Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wy to robicie że tyjecie jak świnie w ciąży? ja tez jestem w c. i nie tyję

Polecane posty

Gość gość

Książkowo można przytyc do 10 kg w ciąży. I to będać już w 9 miesiącu tyle można mieć nadwagi. A jak słysze że ktoś tyje "i nie może przestać" to nasuwa mi się jeden obrazek: żre za dwoje. Nie ma takiego czegoś jak tycie z powietrza. Albo ładna sylwetka albo żarce golonek, świniny i innych tłuszczów, cukru i nadmiaru węglowodanów. Nie wiem jak wy tyjecie po tyle kilogramów. ja jestem na półmetku ciąży i oprócz brzucha i piersi nie ma zmian. Jedyne kilogramy jakich mi przybywa to te z dziecka. Nie wierzcie w cuda że tyje sie z powietrza, ludzie

Gość gość
Ja w ciąży przytyłam 7kg. I nie sobie z tego afery. To ile przytyłaś 5 na 9 miechów.? Nie wierze

Gość Kosiarkakaka
W pierwszej ciąży nie tylam. Książkowo co do kilograma w każdym miesiącu, natomiast w drugiej jest zupełnie odwrotnie mimo iż stylu zycia nie zmieniłam.nie wiem od czego to zalezy. Kiedyś też tak myślałam ze od powietrza nie da sie przytyć. A jednak. Więc nie pierd/ol dziewczynko swoich mądrości bo w życiu bywa różnie i sama jestem tego przykładem

Gość gość
Nie ma takiego czegoś jak tycie z powietrza. Albo ładna sylwetka albo żarce golonek, świniny i innych tłuszczów, cukru i nadmiaru węglowodanów. a słyszałaś o czyms takim jak gospodarka hormonalna?

Gość Kosiarkakaka
Pisze ci cwoku ze jem jak zawsze

Gość gość
Bardzo szkodliwie jest uleganie "jedzeniu za dwóch" i ciążowym zachciankom. Ja jestem w ciąży na diecie cukrzycowej i tyję bardzo mało, Wiele kobiet je co chce, bo w ciąży nikt im złego słowa na ten temat nie powie, a potem zgrzytają zębami. Warto jeść rzeczy wartościowe, a nie jakieś fastfoodowe wielkie gie zagryzać czekoladą, "bo jestem w ciąży i mam zachcianki".

Gość gość
AutorkO. ..może masz wzdęcia i Cię rozp*********o delikatnie. ...a ciążę sobie uroiłaś

Gość gość
No z debilami pisze... Pisze jak wół ze jem jak zawsze z dnia na dzień nie polubilam czekolady czy tłustego miesa. Od zawsE sobie pozwalam na małe grzeszki ale to nigdy nie sprawiało abym miała nadwage

Gość gość
A ja wcale,nie mogę jeść.Za to odkłada mi się dużo wody w organizmie.

Gość gość
Prawo nie można być takim pustakiem.

Gość gość
Przy cukrzycy ciążowej i odpowiedniej do tego diecie 5 kg przez całą ciążę gdy dziecko z tego waży 3,5 to norma. Tylko trzeba odstawić cukier, mąkę i produkty o wysokim indeksie glikemicznym, kotlety bez panierki, mięso głównie białe i ryby, bez smażenia, tylko piekarnik lub na parze, 6-8 małych posiłków regularnie z zegarkiem w ręku co 2,5-3 godziny. To nie żadna moda tylko konieczność, bo cukrzyca ciążowa bywa groźna. Plus jest taki, że naprawdę w wielu przypadkach nie widać bardzo długo, że w ogóle jesteś w ciąży.

Gość gość
Oj , żebyś się nie zdziwiła!! Jesteś dopiero w 20 tc , a najbardziej przybiera się na wadze między 20 a 30 tc. Pamiętaj, że każdy organizm jest inny , różnie bywa z przemianą materii, różne stężenia hormonów , przypadłości i dolegliwości . Także nie bądź taka hop do przodu bo ty dopiero nabierzesz ciałka.

Gość gość
autorko poczekajmy do 3-go trymestru jak odezwą ci się wilcze głody i brak poczucia sytości. Ja ci powiem że całe życie byłam chuda i nadal taka jestem. Mam 57 kg na 172 wzrostu. W ciązy jednak przybrałam 20 kg ale nie nazwałabym tego tyciem gdyż nie pogrubiły mi się ręce, nie pogrubiły mi się uda tylko sam brzuch sie powiększył jak piłka plażowa. Wyjaśnijcie mi jak to jest że u jednych kobiet jest brzuch jak piłka plażowa a inne są płaskie i nikt nie wie że są w ciąży ? Gdzie to dziecko się tam mieści ? Jak to działa ?

Gość gość
Co robiłam , ze utyłam jak świnia? Żarłam wszystko na co miałam ochotę, dużo słodyczy i tony mandarynek lub pomarańczy. Z 47 kg wskoczyłam na 74 w dniu porodu. Po dwóch miechach miałam juz swoja wage sprzed ciąży. Zero rozstępów i cellulitu, więc możesz mnie autorko w doopę pocałowac bo nadal jestem laska mimo 33 lat

Gość gość
Kosiarkakaka dziś nie nazywaj mnie dziewczynką. ja wiem że bełczor ci wyrósł, jesteś teraz gruba i ohydna, ale to nie powód by wyżywać się na tych, którzy nie tyją jak knury

Gość gość
14:14...taaa, nie ma to jak podbudować się na forum. dobry towar sam się chwali. A ta krowa co ryczy że jest laska to pewnie tylko dla swojego Stacha spod obory AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :DDDDD

Gość Kosiarkakaka
Ja sie nie wyrzywam tylko daje ci jasno do zrozumienia ze masz łeb pusty jak przebity beben. Ciąża ciąży jest nie równa. I sama o tym doskonale wiem bo dupa mi rośnie mimo iż wp*****lam platki owsiane, jogurty, owoce itd. Diety nie zmieniam od lat a mimo to tyj**** potege nawet pomimo tego iż na basen chodzę mało tego w pierwszej ciąży na wiecej sobie pozwalalam a tylam książkowo. Więc nie p*****l i się nie chwal ile to nasz na plusie bo gowno wiesz o życiu

Gość gość
To prawda jedne maja tylko brzuszek inne chodzą już w 7 mcu jak słonice...

Gość gość
o jezu przestan sie jedna z druga podniecac i wyzywać. Kosiarkakaka, nie jestes na pewno gruba, bez przesady. moze zbadaj hormony? moze to tarczyca? serio pytam

Gość gość
Ja przytulam 11,5 kg. I jadłam normalnie . Najmniej w 8-9 miesiącu bo miała zgagę po jednym kesie obiadu i czuam sie pelna

Gość gość
14:16 mam ci wysłać fotę żebyś uwierzyła? Lecz się. Nie chcesz to nie wierz, masz takie prawo. Powiem ci jeszcze, ze moja siostra ma 38 lat i po dwójce dzieci 44 kg. Takie już nasze geny i twoja zawiśc tego nie zmieni

Gość miła jak zawsze
Pf na półmetku do końca 5 miesiąca miałam na plusie 5 kg;p skończyłam z 20kg na plusie w 8 miesiącu;] poczekamy zobaczymy;)

Gość gość
14:23 człowieku, żeby mogła być tu mowa o zawiści to musiałabym mieć nadwagę. a ja jestem w normie, a nawet bliżej dołu...więc nie mów mi co to jest być szczupłą. bo ja nosze 36 rozmiar nawet w ciążuy nie mam powodu Ci zazdroscic.

Gość Kosiarkakaka
14.21 Wspomnę o tym swojemu lekarzowi bo sie tego obawiam. Ale szlag mnie trafia jak czytam takie wypowiedzi. Ile to trzeba mieć jadu w sobie aby tak pisać bezsensu. W pierwszej ciąży też mało tylam i co mam z tego powodu napisać list obwieszczajacy do prezydenta?

Gość gość
Autorko. Jako odpowiedzialna przyszła matka powinnaś poczytać sobie o ewentualnych powikłaniach ciążowych. Słyszałaś np. o tzw. zatruciu ciążowym? To jest przykład tzw. tycia "z powietrza". Nie wiem, jak można być taką ignorantką i wypisywać o jakichś książkowych 10 kg.

Gość gość
dziś albo nie zobaczycie. co już się cieszysz? niektóre do konca ciąży mają maks. 11 na plusie. niektó¶e mniej, wiec nie forykuj.

A dokońca 5 miesiąca 5 kg ado końca 6 już 12;] 7kg w miesiąc tak cała napuchnęłam choćby sie nie wiadomo ile jadło nie przytyje sie 7kg w miesiąc

Gość gość
14:25 to dlaczego szydzisz i nie wierzysz. Poza tym po co sie chwalisz jaki nosisz rozmiar w ciąży? Wszak dobry towar sam się chwali, prawda? hahahahaaaaaaa Napisz po ciąży czy nosisz rozmiar 34 czyli taki jak ja obecnie. Nara pustaku.

Gość gość
14:25 to ty jestes pusta bo nie dociera do ciebie że po ciąży tez mozna nosic 36 :D mam przykład na znajomej