Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj roczny syn nie śpi w nocy.

Polecane posty

Gość gość

Witajcie mój syn ma 13 miesięcy w ciagu dnia śpi 2 razy usypiam go na rękach, w wózku i jak tylko sie da usypianie trwa 1h a nieraz 1.5h przesypia pol godziny nieraz godzine. Gdy chce go wymeczyc i nie położę go o ustalonej godzinie to nie bedzie mi wcale spal. W nocy jest to samo tyle ze nie spi juz od 1 a zasypia o 5 i spi do 7. Kładę go spać między 21 a 22.30 zależy jak bardzo jest zmęczony. W nocy od q1 do 5 tak ze go usypiam na rękach bądź w wózku to zależy od moich sił. Maly je obiadki które mu oddzielnie gotuje bez żadnych sztucznych przypraw do picia dostaje wode z glukoza bądź sok z wycisnietych owoców. Nie wiem co mam jeszcze zmienić w swoim wychowaniu żeby wkoncu spał.????

A po co usypiasz go w dzień skoro ma tyle siły żeby potem nie spać pół nocy. Nie kładź go. Niech sobie jeczy i płacze jak sie zmeczy to sam zaśnie albo wieczorem padnie. tak usypiasz go od poczatku? Na rękach albo w wózku od urodzenia?

Gość gość
A po co glukoza do wody? Przecież to sam cukier. Dziwisz się, że dziecko po tym nie chce spać??

Gość gość
Właśnie ja też nie rozumiem tej glukozy?

Gość gość
Glukoza?? Pierwsze słyszę żeby ktoś dawał dziecku do picia cukier...a potem się dziwi że dziecko nie chce spać w nocy.

Gość gość
Glukozo to się dawało do picia noworodkowi po żółtaczce żeby szybciej zeszła bilirubina ale po co dawać cukier roczniakowi?? Ludzie to mają pomysły

Gość gość
Odpuścić mu to spanie w dzień. Mam córkę w jego wieku i w dzień śpi raz pół godziny albo dwa po 15 minut. I ja jej na siłę nie usypiam, bo jak pośpi godzinę czy dłużej usypiana to potem wieczorem masakra jest i w nocy się budzi.

Gość Jedynaczka4
Roczne dziecko już nie śpi długo w dzień.Moja córeczka śpi tylko raz dziennie zaledwie pół godziny. Po kąpieli kładziemy małą spać do łóżeczka przed godz. 20.Zasypia sama i prześpi do godz.6 rano.Nie zmuszaj dziecka do spania w ciągu dnia 2 razy.Nic dziwnego że nie chce spać w nocy.Najwyższa pora żeby dziecko usypiało samo, bez noszenia i kołysania.

Gość gość
Glukozę daje ponieważ tak zaleciła mi pani gastrolog. Glukozę bądź samą wode pije od 5dni a po nocach nie śpi juz z pol roku. Na rękach zaczęliśmy go usypiac jak zaczął nam chorować a drugim domem byl szpital i tak juz zostało. Po całej nie przespanej nocy to on mi nie wytrzyma całego dnia bez spania.

Gość gość
Musisz go przetrzymać parę dni bez spania w dzień i zacznie przesypiac lepiej nocki.Dla niego to zabawa, wynosisz go przez godzinę czy więcej potem trochę się przespi dalej druga próba i dziecko wupoczete, po co ma spać w nocy.Daruj sobie ta glukozę i soczki to sam cukier

Gość gość
po co glukoza ? syn ma niedowagę ? to lepszy już jest fantomalt. Jeśli Ty go usypiasz godzinę to znaczy, że robisz to na siłę, moja córka ma 1,5 roku i w dzień też usypiam ją na rękach, ale trwa to góra 15 min. Córka ma tylko jedną drzemkę od kiedy skończyła roczek. Na noc zasypia sama w naszym łóżku leżąc przy mnie lub przy mężu. A Ty autorko nosisz swoje roczne ( !) dziecko czasami 2,5 godz na rękach w ciągu dnia żeby tylko zasnęło ? przecież to nie noworodek ! takie dziecko zazwyczaj juz chodzi, a jak Ty go pół dnia przenosisz na rękach to czym on ma się męczyć ? Proponuję odstawić całkiem drugą drzemkę i spróbować nie usypiać go o tej 1-szej w nocy. Niech se siedzi w łóżeczku przy zgaszonym świetle, nawet jeśli będzie płakał poczekajcie chwile i nie wyciagajcie go. Moja córka też miała pobudki o 1-szej, wtedy kładłam ją obok siebie na łóżku i mała zasypiala od razu, jakbym wziela ją na rece i zaczęła bujać to ona by sie rozbudziła calkowicie i by było jeszcze gorzej. A teraz to nawet oduczyła się przychodzić do nas w nocy i śpi całą noc w swoim łóżeczku :)

Gość gość
kochani zrezygnowałam z tej glukozy jak radziliście. mały śpi tylko raz dziennie.Przesypia cała noc budzi sie o 6 zje i spi do 8 jestem zadowolona. Jeszcze tylko nauka samodzielnego zasypiana i będę szcześliwa mama. Dziękuje za porady pozdrawiam :)