Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama3latki

POZEW ZBIOROWY ALE NA MIEJSCA W PRZEDSZKOLU

Polecane posty

Gość mama 5 latka
płace ponad 500 zł. Plus wycieczki i terapia ręki - łącznie ok 700 zł. I naprawdę nie biadole jak Ty, mimo że dla mojego tez nie było miejsca.

Gość mama3latki
u mnie ok 600(srednio) zdarzy sie za 550zł... to 1/3 mojej wyplaty... poza tym wkurza mnie to ze czlowiek za wszytsko musi bulic mimo ze mu sie nalezy tak jak tym innym roszczeniowcom ktorzy cwaniakuja i oszukuja panstwo jak sie da...no ale to mnie nazywa sie tu roszczeniowcem!.... czemu tylko ofiary zyciowe 'ub ofiary zyciowe na papierze maja wszystko na tacy a zwykli lecz uczciwi i pracowici ludzie musza biulic??czemu? do lekarzy chodze prywatnie bo predzej bym umarla zanim by mnie w ogole przyjeli o wyleczeniu nie wspomne...do dentysty prywatnie, wszedzie placic, zero ulg znizek,nic, nie pieprzcie mi "zrob sobie drugie" bo nie sztuka zrobic,sztuka to wychowac i zapewnic byt anie wegetowac...i wlanie moja tez jest z 2013 roku-wyjatkowo licznego..

Gość gość
stac cie to placisz...nie wszyscy maja...poza tym dla niektorych to polowa wyplaty-czaisz? czy nic ci do łba nie wchodzi?

Gość gość
w moim mieście 3 latki do przedszkola nie dostawały się od wielu lat, bo nie było miejsc. dopiero w zeszłym roku z powodu 6 -cio latków przyjęto cała grupę 3 latków. ale w tym roku znowu nie będzie miejsc/

Gość Anoo1982
Jakos kilka lat temu nikt nie przejmował sie ze 3 latki nie maja miejsc w przedszkolu . Od wielu lat jest te problem . Teraz nagle wielkie halo . Ja swoje dziecko tez zostawie rok dłużej w przedszkolu . Tam ma opiekę do 16.30 , trzy posiłki a tak musiałaby kilka godzin siedzieć w świetlicy .

Gość gość
czyli tylko z powodu opieki zostaje??to gratuluje...ale przeciez przed znajomymi to wasze dzieci najmadrzejsze na swiecie a tu prosze, cofiecie je w rozwoju..ech zenujace jestescie...kierujecie sie swoja wygodą a nie dobrem dziecka!

Gość gość
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/zdjecia/galeria/489650,2,mniej-dzieci-wiecej-rozwodow-i-pogrzebow-statystyki-dzietnosc-urodzenia-w-polsce.html no 2013 w cholere liczny :D Dziewczyno, masz problem z przedszkolem jaki miały WSZYSTKIE mamy, może te które miały pociechy z 2012 roku miały lżej. Ale czemu obwiniasz za to mamy 6 latków?

Gość Anoo1982
TAK tylko z powodu opieki zostaje rok dłużej w przedszkolu . Tak jak większość jej kolegów i koleżanek:)

Gość gość
Autorko rozumiem cię ja tu pisałam że też mam 3 latkę i dam ją do prywatnego już zapłaciłam wpisowe bo boję się że potem miejsc nie będzie nawet w prywatnych to będzie też 1/4 mojej wypłaty ale mimo to chcę ją dać do przedszkola żeby uwolnić się od teściowej boję się ze będzie chorować i wtedy będę płacić a ona chodzić nie będzie ...:( też chodzę prywatnie do dentysty do ginka , nawet badanie krwi ostatnio sobie zapłaciłam i nie zarabiamy z męzem kokosów i będziemy brać kredyt hipoteczny na wykończenie domu bo bez kredytu to byśmy 100 lat budowali

Gość gość
dziewczyno wyżej - ale to realia życia wszystkich rodziców, nie tyllko obecnych trzylatków. Obecne sześciolatki rodziły się w wyżu (2009-2011) i też było strasznie ciężko się dostać do przedszkola. Starsze dziecko w ogóle chodziło do prywatnego rok a potem udało się wcisnąć do panstwowego ale cudem. Mam dziecko w szkole i wiem jak realia szkolne wyglądają. Nie poślę dziecka wcześniej bo po co? do czego ma się spieszyć? Mamy trzylatków - jesteście w tej samej sytuacji co mamy 6 latków 3 lata temu. I niby na co chcecie ten pozew składać?

Gość gość
ale kto wam kur/wa bronił wtedy zawalczyc o swoje????? co sie tak rzucacie? to ze wy wpadliscie w jeden syf poprzedniej partii rzadzacej nie oznacza ze znow musi byc to samo! WIDAC JAKIE MATKI-JEDNA DRUGIEJ WILKIEM x no to walcz teraz o swoje jak taka mądralińska jesteś :)

Gość gość
ps. nie przejmowalam sie waszymi 5latkami kiedys bo nie mialam dziecka, problem mnie nie dotyczyl, wiec nie zadam od was-rodzicow starszych dzieci poklaskiu, ani wylewania wiadra pomyj! ani ja nie jestem winna waszym problemom ani wy moim, niemniej rodzice 6latkow maja wybor, my rodzice 3latkow nie! x tak samo nas nie dotyczy teraz twój problem damulko! wolę żeby moje dziekco zostało jeszcze rok w przedszkolu, bo lubi przedszkole, ma tam pełną opiekę do godz 17 tej, 3 posiłki dziennie, nie musi odrabiać po powrocie zadan domowych. Nie chcę aby moje dziecko siedziało pół dnia na zatłoczonej świetlicy, z dziećmi w róznym wieku i co dzień innymi paniami. Mam wysłac dziekco do szkoły a by zrobic miejsce twojemu??? nie rozmieszaj mnie :)

Gość gość
stac cie to placisz...nie wszyscy maja...poza tym dla niektorych to polowa wyplaty-czaisz? czy nic ci do łba nie wchodzi? x to po co se dziecko robiłas jak cie nie stac na niego?

Gość gość
czyli tylko z powodu opieki zostaje??to gratuluje...ale przeciez przed znajomymi to wasze dzieci najmadrzejsze na swiecie a tu prosze, cofiecie je w rozwoju..ech zenujace jestescie...kierujecie sie swoja wygodą a nie dobrem dziecka! x tak tylko z powodu opieki zostaje! a raczej aż opieki. Kierujemy się właśnie dobrem dziecka aby nie siedziało w świetlicy pól dnia. A poza tym są szkoły np na wsiach gdzie nie ma świetlicy.

Gość gość
autorko ty chyba jesteś jakas oderwana od rzeczywistości problem z przedszkolem jest od wielu wielu lat w naszym kraju i 6 latki nie maja tu nic do rzeczy.

Gość gość
Przedszkola, przedszkola... a złobki? Komu w ogóle udaje się dać dziecko do publicznego złobka? Dlaczego tak mało jest złobków? Musiałam dac mojego obecnie 2,5 roczniaka do prywatnego złobka, 850 zeta co miesiąc nie moje, bo do publicznego jak się okazało dzieci zapisuje się jeszcze przed urodzeniem... Rekami i nogami bedę walczyć o miejsce dla niego w przedszkolu od września, nalezy mu się jak psu zupa...

Gość gość
autorko ty sie chyba z choinki urwałaś wg ciebie wszystko ci sie nalezy bo urodziłaś... która mama nie miała problemu z przedszkolem w naszym kraju....

Gość gość
dokładnie żłobki, przedszkola....nic tak nie kuleje jak te placówki. Ja czekałam na żłobek półtora roku. A system w naszych szkołach też jest tragiczny. Dzieic uczą sie na dwie zmiany, trzy, cztery godziny a potem zostaje świetlica, która jest zwykłą przechowalnią.

Gość gość
dobre, dobre zabierać 6 latki, dzieci samotnych matek i rodzin wielodzietnych z przedszkola.... bo autorce sie należy przecież.... bo ona pracuje!

Gość gość
i co my mamy z jej pracy? jak jej nie stać na prywatne przedszkole tzn że guzki co zarabia. Jedno dziecko więc niewiele wniesie do budżetu kiedyś. Jak jej córka zwiąże sie też z jedynakiem to dwie osoby bedą musiały robić na czworo starszych rodziców.... pytanie...czy wystarczy ich podatków na to? nie bedziemy dokładać do autorki emerytury.

Gość gość
a kto powiedzial ze zawsze bedzie miala jedno?

Gość gość
u nas w gminie ten problem rozwiązali tak, że wszystkie dzieci chętne będą przyjęte do przedszkola -nawet trzylatki (moja już od września chodzi -miała 2,5 roku. natomiast szesciolatki pójda do zerówki w szkole - dzięki temu nauczyciele którzy powinni od września mieć pierwsze klasy będa pracowac w tych zerówkach w szkole. w przedszkolu też bedzie jedna grupa sześciolatków (dla rodziców pracujących, którzy będą później odbierac dziecko

Gość gość
u nas też tak jest ale jakos rodziców to nie zachęciło wszyscy wolą przedszkole zerówka u nas trwa od 8- 12 tej ... a co potem? świetlica mnie nie interesuje, to zbiorowisko różnych dzieci.

Gość gość
ciekawe czy autorka za 3 lata równie ochoczo wyśle swoje dziecko do szkoły???

Gość gość
autorko ty z choinki sie urwałas???

Gość gość
To głosowanie na PiS jeszcze Wam wszystkim bokiem wyjdzie! Rozdadzą pieniądze, a realne problemy, z jakimi borykają się na co dzień rodziny, pozostaną. Zamiast tych 500 zł, których wiele rodzin i tak nie dostanie, można by zorganizować coś bardziej sensownego. No, ale kiełbasa wyborcza zapachniała...