Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysoka temperatura u dwulatka nie chce spasc

Polecane posty

Gość gość

Mój dwulatek dzisiaj dostałem wysokiej temperatury. Ok 18 miał 39.1 po ibum, po ok pół godz spadła 37,3. O 22 wzrosła do 39, 2, dałam mu paracetamol, ale temperatura ciągle się utrzymuje, ja ją obniżyć?

Gość gość
Letnie okłady lub letnia kąpiel.

Gość gość
Dziękuję za odzew, okłady pomogły, jakieś pół godz temu spadła do 37,3. Starszy kaszle, młodszy gorączka czeka nas ciekawa noc :)

Gość gość
Chlodne oklady na sledzione,nadgarstki i kostki mozesz jeszcze na kark

Gość gość
Będzie dobrze. U nas było to samo w zeszły weekend.

Gość gość
Ocet obniza goraczke. Trzeba smarowac stopy

Gość gość
Jak taka wysoka to zakażenie bakteryjne ,idź do lekarza

Gość MamaMloda39
U mnie takie gorączki to zwykle objaw zapalenia płuc... normalna gorączka spada zaraz po podaniu leku a taka około 39 ciężka do zabicia włącza mi lampkę pt zapalenie płuc ale nie myśl ze cię strasze. Po prostu u nas tak sie kończy

Gość gość
a u moich dzieci często wirus i ponad 39 stopni, 39 stopni wcale nie oznacza, że bakteria

Gość gość
Tu autorka, jutro idziemy do lekarza. Rok temu miał zapalenie oskrzeli, wyladowalismy w końcu w szpitalu, bo wybrał antybiotyk, a dalej trzeszczy w oskrzelowach, słychać było bez stetoskopu, a temp miał ciągle poniżej 38 i sama spadała. On tak słabo reaguje na paracetamol, bo po ibuprofenie temperatura obniża się po max pół godz. Dzisiaj doszedł katar, więc coś się rozkręca, ale nasza lekarka jest dopiero jutro.

Gość gość
To mój dziś tak ma . O 7rano dostał nurofen o 11paracetamol a po 12dalej miał 39.1. Dzwoniłam do przychodni, rozmawiałam z lekarka i kazała przyjść. Tylko śpi mi na rękach i dam mu jeszcze te parę minut.

Gość MamaMloda39
No każde dziecko reaguje inaczej.Moja np przy wirusowce nie goraczkuje wcale.przy banalnej bakteri ma do 38 stopni gorączki. Okolo39 juz wiem ze pluca sa do leczenia :(

Gość gość
U mojego małego tez płuca.

Gość MamaMloda39
15.03 autorko to ty ? Współczuję i dużo zdrowia życzę ;) u nas antybiotyk plus inhalacje z berodualu i pulmicortu przynosiły efekty :)

Gość MamaMloda39
Dodam iż przeżyliśmy już 3 zapalenie płuc z czego pierwsze w wieku 7 miesięcy.Mała nigdy nie byla z tego powodu hospitalizowana

Gość gość
Witam mamy tu autorka, o 15.03 to nie ja. Synek ma już się lepiej, tzn gorączka ustępuje na 6 godz i wzrasta już do 38. Jutro idziemy do lekarza. Ale pojawił się problem ze starszym synem(5 lat), w piątek ok 12 dostał temperatury 38.4, miał jeszcze dwa takieskoki temp ostatni o 1 w nocy z piątku na sobotę. W sobotę mąż pojechał z nim do przychodni dyzurujacej, bo przy tem bolał go jeszcze brzuch. Lekarka go zbadala i pow, że to zaparcie nie wydalal się os środy) a temperatura przy infekcji ( ma katar i kaszel od ok 1,5 tyg). Dostaliśmy nawet skierowanie do szpitala, jeżeli nie zrobi kupy do wieczora. Zrobił i od razu ból brzucha zniknął, było ok nadal ma katar i pokasluje, ale już mniej. Nawet planowaliśmy, że jutro pojedzie z klasą do teatrzyk( od środy siedzi w domu). Godzinę temu poszłam go przykryć, a on jest rozpalony, ma 38.9, dałam mu ibum, ale temperatura nadal się utrzymuje. Strasznie się martwię, tym powrotem gorączki :(

Gość gość
Spokojnie autorko, taka pora wirusy wszedzie. Pewnie z mlodszym to samo. Zdrowka zycze

Gość MamaMloda39
O tak tu sie zgadzam ze pora na wirusy. W zeszłym tygodniu w środę mała skończyła leczenie na zapalenie płuc. Do końca tygodnia wszystko było ok a od soboty katar. Dzisiaj też idziemy do lekarza ze względu na to ze dopiero co miała płuca zawalone

Gość gość
Można przejrzeć sobie kilkadziesiąt różnych modeli na stronie http://rankingtermometrow.pl/. Nie trzeba szukać termometru przez ileś tam stron producentów czy sklepów tylko wszystkie są podstawione na jedną stronkę, to mi się podoba ;-)