Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wy to robicie że tyjecie jak świnie w ciąży? ja tez jestem w c. i nie tyję

Polecane posty

Gość gość
14:28, ma 156 cm. Poza ty nie napisałam,nigdzie,ze ekstra wygląda więc nie dopowiadaj sobie. Napisałam tylko ile waży. Choć ta waga przy jej wzroście to wbrew pozorom nie jest tragiczna i nie jest to typowa skóra i kość.

Gość gość
Autorko jak jesteś na półmetku ciązy to wybacz ale nie masz za wiele to powiedzenia w temacie. To tak jakby świeżo upieczona matka noworodka pisała poradnik o wychowywaniu dzieci.

Gość gość
Autorko jak jesteś na półmetku ciązy to wybacz ale nie masz za wiele to powiedzenia w temacie. To tak jakby świeżo upieczona matka noworodka pisała poradnik o wychowywaniu dzieci. Topik jest typowo nastawiony na zaczepkę i prowokowanie ludzi. Wstyd żeby kobieta będąca w ciąży miała taką rozrywkę.

Gość gość
Ja przytylam 8,5kg (dziecko 4kg) jadlam 5 posilkow dziennie i jadlam zdrowo, przytylam po ciazy bo zaczelam jesc wszystko(fastfoody itd), rozumiem ze sa kobiety ktore mocno tyja(moze to woda w organizmie albo problem z tarczyca) ale 90% to obzarstwo.

Gość gość
A co ma innego robić? Konkubent ją rzucił bo dzieciak nie jego, to teraz pilnuje figurki, zeby jak najszybciej nowego tatuśka znaleźć. Biologiczny nn, bo tylu ich było pod remizą, ze nie wiadomo którego zaciągnąc na badania DNA.... ech, dziewucho, a matko ci mówiła nie puszczej się....

Gość gość
Autorko nie bądź taka pewna siebie i butna. Jak ja byłam na półmetku to też miałam malutki brzuszek i myślałam że byłam przekonana że taki będzie przez całą ciążę. Myliłam się. W ósmym i dziewiątym miesiącu tak zaczęło rosnąć że nie szło na tym zapanować. Także nie chełp się czymś co jeszcze nie nastąpiło i nie wiesz co cie czeka. Nie nad wszystkim masz taką kontrolę jak ci się zdaje i nie wszystko zalezy tylko od jedzenia. Nie mówimy ogólnie o ciele i jego metaboliźmie przez całe życie tylko o ciązy, stanie w którym płód rośnie w brzuchu przez 9 miesięcy.

Gość gość
A w, którym tygodniu jest autorka i ile dokładnie przytyła?

Gość gośćg
Ja urodziłam 4 dzieci i figure mam jak sprzed ciąży,waże 52 kg. Widze na ulicach spasione kobiety pchające wózek i nierozumiem jak można doprowadzić sie do takiego stanu?Nie ćwiczę,nie stosuję diet.

Gość gość
jestem w 20 t.c. i przytyłam 2,5 kg. - można? można - tak wiem to wasz ulubiony tekst

Gość gość
W ciąży zatrzymuje się woda w organizmie, ja tak miałam przy pierwszej ciąży, wyglądałam jak balon nie widać było kostek i przegub, miałam napuchnięta nalaną twarz palce nogi wyglądałam jak słoń. dzień po porodzie nie mogłam się nadziwić jakie ja mam chude nogi, ręce na brzuchu owszem jeszcze nie ściągnęła się macica, i skóra cycki oczywiście pełne mleka nabrzmiałe ale twarz, ramiona widać było kości obojczyka, były wystające, kostki szczuplutkie łydki. Ile ja musiałam tej wody w organizmie mieć. Po porodzie ubyło mi na raz 10 kg

Gość gość
gość dziś jestem w 20 t.c. i przytyłam 2,5 kg. - można? można - tak wiem to wasz ulubiony tekst XXX a ile wazysz i masz wzrostu? tylko bez fantazjowania?

Gość gość
gośćg dziś Ja urodziłam 4 dzieci i figure mam jak sprzed ciąży,waże 52 kg. Widze na ulicach spasione kobiety pchające wózek i nierozumiem jak można doprowadzić sie do takiego stanu?Nie ćwiczę,nie stosuję diet. xx ja tez się tak chwaliłam niedawno także uważaj bo mi ni z tego ni z owego przybyło 10 kg i zdaje się nic szczególnego nie zmieniłam w swojej diecie, ruszam się i tak jak ruszałam i jem to co jadłam. Też mówiłam jak tak można się doprowadzić i co? Nie rozumiem jak mi się to mogło przytrafić bo nie byłam przyzwyczajona do nadwagi a teraz ją mam i zaczynam coś ze sobą robić, puki jeszcze nie jest tak źle.

Gość gość
Wierzę ci, ja na drugi dzień po cc miałam 11 kg mniej. W ostatnim tygodniu przed porodem musiałam sobie kupic buty rozmiar 40 bo takie mialam spuchniete stopy. Normalnie rozmiar buta mam 38. wyglądałam ohydnie, najgorsza twarz....

Gość gość
Ja nie tylam do 6 miesiaca a od 6 do 9 7kg przytylam a 2 dni po urodzeniu wazylam o 10kg mniej wiec autorko swinie to masz w glowie

Gość gość
15:03 juz odpowiadam szczerze. Ważyłam przed ciążą 55 kg a teraz ważę 57 czyli tak jak mówię jestem 2 kg do przodu a to 20 tc . Wzrost 168 cm

Gość gość
Ja przytyłam w pierwszej ciąży 20kg (dziecko urodziło się 4,200) Teraz jestem w 35tyg i przytyłam 15kg :) zobaczymy jak ostatnie tygodnie. Jem normalnie,jak przed ciążą ,startowałam z niedowagi (56kg przy 173cm wzrostu).Obecnie waże 71kg. Widocznie takie mam geny. 2mięsiace po 1 ciązy byłam -23kg czyli więcej jak przytyłam. Nie wiem jak mam Ci wytłumaczyć skąd te kg? Jem posiłków dziennie,chodzę 2x w tyg na basen,latam przy młodszym dziecku. Mój lekarz twierdzi,że 2kg na mięsiac w ciązy to nic nie naturalnego. Za to nie znam nikogo kto przytył np. tylko 7,9kg jak wy tu piszecie. Moje znajome tyją od 12kg do 25kg i wyglądają po ciązy normalnie. pozdrawiam

Gość gość
Autorko jesli juz przytylas 5 kg w polowie ciazy to ja cos watpie ,ze zmiescisz sie w 10kg na koniec ciazy. W ostatnich trzech miesiacach dopiero sie zaczyna naprawde tyc .W ostatnim miesiacu samo dziecko tyje do 500gr na tydzien .Pamietaj ,ze ciaze mozna przenosic o 2 tygodnie.Ja np od 40 do 42tyg przytylam ze 2 kg .

Gość gość
A ja mam inne pytanie. I z góry mówię nie złośliwe a zwyczajnie szczere szczere. Chwalicie się jedna z drugą, że w 2-3mce po ciąży tracicie po kilkanaście - kilkadziesiąt kg. Przecież to nie jest zdrowe :O Naprawdę po schudnięciu 20kg w 2 mce (opieram się na jednym z dzisiejszych z wpisów) macie fajną i jędrną skórę? Bo jak patrzę na inne kobiety które chudły szybko i tyły szybko (a to się dzieje w trakcie ciąży) to sory, ale tragedia bardzo czesto jest jeśli idzie o piersi czy spręzystość skóry

Gość gość
Dajcie spokoj to cale KAFE siedza tu mamuski jakies nawiedzone ,ktore pozjadaly wszystkie rozumy i udzielaja rad i osadzaja kazdego.Kto ...ile...powinien przytyc.Otoz ja w pierwszych dwoch miesiacach przytylam 5 kg i coo???Cale kafe okrzykiwalo by mnie gruba swinia .Ale potem moja waga sie zatrzymala i wogole nie rosla przez pare miesiecy tylko brzuch sie robil bardziej widoczny.Gdy rodzila w 42 tyg mialam 12kg na plusie.Urodzilam i po trzech dniach mialam tylko 5 kg na plusie.Schudlam szybko i naturalnie karmilam piersia i sie nie wysypialam i sama schudlam.Jak dziecko mialo 6m ja nosilam nr36 aha i to juz bylo moje drugie dziecko.

Gość gość
15:48 to chyba o mnie piszesz. Pisałam już wcześniej, że na drugi dzień po cc miałam 11 kg mniej, więc jak widać dużo wody plus dziecko, lożysko wody płodowe... Zostało mi więc 16 kg na plusie do zrzucenia i samo poszlo w dwa miesiące. Nie miałam rozstępów i piersi też małe więc nie obwisły. Gdyby nie blizna po cc to po moim ciele w ogole nie byłoby widac przebytej cztery lata temu ciąży.

Gość MamaMloda39
Ja w pierwszej ciąży mało przytylan natomiast teraz jet zupełnie odwrotnie. W 20 tygodniu mialam juz 9 kg na plusie... jem normalnie, biegam wkoło dziecka, sprzątam robię zakupy e wolnej chwili pójdę na basen a kilogramy i tak przybywają. Mam nadzieję ze i w drugiej ciąży schudne ksrmiac piersią. W pierwszej się udało naprawdę szybko nawet do tego stopnia ze miałam niedowage. Jędrność skory? Nigdy nie wyglądalam jak beyonce z skora napieta jak pasek w spodniach. Wygląda normalnie Ale za to piersi troje utraciły na jędrnośći mimo iż mąż twierdzi ze nie widzi różnicy Ale ja tam swoje wiem. Pamiętam też ze byłam mocno spuchnieta. Nie miałam kostek u stóp. Aż sie położna ze mnie śmiała hak na drugi dzień po porodzie z szokiem oznajmiłam iż mam kostki i wreszcie je widze :) ale to moze też dlatego ze urodziłam w sierpniu w największe upały

Gość gość
gość dziś 15:03 juz odpowiadam szczerze. Ważyłam przed ciążą 55 kg a teraz ważę 57 czyli tak jak mówię jestem 2 kg do przodu a to 20 tc . Wzrost 168 cm XX oj oj i myslisz ze jest super? ja w 9m wazylam 60kg mam 172cm..wstydz sie :D

Gość gość
Ja w 23 miałam minus 3 kg. Autorka grubas grubas gruuuuubaaaassssss.... hahahaaaa

Gość gość
Autorko powiem ci tyle. Nie ciesz sie przedwcześnie, bo w pierwszej połowie ciąży brzuch rośnie bardzo wolno i wszystkie tak głupio się cieszą i myślą że będzie mały brzuszek i brak rozstępów tymczasem w drugiej połowie ciąży brzuch rośnie z szybkością wprost proporcjonalnie do upływu czasu czyli nie tyle że po prostu dalej sie powiększa co powiększa się w tempie kilka razy szybszym niż na pocżatku. Najgorzej będzie w ostatnich miesiącach, możesz sie głodzić jak anorektyczka a brzuch będzie ci rósł w oczach i to na dniach! I z dnia na dzień może być tak że zauwazysz nową siate rozstępów także życze ci powodzenia głupia gąsko

Gość gość
Ale p/o/j/e/b/a/n/y temat tak jak i jego autorka.

Gość gość
"W ostatnim miesiacu samo dziecko tyje do 500gr na tydzien" Nauczcie się rozróżniać pojęcia "tyje" a "przebiera na wadze". To dotyczy zarówno matki jak i dziecka. Tycie to przerost tkanki tłuszczowej. Nie ma mowy o takim pojęciu w stosunku do płodu. U kobiety ciężarnej może być przybieranie na wadze czyli rośnie sam brzuch a reszta zostaje szczupła i tu was zaskoczę może sam brzuch przybrać i 20 kg a może być przybieranie na wadze połączone z tyciem, czyli poszerzają sie ręce, nogi, twarz, wszystko tylko że tutaj cięzko to ocenić jeśli dodatkowo się puchnie a to jest jeszcze inne pojęcie i jeszcze inny temat.

Gość gość
Ja przytyłam 20kg i schudłam w 3mięsiace.Po wyjściu na 3dobę ze szpitala miałam 11kg mniej! Także drugie 9kg rozłożone na 3mięsiace nie było czymś co miało spowodować mało jędrność skóry,żeby było śmieszniej jestem sportowcem. I po 6tyg. połogu wróciłam na siłownie. Także to,że ktoś szybko traci na wadze nie oznacza,że od razu ma rostępy,celulit i brzydką rozciągnięta skóre. Musicie zrozumieć,że KG to nie tylko tłuszcz!!To waga:piersi,macicy,wody,dziecka,objętności krwi itd.Jedna rodzi dziecko z wagą 2,5kg a druga 4kg. Ja przytyłam 20kg ,trenując cały 2 trymestr! Ręce i nogi miałam bez zmian(+2cm w obwodzie uda). Brzuch miałam OGROMNY, buzię napuchniętą.Podobno miałam dużo wody i stąd te kg.

Gość gość
A ja przytyłam 15kg i powiem wam co mi lekarz powiedział? Dużo zależy od wagi startowej!i wzrostu kobiety!Jedni mogą przytyć więcej inni mnie,to zależy czy startujesz z niedowagi,normalnej wagi,czy nadwagi! I mi lekarz powiedział,że jak dla mnie między 12-18kg to będzie w NORMIE. wiec nie wiem gdzie wy czytacie o tych 10kg książkowych??

Gość gość
"To, ile kilogramów powinno ci przybyć, zależy też od sylwetki sprzed ciąży. Każda kobieta jest inna, ma inną budowę ciała. Dlatego nie ma sensu porównywać się z ciężarnymi koleżankami ani przejmować się rozmaitymi potocznymi opiniami. Obiektywnej ocenie wagi służy wskaźnik BMI. Jeśli przed ciążą byłaś bardzo szczupła, powinnaś przytyć więcej niż twoja puszysta koleżanka. Przykładowo, gdy twój BMI wynosił mniej niż 19, spokojnie możesz przybrać w ciąży nawet 16 kg. Przy BMI w zakresie 26-29, czyli nadwadze, optymalna liczba dodatkowych, ciążowych kilogramów wynosi nie więcej niż 10-11. Waga mamy, której BMI przed ciążą przekraczał 29, nie powinna wskazywać przed porodem więcej niż 10 dodatkowych kilogramów. Natomiast kobieta, której waga przed ciążą była przeciętna, czyli BMI wahało się między 19 a 26, powinna przytyć w ciąży 11-13 kg, czyli ok. 20 procent. Każda ciężarna, bez względu na sylwetkę przed ciążą, powinna przytyć przynajmniej osiem kilogramów. źródlo: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/prawidlowa-waga-w-ciazy-czyli-ile-moze-przytyc-przyszla-mama_37266.html"

Gość gość
Ja odżywiałam się zdrowo i utyłam ponad 30kg w ciąży. :(