taki temperament, no no :) Pewnie te偶 nie jest Ci 艂atwo, aczkolwiek my艣l臋, 偶e jest to do wypracowania w 艂atwiejszy spos贸b ni偶 problem tu opisywany wcze艣niej. Trzeba si臋 dostosowa膰, ugry藕膰 czasem w j臋zyk. To te偶 nale偶y do naszych kompetencji, a raczej umiej臋tno艣ci funkcjonowania w grupie. A je艣li masz takie przyw贸dcze zdolno艣ci, to z pewno艣ci膮 z czasem by艣 awansowa艂a na kierownicze stanowisko. Warto wi臋c si臋 troch臋 pohamowa膰 z tym rz膮dzeniem przynajmniej na pocz膮tku :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
01.15, dzi臋ki. Walcz臋 z trem膮 od lat, jestem artyst膮, i kazdy publiczny wyst臋p jest "okupiony":) potami, dudnieniem serca, telepaniem w 偶ol膮dku, prze偶ywaniem swego wykonawstwa na kilka tygodni do przodu przed zaplanowanym terminem.. Ilez bylo tych wyst臋p贸w..tysi膮ce..trema jest zawsze. I wyb贸r prosty. Albo za kazdym razem wezm臋 j膮 za"gardlo", albo ona mi przeszkodzi w mojej pracy i pokazaniu tego, co mam akurat wykonac. A ten " produkt" finalny jest okupiony ci臋zk膮, systematyczn膮 prac膮. Mam to zmarnowac, bo trema ( strach) mn膮 zarz膮dza?? Ja tez mam traumy, rany z dziecinstwa, glupoty mlodosci, itp. Co z tego? Mam to wlec za sob膮 jak w贸r z kamieniami przez cale zycie? To mnie i tylko mnie b臋dzie ci臋zej, bo innych to nie obchodzi. I slusznie. Sorry, ale ilez mozna si臋 masochistycznie masturbowac swoj膮 przeszlosci膮? Zycie jest jedno, a brutalnie m贸wi膮c trzeba pracowac, bo nikt na chleb i rachunki nie da. Za roztkliwianie si臋, uzalanie nad sob膮 nie p艂ac膮...Plac膮 za systematyczn膮 prac臋, za podnoszenie poziomu, za bycie w najlepszej formie i dyspozycji. Czy ktos WIDZI, ze mi w zo艂膮dku telepie, a t臋tno galopuje? NIE. To moja sprawa, a po to mam glow臋, by myslec, i tak sobie to poukladac, by trema nie przeszkodzila mi w pokazaniu tego, co potrafi臋, co mam do wykonania. Tak, b臋d膮c uczniem panikowalam, mialam wpadki i gorsze wyst臋py, przezywalam porazki. Zbuntowalam si臋 rozumowo. Z drugiej strony nabralam pokory. Swiat si臋 nie zawalil, a moja reputacja nie legla w gruzy przez kilka gorszych wyst臋p贸w. Przeanalizowalam i wyci膮gn臋lam wnioski. Im dalej w las, tym wi臋cej drzew...Im dluzej wyst臋puj臋, tym presja jest wi臋ksza, bo swiadomosc wykonawcza wi臋ksza. Znam swoje atuty, ale i gorsze strony, nad kt贸rymi pokornie, systematycznie pracuj臋. I poprawiam.:) Niekt贸rzy szefowie s膮 burakami pastewnymi, wsp贸lpracownicy bywaj膮 przewrazliwieni , egzaltowani, skrycie zawistni, falszywie nadskakuj膮cy, humorza艣ci..Trzeba si臋 zdystansowac i robic swoje. A ludzie zawsze b臋d膮 gadac, gaw臋dzic, plotkowac. Jak nie o sprawach dotyczacych zawodu, to o kolorze mojego sweterka, albo ze moje nowe buty s膮 dla jednych fajne, innych brzydkie.. Niech gadaj膮. Trzeba jak najlepiej robic swoje i czerpac satysfacj臋 ze swojej pracy. Cokolwiek by to nie by艂o. Dzis jestem artyst膮, jutro mog臋 byc na kasie w markecie ( bo r贸znie w zyciu bywa), i tez musz臋 t臋 prac臋 wykonywac rzetelnie. Do wszystkich wra偶liwych- walczcie o swe marzenia i spok贸j ducha. Poukladajcie priorytety w swojej glowie. Dobrze jest pojechac nad morze, do lasu i wykrzyczec tam swoje strachy i bunty. Na caly glos!:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣膰 2:42 podziwiam za odwag臋 i wytrwa艂o艣膰. Wiesz co, obecnie jestem bardzo zmotywowana do walki ze sob膮, przede mn膮 te偶 wyzwanie bycia w centrum uwagi przed sporymi grupami os贸b, b臋d臋 musia艂a obja艣nia膰 rzeczy zwi膮zane z nauk膮. Takie 偶alenie si臋 jest mi obecnie potrzebne, dlatego to robi臋, ale jednak b臋d臋 walczy膰. Przygotuj臋 si臋 dobrze do tego, aby by艂o mi 艂atwiej i zobaczymy jak to b臋dzie. Obawiam si臋, 偶e nie potrafi臋 rozkaza膰 m贸zgowi nic na si艂臋, nie wm贸wi臋 sobie, 偶e si臋 nie przejmuj臋, poniewa偶 to b臋dzie oszukiwanie siebie, udawanie. Musz臋 przej艣膰 przez wszystkie etapy, Ty jeste艣 ju偶 dalej na tej drodze. Tylko czarnowidztwo moje mnie martwi, aby si臋 nie okaza艂o samospe艂niaj膮c膮 si臋 przepowiedni膮.. A scenariusz jest taki, 偶e zn贸w ca艂膮 noc nie zmru偶臋 oka, przez co ju偶 na wst臋pie nie b臋d臋 mog艂a si臋 skupi膰, boj臋 si臋 blokady, pustki w g艂owie, kt贸ra nie pozwoli mi przekaza膰 wiedzy, boj臋 si臋 偶e wszyscy b臋d膮 widzie膰 jak trz臋s膮 mi si臋 r臋ce, 偶e zaczn臋 si臋 mota膰 w tym i wyjd臋 na nieprzygotowan膮 i niekompetentn膮 osob臋 na niew艂a艣ciwym miejscu. Z drugiej strony jest to te偶 pewne wyzwanie, szansa na pokonanie w艂asnych s艂abo艣ci, zmierzenia si臋 z nimi.. Wszystko to wiem, jednak nie przes艂oni to mojego strachu. Najgorsze, 偶e wreszcie znalaz艂am co艣 co jest dla mnie ciekawe, w moim wyuczonym zawodzie i zgodne z zainteresowaniami, a przez jakie艣 swoje jazdy mog臋 wszystko zepsu膰. W przesz艂o艣ci bywa艂o ju偶 tak, 偶e poddawa艂am si臋 bez walki, albo po prostu mnie to udawanie, 偶e dam rad臋 w pewnym momencie tak przyt艂oczy艂o, 偶e z dnia na dzie艅 rezygnowa艂am ze wszystkiego. Pocieszam si臋, 偶e tym razem b臋dzie inaczej, bo nauczy艂am si臋 na b艂臋dach, 偶e nie wolno zbyt szybko si臋 poddawa膰, czy wymaga膰 niemo偶liwego od siebie.. C贸偶, mimo wszystko jestem obecnie szcz臋艣liwa, 偶e co艣 robi臋. S膮 w tej firmie osoby, z kt贸rymi ju偶 z艂apa艂am dobry kontakt, zatem pewne moje wyuczone do艣wiadczeniem przekonania, 偶e do niczego si臋 nie nadaj臋 i nie zostan臋 zaakceptowana zaczynaj膮 si臋 nie sprawdza膰. Mam nadziej臋, 偶e z czasem przestan臋 tak my艣le膰 o sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
15.03. Nawet nie wiesz, na co Ci臋 stac, bo tak naprawd臋 nie zaufalas sobie, swoim mozliwosciom, talentowi, predyspozycjom, by pokazac swoje atuty w pelni. Skoro norm膮 jest nieprzespana noc, to jak masz po takiej nocy wzniesc si臋 na wyzyny? To nie jest samospelniaj膮ca si臋 przepowiednia, tylko spowolniona reakcja, blokady wszelkiego rodzaju spowodowane zm臋czeniem. Powinnas sobie powiedziec, ze wcale Ci na tym nie zalezy. Bo im bardziej Idziesz, bo taki jest plan, bo juz zaklepane. Im bardziej czlowiekowi zalezy, tym mocniej si臋 stresuje i zaciska. Trzeba zagrac po aktorsku przed samym sob膮. Przygotowujesz si臋 starannie i dzialasz. Ale musisz byc wypocz臋ta. Moze generalna pr贸ba przed kims znajomym, zyczliwym? I pozytywne nastawienie. Jezeli jestes przygotowana na 100%, a trema zabierze Ci 20%, to 80% jest wielkim sukcesem. Trema zawsze zabiera, ale i sporo zostawia. Trzeba zagrac po aktorsku spok贸j i pewnosc siebie, nawet, jezeli tego w srodku nie czujesz. Nikt nie widzi:) I dobrze, pewnie zacz膮膰. Po dobrym pocz膮tku przychodzi uspokojenie i wi臋ksza koncentracja. Potrzebujesz wyst臋p贸w publicznych, by si臋 oswoic z czyj膮s uwag膮 skupion膮 na Tobie. Wierz臋 w Ciebie.!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Reakcje autorki tematu s膮 zupe艂nie normalne. Obecnie wi臋kszo艣膰 m艂odych kobiet do 30-tki, a nawet do 40-tki odczuwa parali偶uj膮cy l臋k przed prac膮. To zupe艂nie naturalne.

Udost臋pnij ten post

Masz chyba nerwice lekow膮 cho膰 nie mnie to diagnozowa膰. I uwaga to bardzo wa偶ne id藕 do psychiatry opowiedz o tym i da Ci jakie艣 leki. Po nich b臋dziesz czu艂a si臋 chwile gorzej a potem przejdzie i wtedy id藕 na terapi臋. Gor膮co polecam tutaj http://psycholog-ms.pl/poradnia/ I zr贸b tak jak m贸wi臋 bo to Ci pomo偶e. To s膮 problemy z dzieci艅stwa z emocjami. Mo偶na sobie pom贸c. Wiem bo sama tak zrobi艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰84 do autorki
miej wyyebane a b臋dzie ci dane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!! won spamerska kuuuurvvo!!

Udost臋pnij ten post