Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jesli nie zgodzę sie na przedluzenie umowy o prace to bedzie to napisane

Polecane posty

Gość gość

30marca konczy mi sie unowa. O prace i nie chxe dalej tam pracować ale jak powiem kierownikowi ze nie chxe dalej przedluzac to bede miala wpisane na swoadectqie albo gdzies ze to ja nie chciałam??

Gość gość
jesli nie zlozysz wypowiedzenia to skonczy sie w dniu do jakiego byla zawarta. tyle. dogadaj sie z kierownikeim by ci napisal ze on wypowiada to przynajmniej na zasilek mozesz isc.

Gość gość
Nic nie będzie wpisane. Umowa się zakończy i tyle.

Gość gość
Wlasnie o to chodzi ze jak nie przedluze i nie podpisze kolejnej umowy to nie chxe miec wpisane ze ja zrezygnowałam...

Gość gość
Nigdzie nie jest to wpisane, pisze jedynie jaka była podstawa zakończenia umowy o pracę - w tym wypadku zakońzcenie okresu, na jaki umowa była zawarta.

Gość gość
Ale w czym problem? Przecież nie składasz wypowiedzenia i nie rezygnujesz z pracy. Umowa po prostu się kończy. Ty pracujesz do jej końca. Nie masz przecież obowiązku podpisywać kolejnej, bo niewolnictwa raczej się u nas nie uprawia. Nic Ci więc takiego nie wpiszą. Tylko żeby być fair powinnaś już uprzedzić, że nie planujesz podpisywać kolejnej umowy, żeby mogli jeszcze kogoś poszukać, zanim odejdziesz.

Gość gość
Twoja umowa wygasa a nie zostaje rozwiązana. Więc twoja niechęć nie ma tu żadnego wpływu na świadectwo.

Gość gość
Umowa sie skończy i tyle.Nie martw sie nic nie bedzie wpisane.

Gość gość
Dokładnie tak jak mówią przedmówcy, będzie to zakończenie danej umowy i nigdzie nie będzie napisane, że to Ty ją wypowiedziałaś.