Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaMloda39

Juz sama nie wien czy sie martwic czy nie. Wyrazy dzwiekonasladowcze u 2.5 latka

Polecane posty

Gość gość
Siedz dłużej na kafe to z pewnością twój dzieciak będzie więcej i wyraźniej mówił

Tak tak dziekuje za rady juz wiem ze wasze dzieci urodziły z umiejętnością składania zdań i robiły to w 2 tygodniu zycia.bo na roczek bronily mgr przed nazwiskiem

Gość gość
Tak tak my za to wiemy, ze twoja córka niemowa urodziła się już z umiejętnością wołania srania i szczania na nocnik [ cześć]

Gość MamaMloda39
Byliśmy u logopedy i stwierdziła ze nie mamy powodu do obaw. Będziemy chodzić na regularne spotkania aby stymulować małą i "zmusić" ja do mówienia. Zakres słów oraz sposób porozumiewania sie jest prawidłowy w normie i pomiędzy jednym a drugim dzieckiem odchylenie może sięgać 6 miesięcy.

Gość gość
skoro jest w porządku, to po co chcesz ją męczyc logopedą? bez sensu. lepiej dowiedziec sie jak to robic i cwiczyc z nia w domu.

Zajecia nie są jakoś bardzo męczące. Pani czyta z nia książkę akcentujac mocno dźwięki jakie chciałaby aby powtórzyła. Rozmawia z nia i poprawia poprzez zabawę. Zajecia trwają 30 min. W przyszłym tygodniu mamy kolejne spotkanie jeszcze w trójkę a później mała bedzie sama z panią zostawac aby mogła sie lepiej skoncentrować

Wydaje mi sie ze jednak specjalista lepiej ja nakieruje niż ja w domu co nie znaczy ze.zaniecham dalszych ćwiczeń.

Gość gość
Logopeda może uznać że jest ok, ale takie dziecko wymaga kompleksowej diagnostyki, gdzie neurolog to podstawa. Chcesz to zaniedbuj dziecko dalej. Sama widzisz: różnica może być do 6 mcy, a dwulatek powinien budować proste zdania, wyrazy dźwiękonaśladowawcze to ok 14-18 mca, to jak się ma do ponad 30 miesięcznego dziecka?